[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
La un acvariu 300L merge sticla de 8mm?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
orio wrote:Eu as vrea sa fac un acvariu de 120lungimex45inaltimex60latime (acv cu mbune) si va intreb daca pot sa-l fac cu sticla de 8mm cu intariuri longitudinale...

Poti sa-l faci din geam de 8 mm pentru ca inaltimea e mica. Da' fa-i fundu' din geam de 10 mm sau fa-l dublu .
E mai bine sa-l faci din geam de 10 mm tot , nu merita sa-l faci mai putin rezistent pentru citeva kilograme in plus.

Sti...si cel de 400L are 90kg...dc mergem tot asa imi fac ditamai acvariu

Dupa dicutile cu un amic care face acv (dar nu aici in bucuresti) a zis ca nu ar fi nevoie de un fund dublu ci intaritoare la fund, ar optimiza greutatea
Ce ziceti de asta?

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
mariusrudaru
Junior member

IP:

vad ca o tii intr-una cu greutatea, are o asa mare importanta? nu rezista suportul?
[Email]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mariusrudaru wrote:vad ca o tii intr-una cu greutatea, are o asa mare importanta? nu rezista suportul?

citeste te rog primu post

[WWW] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Orio ... ori faci acvariul asa cum trbuie , ori las-o-n fasole de treaba si nu mai cauta sa reinventezi roata ca nu tine .
Eu pot sa-ti spun ca merge sa-ti faci acvariu cu volumul ala si din sticla de 4 mm . Sa vezi atunci ce usor e . Numai ca ... va fii cit sufrageria pt ca va trebui sa-l faci cu inaltimea de 10 cm
Stii , e o vorba din popor ... "cind mai multe persoane iti spun ca esti beat , te duci si te culci " . Ai primit ceva reply-uri care-ti spuneau sa faci treaba asa cum trebuie , dar tu tot insisti . Fa-l frate cum vrei tu , ca vad ca oricum ti se vorbeste degeaba . Fa-l cum vrei si la caz de apar proibleme , da-te singur cu capul de pereti .
Am curaj sa pun pariu ca inca 10 pagini daca mai scriem , tot n-ai sa gasesti pe unul care sa-ti zica sa-l faci exact asa cum vrei tu
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

orio wrote:Sti...si cel de 400L are 90kg...dc mergem tot asa imi fac ditamai acvariu

Cind spuneam de citeva kilograme in plus ma refeream la asta:
orio wrote:Unul are 58kg altul are 73kg.

E vorba de 15 kg in plus daca-l faci din geam de 10 mm si nu vad cu ce deranjeaza.

Poze: smilie ... Poze cu plante
FanCTC
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Ma daca tot bati din pinteni ca te muti, eu ma gandeam asa: ori poti chema un prieten sa te ajute cand te muti sa cari acvariul, ori asteapta pana te muti si fa-ti un acvariu atunci.
Chiar daca calculatoarele alea iti spun ca e bine de 8, chiar daca sticla de 10mm e mai grea, chiar daca cu tot cu slefuire ajungi cu 10 euro mai scump per m2, eu tot te sfatuiesc sa o faci de 10mm. Mai ia in calcul si posibilele defecte, unele chiar nu se pot rezolva. Si dupa o saptamana dupa ce l-ai umplut si asezat face prrrr.
Nu dormi mai bine cu capul pe perna?
Iti zic din experienta, sa stai langa un acvariu si sa auzi cum paraie si sa nu stii in ce directie sa o apuci. Eu m-am speriat la 80 de litri de apa ca farmam parchetul, tu la atatia litri nu mai ai timp sa te sperii.
M-ai am si alte intrebari:
Daca tot ai prieten care face, de ce nu ti-l face el?
Cate acvarii ai mai facut tu de iti faci unul direct de sute de litri?

Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hai mai ca o dam in offtopicuri.
Stiti, io v-am cerut parerea si acum sariti pe mine si unii mai fac si mistouri.
Si cam aceeasi discutie am avuto cand am luat un acv din Horbach de 160L (100x40x40) si e integral cu sticla de 6mm si toti se dadeau barosani, mult cunoscatori ...ca acv ala e bomba, ca nu tine, ca sa-i pun fund dublu ca o sa pun pietre ca sa-i pun H-ul....etc.... sa ma faca sa arunc pe geam acvariul nu alta Si tine.....

Dar ca sa nu fiu nesimtit si sa raspund la intrebaririetenul ala de care am vb e la cateva sute de km de mine...2 ) Io n-am lipit nici unul.

[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cred ca s-au exprimat suficiente pareri , inchid.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: