haralamb wrote:
haralamb wrote:
vlad.a wrote:Sglosso creste ca nebuna (~ 1cm/zi) in 4-5 luni sper sa am un covor frumos...

Cum faci sa se imprastie asa, prin acvariu? Am cumparat si eu niste "iarba" de la Maxipet - nu stiu exact ce anume dar mi-ar placea sa creasca frumos si sa se imprastie...
pai in primu rand iti trebuie cantitate sa acoperi din start ~ 60-70% din suprafata care vrei s-o acoperi.
2. tre sa fertilizezi suficient cat sa nu faci alge si sa-i mearga bine... nu stiu ce i-a priit la mine pt ca nu folosesc teste de apa(prea scumpe)... merg dupa ochi...
Am substrat aquabasis plus, nisip curatos 0,5-2mm si ferropol 24 si ala saptamanal... lumina 54w (la un neon am reflector...) si co2 de la bomba...
Problema este ca dupa ce-am tuns prima oara (in speranta sa se indeseasca) toate varfurile noi au luat-o in sus... foarte aiurea... nu mai am rabdare cu "scapingul" ... acum nu vreau decat plante easy, sa fie sanatoase... ma ocup in ala mic de plante mai date dreaq unde mi-e mai simplu si mai ieftin cu fertilizatu,tunsu, co2-u ... etc...
problema e ca au aparut acele alge negre pe marginile frunzelor... dar deja nu-mi mai bat capu cu ele... sa se faca cate-or vrea ... pestii sa fie sanatosi!