cingo171179 wrote:pt a nu va mai contrazice mentionez ca piatra initiala era albasta, dar fara un regulator , puii se aflau intr-un acvariu pt maternitate de 12 l , iar curentii produsi de piatra ii cam ameteau.
dupa incercarea pe rand a tuturor pietrelor de aici din Sibiu alba, verde, roz si apoi albastra, am ajuns la concluzia ca cea mai buna "piatra" a fost perdeaua de aer. Am luat mai intai modelul cu ancorare prin greutati in nisip si apoi, la pui am pus modelul cu tija interioara flexibila, pentruca la pui nu am nisip si furtunul se ridica prin umplerea cu aer. Am pastrat aceasta metoda care nu este nici ea cea mai pentruca avan un acvariu de 15 l pentru pui din care doar 6 fiind cantitatea de apa, a trebuit sa indoi tija. Ea se indoaie in mod neplacut in ambele capete. Adica mijlocul sta jos si capetele ridicate vreo 3-4 cm(asa se aseaza, nu ca vreau eu). Asa ca puii se dezvolta foarte bine doar cu aerisire, plante plutitoare si mancare. In rest schimbare de apa cam la 2 zile( 30%). Asta pana cresc destul de mari pentru a fi pusi in acvariul mare fara a fi mancati de ceilalti pesti. Regula este ca daca un peste este atat de mic incat poate intra in gura altui peste, poate devni hrana sigura. Nu am putut pune filtru la ei pentruca sunt prea mici. Cand fac schimburile de apa la ei, o parte din apa o iau din acvariul mare, iar cealalta parte e apa proaspata pusa 48h la declorinat. Cred ca pana la urma primele generatii ti-au murit din prea multa mancare, care s-a stricat. Este greu sa controlezi cantitatea de galbenus de ou fiert tare. E mai bine sa dizolvi o cantitate foarte mica pusa intro cescuta umpluta cu apa din acvariu, sau sa pui putin galbenus intrun tifon pe care il inmoi in apa. Cam asta e reteta mea si am crescut generatii intregi de pui. Acum ma zbat sa inmultesc prin icre, am reusit cu unii iar cu altii am dat gres. Dar asta este alta poveste. De ce ii inmultesc? Pentru experienta mea personala si pentru a face bine femelelor ca sa nu stea cu icrele in burta. Daca te mai pot ajuta cu ceva cu mare placere iti raspund in situatia in care ma pricep. Imi cer scuze fata de tine si fata de toti ceilalti colegi de off topic.