Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline
Citat din Wikipedia:
SubspeciesThere are two subspecies of Elaphe guttata:
The Common Corn Snake (Elaphe guttata guttata) lives in the southeastern United States, and is distinguished by having brownish-orange skin with orange/red saddles, the saddles having black borders, and usually a black and white underbelly.from the similarity of the belly markings to the checkered patterns of kernels of Indian corn.
The Great Plains Rat Snake or Emory's Rat Snake (Elaphe guttata emoryi) is found in the United States from Nebraska to Texas, and into northern Mexico.
Further taxonomic controversy has included the taxonomic suggestion that the genus be changed to Pantherophis, (Utiger et al. (2002) Russian Journal of Herpetology 9(2): 105–124) but this was rejected by Crother et al. in (2003) Update. Herp. Rev. 34: 196-203. The International Committee for Zoological Nomenclature has not endorsed the change to Pantherophis, thus the correct genus remains Elaphe.
Interesant... Herpetologul de la mine din facultate mi-a spus ca a ramas denumirea de Pantherophis, si mi-a mai spus sa nu am foarte mare incredere in Wikipedia pentru taxonomie... O sa ma mai interesez pentru ca ma pasioneaza subiectul.
Problema e ca Sistematica e in perpetua modificare si mereu vin unii care propun tot felul de re-evaluari, schimbari, modificari, etc, mai mult sau mai putin justificate. Referitor la corn-snake, unii vor zice ca Elaphe e denumirea corecta, altii ca Pantherophis e cea buna.
Problema este ca in taxonomia lineeana, numele corect este cel dat de persoana care a descris ptr prima data specia respectiva. Asadar, la corn-snake, Linnaeus in 1766 i-a atribuit numele acesta si ca atare, aceasta e denumirea corecta si recunoscuta de Oficiul Mondial de Nomenclatura Zoologica.
Pantherophis guttatus a fost atribuit de Utiger in 2002 si nu cred ca pe baza sistematicii lineene care analizeaza caracterele fenotipice. Probabil ca au mers pe moderna clasificare cladistica (filogenetica), sau pe sistematica moleculara atunci cand au propus noul nume. Am tot cautat articolul acela, dar vad ca e publicat intr-un jurnal rusesc, sigur in rusa, astfel ce explicatia schimbarii numelui devine si mai simpla....o fi propusa de ceva rusi sau fosti cercetatori rusi (letonieni, lituanieni) care mereu au cate un ghimpe impotriva sistematicii clasice si mereu vin cu tot felul de sinonime la chestii existente si functionale.
Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline
Acum o luna jumate am mai adaugat un membru in familia mea deja numeroasa, dar de data asta este un puradel cu sange cald. Am adoptat impreuna cu prietena un negrotel mic si paros de aprox 6 luni, de la un shelter din oras.
Este un Labrador mix si il cheama Lu (prescurtare de la Lucifer - Printul Intunericului) Am avut un noroc fenomenal cu el si este tot ce mi-am dorit vreodata de la un catel. Nu am avut nici un fel de probleme pana acum, NU LATRA DELOC (decat cand il irita alti caini), nu rontaie papucii, nu are "accidente" inauntru decat daca e vina noastra, este calm si cuminte inauntru, dar isi da drumul la nebunii cand iesim pe afara Urmeaza cateva poze dintr-un trip la cea mai lunga plaja de apa dulce din Nord America (peste 14 km):
Joined: 20/03/2005 13:42:17
Messages: 523
Location: Toronto
IP:
Offline
Ozzy era varianta secundara. Alte optiuni erau Vader, Obama sau Blacky (ultima optiune fiind cam riscanta din moment ce locuiesc in cartierul Jamaican/Caraibean) La adapost ei il chemau Velcro, dar nu prea ne-a placut si nu raspundea la acel nume oricum.
Ce m-a uimit la adapost era faptul ca in fiecare camera cu animale era cate un casetofon/radio cu muzica clasica. Intotdeauna cand il las singur acasa, dau drumu la radio si apoi n-am nici o treaba, cand ma intorc doarme ca un purcel. La vaci, gaini si alte animale domestice, muzica clasica provoaca o crestere in productie.
L-am reparat putin. Alber
This message was edited 1 time. Last update was at 03/07/2011 20:49:50