[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul acvariu plantat  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bluemonk wrote:Buturuga a fost scoasa

Simt lipsa a ceva in locu' ei, alta buturuga cu alta forma sau niste pietre ascutite.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bluemonk
Member

IP:

Porcu wrote:

Simt lipsa a ceva in locu' ei, alta buturuga cu alta forma sau niste pietre ascutite.

In orice caz ceva lemne subtiri care sa iasa din viitorul masiv de plante. Buturuga aceea era prea mare si obtura si o buna parte din fundal. Momentan sunt setat pe plante; cand se va umple acvariul si va capata o forma stabila atunci poate gasim si ceva bete sa se potriveasca in peisaj.
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sigur ca da ,se simte lipsa unui punct focal,prea vezi totul fara sa iti sara in ochi ceva,pe acolo pe unde e blixa poate adaptezi ceva
[Email]
bluemonk
Member

IP:

narcis.b wrote:Sigur ca da ,se simte lipsa unui punct focal,prea vezi totul fara sa iti sara in ochi ceva,pe acolo pe unde e blixa poate adaptezi ceva

Punctul focal e gandit ca fiind tufa de Ludwigia Arcuata, daca va creste asa incat sa joace rolul de punct focal. Iar Micranthemoides-ul va fi restrans si Ludwigia extinsa si poate ceva bete sa iasa din Ludwigia n-ar strica, sa atraga privirea intr-acolo. Forma pe care o doresc este un V, cu varful V-ului exact la linia de demarcatie intre Blyxa, Pogostemon si Glosso (acolo unde sunt pestii in poza). Mai e o miscare de facut, Umbrosum-ul pus pe un singur rand (acum e pe 2) si in spatele lui mutata Rotala Vietnam.
bluemonk
Member

IP:

Un update :
Tufa de Umbrosum a fost tunsa dramatic; in interior nu se afla in conditie prea buna pentru ca nu m-am priceput sa o intretin si am lasat-o sa creasca necontrolat (ma gandesc sa o schimb), Rotala Vietnam mutata in dreapta unde va fi locul ei stabil de acum incolo, Rotalei Nanjenshan i-am gasit un loc mai potrivit si acum apare in poza iar Arcuata a crescut mai bine de 5 cm intr-o saptamana.

Ansamblu:
http://picasaweb.google.com/badicioiu/PozeAcvariu#5440746028693760194

Un detaliu dreapta:
http://picasaweb.google.com/badicioiu/PozeAcvariu#5440746925950044018

Este prevazut loc si pentru ceva lemnisoare ascutite, in zona Blyxa/Arcuata, ramane sa le mai si gasesc pe cele mai potrivite.
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Felicitari!!!
Arata al draqului de bine acvariul. 2-3 retusuri si este un setup foarte reusit.
Ai putea adauga niste crengi in partea dreapta, care sa isi arete doar varfurile de printre plante.
In rest tine-o tot asa.

PS:Cand o sa ai Rotala Vietnam in plus, mi-ar placea sa cumpar sau sa facem un schimb.
[Yahoo!] [ICQ]
bluemonk
Member

IP:

dogibeer84 wrote:Felicitari!!!
Arata al draqului de bine acvariul. 2-3 retusuri si este un setup foarte reusit.
Ai putea adauga niste crengi in partea dreapta, care sa isi arete doar varfurile de printre plante.
In rest tine-o tot asa.

Multumesc pentru aprecieri. Intradevar niste crengi potrivite ar fi indicate, dar la noi "piata" de hardscape e cam saraca si eu nu sunt genul care colinda plaiurile patriei si umple portbagajul de tot felul de bolovani si lemne. In rest , un retus pe la rotundifolia, arcuata sa ajunga la dimensiunea proiectata, jumatatea dreapta sa se mai umple putin sa iasa trecerea de la rotala la umbrossum, glosso sa umple ruptura din fata si cam asta ar fi "forma de varf."

dogibeer84 wrote:
PS:Cand o sa ai Rotala Vietnam in plus, mi-ar placea sa cumpar sau sa facem un schimb.

Te-am notat. Ar trebui sa-i trag o tunsoare cand va ajunge la suprafata apei; oricum si fara tunsoare a dat pui, se pare ca-i prieste. Am sa experimentez tunsoarea cu vreo 2,3 fire sa vad cum se comporta.
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumos bazinul tau.Plante frumoase si sanatoase. Si vad ca te pricepi si la tuns...

Te rog noteaza-ma si pe mine cu 2-3 fire de Rotala Vietnam cand vor fi disponibile(pe bani sau alte plante).

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
bluemonk
Member

IP:

Porcu wrote:

A aparut alta buturuga, mai mica dar cu forma similara celei vechi. In rest , mi se pare ca acvariul a cam intrat in declin, Ludwigia Arcuata n-a mers asa cum speram desi e data drept planta easy, inca sper sa-si revina. Arata clar o carenta , frunzele vechi gaurite desi nici o alta planta din acvariu nu are simptome similare. Am marit aditia de potasiu, pe langa cel din Dupla Plant mai pun ceva Easy Life si parca si-a mai revenit. Si parca si Rotala Vietnam nu mai arata ca in pozele precedente.

http://picasaweb.google.com/badicioiu/PozeAcvariu#5445952168210846578

Deja incep sa ma gandesc la viitorul setup ca din asta nu prea imi dau seama ce as mai putea scoate.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: