[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hranire neoni negrii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
axl07
Member
[Avatar]

IP:

La ora actuala am 2 probleme cu acvariul meu, si v'as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi:

1. Cred ca neonii mei sunt constipati sau au ceva probleme stomacale pentru ca de cateva zile unu sau doi din cei 5 raman cu resturi de excrement pe care le plimba cu ei. As putea sa fac ceva sa-i scap de problema asta, sa le schimb hrana sau sa le-o diversific si daca da cu ce. Pana acum i-am hranit cu fulgi Tetra Menu.

2.Pe plante mi s-a format un fel de mucus alb, presupun ca sunt alge. In restul acvariului nu am alge iar apa este limpede. Plante am cateva fire de sagitaria subulata si de cambiba... (nu mai stiu cum). As putea face scapa sa scap plantele de problem asta?
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

acvariul l-ai ciclat ceva vreme?cu excrementele poate fi normal ,acum in functie de cum arata fecalele,ca o ata albicioasa,sau ceva de genu'?daca e asa ,nu-i de bine.
[Email]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

catalin cirstea wrote:acvariul l-ai ciclat ceva vreme?cu excrementele poate fi normal ,acum in functie de cum arata fecalele,ca o ata albicioasa,sau ceva de genu'?daca e asa ,nu-i de bine.

acvariul nu l-am ciclat asa cum ar fi trebuit sa o fac Mi-am luat acvariul, pestii si numai dupa aceea am inceput sa ma documentez despre "ce si cum". Am incercat sa fac ciclarea din mers dupa aceea si sper sa fi reusit. Pentru o perioada de timp am schimbat 20-30% din apa la 2 zile si in apa am adaugat Tetra Easy Balance saptamanal. Treptat am scazut intervalul dintre schimbarile de apa, si acum am ajuns sa o schimb odata la saptamana. Parametrii aperi sunt: NO3 - 10, NO2 - 0.5, GH - 7, KH - 6, PH- 6.8
La neoni fecalele care le trag dupa ei, arata normal zic eu, nu sunt albicioase, numai ca se intampla sa ramana cu ele, si m-ar interesa daca as putea face ceva sa ii scap de problema asta
FanCTC
Member
[Avatar]

IP:

Hai salut.
In legatura cu acel mucus alb. Mucusul este o defapt o secretie produsa de celulele unor glande. De aceea te intreb:
Are aspectul mucegaiului? A aparut numai pe plante sau a aparut si pe substrat?

Daca da, eu am mai atras odata atentia asupra hranei de la Tetra. Nu redeschid subiectul ca nici atunci nu a fost bine.
Trecand peste asta te pun si pe tine in tema, cu toate ca atunci era vorba de TetraMini.

Acest mucus alb apare de la resturile de hrana care nu sunt consumate. Daca pica hrana si ramane pe planta apare acolo. Daca pica pe substrat apare pe substrat.
Incearca sa elimini si ai grija ca se intine foarte repede.

Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

FanCTC wrote:
Are aspectul mucegaiului? A aparut numai pe plante sau a aparut si pe substrat?

Nu are aspectul mucegaiului si apare numai pe plante. Pe substrat nu a aparut, si mai am si o radacina de mopan in acvariu care e si ea curata.
axl07
Member
[Avatar]

IP:

atasez si o imagine cu ceea ce a aparut pe plantele mele. Nu are nimeni nici o idee cum as putea scapa de problema asta?
[Thumb - 00.JPG]

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

axl07 wrote:atasez si o imagine cu ceea ce a aparut pe plantele mele. Nu are nimeni nici o idee cum as putea scapa de problema asta?

Se prea poate sa fie cianobacterie. Vezi album alge.
axl07
Member
[Avatar]

IP:

da, cred ca sunt cianobacterii
Multumesc pentru raspuns. Sunt putin confuz, se spune ca aceste alge apar din cauza cantitatilor prea mici de nitrati. Eu stiam ca nitratii sunt "rai" si pot omora pestii. Am testat nitratii si sunt aproximativ 10 mg\l. Ar trebui sa fac ceva sa cresc cantitatea de nitrati din apa? Daca da nu o sa le faca rau pestilor?
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nitritii sunt cei "rai" ,nitratii in cantitati optime sunt fertilizanti indispensabili pentru plante
[Email]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

La pestii tai, pana la 50mg/l nu sunt probleme. La juvenilii de discusi de exemplu, se recomanda sub 20mg/l.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

din cate am inteles eu, pentru a nu mai aparea problema cu alga asta ar trebui sa imi creasca cantitatea de nitrati din acvariu. Cum as putea sa fac lucrul asta fara sa cresc totusi prea mult nitratii, si deloc nitritii?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/01/2010 00:21:46

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

axl07 wrote:din cate am inteles eu, pentru a nu mai aparea problema cu alga asta ar trebui sa imi creasca cantitatea de nitrati din acvariu. Cum as putea sa fac lucrul asta fara sa cresc totusi prea mult nitratii, si deloc nitritii?

Ai citit Ciclul azotului? Aici sunt toate informatiile de care ai nevoie.
axl07
Member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
Ai citit Ciclul azotului? Aici sunt toate informatiile de care ai nevoie.

Din cate deduc eu, ca sa creasca cantitatea de nitrati ar trebui sa fac schimbari mai mici de apa, sau mai rare...
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Trebuie sa urmaresti atent acel articol dat de Dolly.Acvariile micute sunt mai greu de echilibrat.Foarte mare atentie trebuie data filtrului ca si actiune de filtrare biologica,spalarea lui se face catmai rar,doar daca e strict necesar,si anume se clateste usor in apa scoasa din acvariu,acest filtru biologic e cel mai in masura de bunul mers in microsistemul tau.Cad sistemul se va echilibra vei scapa de aceledepuneri pe plante
[Email]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

As mai avea o intrebare despre filtru. Am un filtru Resun sp900L (5w) pe care scrie ca e potrivit pentru acvarii de pana la 80l. A fost cel mai mic filtru pe care l-am gasit in momentul respectiv si il tin setat la "viteza" minima (eu avand acvariu de numai 25l. I-am scos furtunul pt aerisire suplimentara pt ca mi se parea ca agita prea tare apa.
Ce imi recomandati sa ii pun inapoi furtunul pentru aerare suplimentara sau sa il las fara? Cum ar fi mai bine pentru plante si pentru pesti?
LUPmic
Senior member

IP:

Daca face valurele deasupra apei, nu mai ai nevoie de furtunel.
[Email] [Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

face valurele deasupra apei, dar numai in dreptul filtrului. Azi am facut un mic experiment, si am lasat toata ziua filtrul cu furtunasul pentru aerare sa vad daca se intampla ceva notabil sau nu, si spre surprinderea mea seara am observat ca algele de pe plante disparusera aproape in intregime. De acum incolo o sa las filtrul cu aerarea in timpul zilei si noaptea o sa o scot, nu de altceva dar dorm in camera cu acvariul si nu prea as putea dormi din cauza zgomotului provocat de filtru cu aerare cu tot

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: