[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebari incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 10/08/2008 20:58:16
Messages: 314
Location: Bucuresti - Giurgiului
IP:
Offline

ohodea wrote:1. Din experienta dumneavoastra (a celor de pe forum)...
In primul rand fara "dumneavoastra". Aici suntem doar acvaristi. Respectul fata de acest hobby inseamna respect fata de toti acvaristii. Pentru noi e suficient.

ohodea wrote:1. Din experienta dumneavoastra (a celor de pe forum) care au folosit nisip(2-4mm) din hornbach peste substratul aquabasis de la JBL, ar trebui sa caut neaparat nisip cu granulatie de 2-3mm cum zic cei de la jbl?
2. Acest nisip din Hornbach este inert in apa?
Am sa incerc si eu sa te lamuresc:
1. Eu folosesc de 1 an de zile pietris de 2-4 mm din Hornbach peste substrat JBL Aquabasis. Si am crescut si Eleocharis, si Marsilea, am avut si Corydorasi. Nu am avut nici o problema cu niciunele. Am refacut setupul acum ceva vreme si am folosit tot vechiul pietris. Experienta mea e in semnatura.
2. Nu mai imi aduc aminte daca l-am testat sau nu, dar mai mult ca sigur e inert, altfel nu cumparam atata nisip. Atentie la ce culoare iti iei, eu am negru amestecat cu bordo, iar negrul s-a cam decolorat la spalare, poate am facut exces de zel.

DIY addicted
Valea Plangerii
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 22/05/2009 09:43:00
Messages: 447
Location: Constanta
IP:
Offline

FanCTC wrote:Narcis eu cred ca nu m-am facut destul de clar inteles. E ultimul post pe care il mai adaug pe tema "Incalzitorul"

Nu vad cum unul de 150 nu face fata la 160l de apa, cand la aceasta cantitate daca ne rezumam la calcule matematice are nevoie de 135 de W.
Trecand peste asta, in acvaristica totul are o logica.
Oricat s-ar da unii din voi peste cap, pentru el tot 150w ramane valabil.
Insa am mai specificat clar. Ceilalti factori... priveste pe fiecare in parte. Daca o ducem la extrem, la anumite conditii climatice ii trebuiesc si 3 de 300W. Mai citeste odata in sus si ai sa vezi ca el a spus ca are aproape 10 grade diferenta. De unde stii tu ca e mai mare?

Eu cred ca noi redescoperim Egiptul antic acum...
Frattilor la toate exista o diferenta, va dau o lista de 10 incalzitoare la 150w sa vedeti ca toate au parametri diferiti. Si e valabil pentru oricare alt echipament din acvaristica asta. Am dat exemplu Jager de 150W care e destina tpentru 200-300 de litri. Lui la 160 de litri nu ii face fata?

Legat de schimbul de apa. Cine te pune sa fac soc termic? Aduci apa la temperatura ambientala, mi se pare mai usor si firesc. Alte socuri termice care ar mai fi?



Trecand peste asta sunt tare curios sa vad cati dintre voi chiar faceti ce scrieti pe aici. Cati isi pun 300W la acvarii de 150L tinute in casa.
Nu vreau sa o ia nimeni in nume de rau.
Insa orice caracter tehnic va contrazice.
Din partea mea sa faca omu ce vrea, sa isi puna si 300W. Insa observ ca pentru multi dintre noi schitele si parametrii tehnici nu exista. Facem dupa cum spune vecinu, facem dupa cum spune unu si altul si ce e si mai rau, mai dam si sfaturi unuia si altuia.

Cu astea fiind spuse pentru mine e capitolul inchis, insa datul sfaturilor ar mai trebui restrictionat.

PS. Narcis ... eu o stiam altfel:

Pe un fund de lac 4 ochi clipeste
Ce sa este oare? Este doua peste



Referirea mea a fost legata de diferenta de temperatura in locul unde se situeaza acvariul in camera si/sau de necesitatile pestilor.
Siguranta cu care te exprimi lasa de inteles o usoara lipsa de experienta in cateva laturi ale acvaristicii, duritatea cu care te exprimi imi lasa sentmentul ca nu esti colegul ideal pt forumuri,mistourile pe forumurile private sunt sanctionate ...Modul tau de abordare este lipsit de etica intrucat pentru asa ceva s-a inventat PM-ul!
Mii de scuze pt exces de "off topic" da nu m-am putut abtine
[Email]
FanCTC
Member
[Avatar]

Joined: 01/11/2009 16:13:16
Messages: 148
Location: Constanta
IP:
Offline

Da posibil.

Te rog sa imi dai copy paste clar unde am facut eu misto.
Poate nu sunt colegul potrivit pentru forumuri, asta poate aprecia fiecare in parte.
Candva am promis unor oameni de aici ca o sa fiu chill si asa o sa si fac, astfel nu voi raspunde la chestii de genul asta.

Insa dragul meu Narcis, daca lucrurile stau cum imi doresc, in foarte foarte scurt timp, experienta mea o sa fie publica pe acest forum.

Doi la mana, dupa cum zicea un administrator, cuvintele "nu m-am putut abtine" nu reprezinta o derogare de la reguli.

In rest, numai bine, si iti mai spun ca, daca esti un acvarist asa de inrait, candva o sa ne intalnim fara sa vrei ... ;)

Cu alte detalii iti stau disponibil pe MSG sau PM, pentru ca nu asta este scopul acestui topic.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2010 12:27:03


Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 10/08/2008 20:58:16
Messages: 314
Location: Bucuresti - Giurgiului
IP:
Offline

Va rog sa nu mai poluati topicul omului. Daca nu vroia o parere, nu punea intrebari. Nimeni nu obliga pe altcineva sa faca un lucru ca asa vrea el. Fiecare dintre noi avem discermanant, putem alege daca tinem seama de sfaturi sau nu.
Daca nu aveti ceva de zis legat de tema topicului, va rog frumos sa va abtineti.
Va multumesc anticipat

DIY addicted
Valea Plangerii
clonitza
Member

Joined: 06/07/2009 20:27:26
Messages: 155
Location: Brasov
IP:
Offline

Un incalzitor de 150w daca ai capac ar trebui sa fie suficient daca ramane aprins si nu ridica apa la temperatura dorita mai poti achizitiona unul la fel si il scoti cand diferenta de temperatura dintre ambient si acvariu se mai amelioreaza.
35 kg de pietris ar trebui sa fie suficient, eu iti recomand sa iei cu granulatia cat mai mica, 3mm sau mai mic, prea mare se strange multa mizerie in substrat.
Pentru fertilizant iti recomand ~15kg de Aquabasis.
Neoane Osram 865 sau completat cu 77 in cazul in care vrei fineturi (plante rosii etc) T5 de preferat avand in vedere inaltimea acvariului. Pornesti cu 2xt5x39Wx849mm si suplimentezi in timp daca este cazul.

Cam atat.

Succes.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2010 13:42:44

[Email]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com