[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme semiacvarist.Filtru pe post de pompa?Mazga alba...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Acum f multi ani, in adolescenta am avut si eu o radacina de ceva (avea o culoare galben deschis spre alb. nenea de la care o cumparasem zicea ca ar fi radacina de vita)
si in cateva zile era toata plina de mazga alba....
Stiu ca am abordat si eu la fel problema, curatenie-deciclare-reciclare....
Pana la urma am aruncat buturuga de la atat chin

acvariu 54L
stefanp
Moderator

IP:

Buturuga daca nu e tratata e bine de fiert inainte, eventual cu sare.
Dar mazga alba poate sa apara chiar si asa. La al doilea acvariu al meu, ce l-am startat recent, am luat o buturuga red moor, tratata in prealabil. Am tinut-o o saptamana in apa caci plutea si i-am mai tras un clocot. Mazga alba tot a aparut...N-am avut rabdare sa o bibilesc eu si am lasat-o in pace. A disparut intr-o saptamana.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Marus
Junior member

IP:

Salut,

Ca tot veni vorba de curatat si spalat filtre interne, am si o intrebare. La cat timp sau cand este indicat sa se clateasca buretele unui filtru intern? Am incercat aici pe forum sa caut raspunsul si nu am gasit nimic clar specificat. Eu am spalat (clatit) recent buretele filtrului meu la 2 luni de zile dupa ce l-am cumparat si pentru ca a iesit destula mizerie din el ma intrebam daca ar fi trebuit oare mai devreme? Ca si debit nu am observat nici o modificare atat inainte cat si dupa ce l-am spalat.
stefanp
Moderator

IP:

De obicei se spala cand incepe sa scada debitul.
Daca nu scade, poti sa-l lasi in pace. Nu e o perioada pre-definita....

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

in legatura cu intrebarea care te macina atit de tare, pot sa-ti spun ca nu ai nevoie de pompa de aer daca asiguri
o usoara valurire la suprafata apei cu ajutorul returului de la filtru.sint si eu mai mult ca sigur ca acvariul tau e deciclat dupa marea
"curatenie".te sfatuiesc sa citesti cit mai mult despre ciclare si despre cum se intretine un acvariu .ar fi pacat sa fii dezamagit din
cauza unor greseli de incepator.e pacat si pentru pestii pe care ii supui la niste grele incercari.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
fish
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi pt raspunsuri.Se pare ca am comis niste greseli marisoare dar incerc sa remediez situatia cu ajutorul sfaturilor voastre si sa nu le mai comit a 2-a oara.Sper sa nu se inchee cu victime de data asta
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: