[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nelipsitele ciano si la mine  XML
Forum Index » Alge
Author Message
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alber wrote:Nu l-am lasat niciodata peste noapte, din cauza cantitatii mari de CO2 pe care o dizolvam. Este adevarat si faptul ca aveam variatii de Ph.

Da sefu, stiu de variatiile de ph, insa la o bula pe sec nu cred ca e prea mare cantitatea de co2, tinand cont ca am de kilarit niste alge . Care. jegoasele, de aia au aparut, ca nu le-am dat co2. Ei na! acuma co2 de sa nu puteti duce!

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

popey wrote:reactor jbl taifun ( cu asta din urma am luat teapa, o il schimb cu unul mai bun).

Foloseste-l cu incredere, face fata la acvariu tau de 100 litri, mai ales daca-l pui in curentu' de apa .

This message was edited 1 time. Last update was at 19/04/2010 09:17:32

Poze: smilie ... Poze cu plante
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Au tabarat tare pe mine algele astea verzi prafoase...Ca si upgrade la acvariu a mai aparut un neon aqua glo de 24wat, si mai nou, am primit cadou un filtru tetratec ex700 pe care l-am montat in paralel cu cel pe care il aveam. In legatura cu acesta, in cat timp se formeaza bacteriile, ca sa il pot desfiinta pe cel vechi? Revenind la alge, iata frumusetile: image image image Dungile de pe geam sunt urme de SAE , ar vrea sa la pape ei pe toate, dar nu pot.
Acum nu prea stiu ce sa fac , ce metoda sa aplic. Momentan cea cu filtru UV este greu de aplicat neavand filtru... .Ce vedeti in poze, s-au depus in 4-5 zile cat a trecut de la ultima curatare .Co2 - 1-- bule/secunda zi si noapte .

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Mai redu numarul de ore de iluminare si fa schimburi mai dese de apa. Inainte de fiecare schimb, sterge geamurile acvariului si aspira bine substratul.

Nu e cam putin CO2 la 1 bula/sec?
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Oookk, incepem razboiul deci . Metoda "waiting"nu cred ca o sa o pot aplica, n-am rabdare, vorba lui Val, nu vreau un paralelipiped verde in casa . Deci, pentru inceput, am sa reduc lumina de la 12.00-23.00 la 14.00-22.00, deci am taiat trei ore . Crezi ca e suficient? Schimbam 25 litri/saptamana, am sa o fac de doua ori pe saptamana. Sa maresc co2 la doua bule? - done.

[Email] [Yahoo!]
viaregio13
Unripe member

IP:

co2 de la jbl este bun?
Claudiu Truta
Member

IP:

Eu iti recomand sa folosesti lumina cu pauza la pranz. Din propriile observatii, concluzionez ca aceasta metoda este mai buna in lupta contra algelor. Daca doresti, revin cu argumente. In ce priveste macro, as putea pune pariu ca ai un exces de nitrati si foarte putini fosfati, aici as pune banii pe valoarea 0. Schimburile de apa, iti recomand sa le faci in proportie de 50% si pana se imputineaza algele de 2 ori pe saptamana. Daca vrei sa incerci un blackout, s-ar putea sa ajute impreuna cu celelalte masuri. In extremis, poti apela si la tratamentul cu apa oxigenata, dar nu ti-l recomand.
Eu cred ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza numarului mare de pesti, care produc nitrati din excremente si din hrana neconsumata. Daca arunci un ochi la acvariile de concurs, vei trage aceeasi concluzie ca si mine. In bazinele respective sunt foarte putini pesti, raportat la volum si la masa verde din ele

This message was edited 1 time. Last update was at 11/05/2010 02:18:01

popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

viaregio13 wrote:co2 de la jbl este bun?

Orice co2 este bun...

[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ca sa tinem lumea la curent cu evolutia ( sau mai bine zis involutia) algelor mele , asa cum a zis pe undeva si val, sunt tare nesuferite si va fac aceeasi urare si eu: sa va fereasca cel de sus ( sau cel din ape) de ele !
Revenind la problema, am aplicat-o pe cea agresiva propusa de val (BarrReport) care mi s-a parut cea mai comestibila, prefer sa schimb apa in fiecare zi daca e cazul, sunt un tip activ.
Nu va speriati, nu am scapat de ele , inca mai apar , dar sunt consecvent! Ca si sfaturi pentru nefericitii posesori de GDA, PE LANGA sfaturile lui val , am combinat si alte sfaturi ale altor colegi pentru a mari eficienta : stergerea geamurilor o fac cu un burete abraziv intrun singur sens, apoi acesta se clateste intr-o cantitate destul de insemnata de apa astfel incat sa iasa din el cat mai multi spori, lumina redusa la maxim 6 ore pe zi ( nu am bagat pauza, ma mai gandesc si la plante ) aditia de micro, macro si co2 fara modificari, puuutin easy carbo marit peste norma ,si nu in ultimul rand:
curatarea TUTUROR echipamentelor din acvariu la fiecare schimb de apa ( de doua ori pe sapt, 25-30%) , aici intra reactor co2, conducte imerse filtru + furtune , cosulet hrana ( sau ce mai are omu`prin bazin ) si, ce mi s-a parut mie mai greu, geamul posterior al acvariului, care , pentru faptul ca la mine este negru ( autocolant exterior ) nu se vedea prea bine, ca sa nu mai spun cat este de greu de curatat dat fiind faptul ca plantele de fundal sunt la cativa milimetri de el !
Iaca am aproape de trei saptamani de cand ma ocup cu sportul astasi deocamdata am reusit doar sa reduc aparitia algelor de la 24 ore la 5-6 zile, si atunci in cantitati nesemnificative .
Sper ca nu v-am plictisit prea mult, aste este lupta cu dusmanul!

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Este bine ca perseverezi si ca nu te lasi pagubas. Sa stii ca starpirea agelor, sau ma rog, tinerea lor sub control, presupune multa-multa rabdare. Daca ai rabdare si te documentezi, nu vei avea probleme.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alber wrote:Este bine ca perseverezi si ca nu te lasi pagubas. Sa stii ca starpirea agelor, sau ma rog, tinerea lor sub control, presupune multa-multa rabdare. Daca ai rabdare si te documentezi, nu vei avea probleme.

Preastimable alber, o sa renunt la dorinta de a avea un acvariu sanatos ( fie el de 54 litri sau de 1000 .... ) atunci cand imi canta asta , problema e ca individul din emoticonul de mai sus va trebui sa astepte mult si bine

[Email] [Yahoo!]
Zifnab
Junior member

IP:

Referitor la GDA, daca nu reusesti cu metoda actuala, incearca cu incredere metoda descrisa aici
Si eu m-am chinuit cu alga asta, am trecut prin: asteptare, curatat pe portiuni, curatat zilnic, curatat cu apa oxigenata, curatat cu easy carbo, curtat seara, dimineata, cu lampa UV... reset.
Am scapat cu metoda descrisa in link. Merita sa incerci, cica n-a murit nimeni aplicand ce scrie nenea ala, dimpotriva, oamenii sunt multumiti

Forum Index » Alge
Go to: