[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salty-Bat  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca vrei iti fac si eu cadou niste xenia.....am o groaza de fraguri aruncate in spatele rockscape-ului....e fara viermi...

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu cred ca mai am unde sa le pun, poate dupa ce ajung la nenea Dragos sa iau piatra vie, care se tot cureaza de vreo 4-5 luni

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ciprian wrote:Norocosule, chiparosule,..
De trei ori am introdus voluntar penatii aia fara prea mare succes,..Mie mi-i mananca cineva,..
Daca prind criminalul',. ti-l fac cado'
Lasa-i acolo ca-s frumosi,.....

si eu am avut pe o piatra o multime de penati din aia.
am adus chelmonul si i-a ras pe toti
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Penati ca aia imi apareau doar in sump ... unde chiar erau de folos ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mugurel wrote:Penati ca aia imi apareau doar in sump ... unde chiar erau de folos ...

Si eu am d-aia in sump ...

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

SI in sump in ce cresc? Ai ceva nisip/pietre acolo?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Cresc pe orice: sticla, echipamente, cabluri, daca este si piatra atunci arata ca la tine.
Chiar am avut cereri pentru pietre din sump cu penati pe ele ...
Prezenta lor la tine in display poate însemna ca ai resturi in masa apei cu care se hranesc/prospera sau ca bagi tu ceva hrana pentru corali si ei cred ca-i pentru ei ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

In general dozez zilnic nopox, iar hrana pentru corali o data la 1-2 saptamani. Probabil ca se hranesc cu resturi, desi nu inteleg cum de raman (o zi hranesc cu artemia congelata, una cu mancare uscata, nls thera), ca mananca aia ca spartii. Poate resturile care apuca sa fie trase in BA si apoi ajung in ciorapul de nylon, pe cae il spal la 3-4 zile.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Merci doctore. E deranjanta dpdv vizual, de aia intrebam..

Dane, solutia e corali stufosi care sa nu te lase sa mai vezi piatra. Sau iei piatra la periuta si o tii curata sa se vada porii din ea.
O varianta e sa-ti iei niste hermiti, aia iau blana la mana si o mai raresc in cautare de trufandale.

Penatii tai mananca rahatul pestilor. Bucatile sunt prea mici ca sa le vezi cu ochiul, dar gandeste-te ca exista mancare care trece prin tractul digestiv fara sa se absoarba, e eliminata in fecale si ajunge in apa. Aici intervine importanta unui lant trofic elaborat. One man's shit, another man's fortune. Penatii aia suna un semn ca hranesti bine. La fel ca exploziile de bristle worms, brittle stars, etc. Si iti promit ca iti scot la fel de multa materie organica din masa apei pe cat scoate skimmerul.

Acum eu stateam si ma uitam ca in lenea ta, tu esti cam singurul de pe aici care munceste de-i sar capacele. Un acvariu marin ti se potriveste la fel de putin precum unul plantat. Tu nu ai timp de asa ceva, pentru ca atunci cand nu te poti ocupa de el, se va alege praful. Tu ai nevoie de un FOWLR la care principala chestie sa fie datul de mancare. Si iti faci recif cand iesi la pensie. A doua chestie e ca pentru recifit de calitate ai nevoie sa-ti faci temele temeinic, nu sa-ti zica unul si altul ce sa faci. Iar tu nu ai timp nici de asta. La un acvariu mare, nu mai merge sa-l tii doar din schimburi de apa decat daca incepi sa dozezi, iar pentru asta trebuie testat destul de des. Testeaza nevasta cat esti pe santier?

[Avatar]

IP:

De bine, de rau, am invatat un coleg cum sa se ocupe de bazin, in lipsa mea, ce sa dozeze, cum sa hraneasca, etc.
Acasa (unde nu-mi impartaseste nimeni pasiunea) voi face un FOWLR (impropriu spus, mai degraba PiatraSeacaSiPesti - PSSP).
Multumesc pentru lamurirea cu penatii, pe bucata de piatra cu blana am apucat deja sa "plantez" o colonie de gsp (am mers la risc, pentru ca nu stiu daca a supravietuit transportului, in ultimile zile n-am trecut pe la birou decat o ora, dimineata).

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:De bine, de rau, am invatat un coleg cum sa se ocupe de bazin, in lipsa mea, ce sa dozeze, cum sa hraneasca, etc.
Acasa (unde nu-mi impartaseste nimeni pasiunea) voi face un FOWLR (impropriu spus, mai degraba PiatraSeacaSiPesti - PSSP).
Multumesc pentru lamurirea cu penatii, pe bucata de piatra cu blana am apucat deja sa "plantez" o colonie de gsp (am mers la risc, pentru ca nu stiu daca a supravietuit transportului, in ultimile zile n-am trecut pe la birou decat o ora, dimineata).

Se ocupa Ion de acvariul tau?
Iti promit ca GSP nu moare asa de usor. Poate daca era livrat fara apa, dar si atunci erau sanse sa supravietuiasca. Eu cu GSP am acoperit mare parte din piatra din Noemi's Reef. Daca as putea compara GSP cu ceva, as compara-o cu GHA.

[Avatar]

IP:

Nu, Ion munceste cu mine in Austria, avem un alt coleg acolo care ne tine locul.
Mi-ar placea sa fie ok GSP-ul, ar iesi ceva frumos (daca realitatea ar corespunde cu imaginatia mea).
Din pacate si luni lipsesc de la birou (merg doar o ora, de dimineata), asa ca abia marti pot vedea si eu acvariul pe lumina, in toata splendoarea lui (ma rog, mai mult sau mai putin splendoare pentru restul lumii - pentru mine e cel mai frumos acvariu din lume, cu cei mai frumosi pesti si corali).

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pana mea, parerea mea e ca acvariu la scarbici = idee proasta.
Ajungi sa te duci pe acolo doar din cauza lui, stai mai mult decat e cazul, etc. etc.

Doamna matale pierde cumplit ca nu te lasa sa-l tii acasa. E clar ca psihiatria nu fu materia favorita in scoala.

Eu zic ca daca il faceai in Austria, acolo te stabileai.

[Avatar]

IP:

In cazul meu, e o idee buna. Ajunsesem sa merg cu scarba la serviciu, acum ma duc de drag.
Peste program nu raman, ca lucrez in afara orasului si musai trebuie sa iau masina care transporta angajatii.

Coana mare ma lasa cu acvariu acasa, doar ca acvariul nu e gata (a fost comandat si platit, dar s-au intamplat niste chestii si executia lui a fost amanata) - vezi jurnalul Bat-reef, sau asa ceva.
Cu psihiatria nu stiu, ca madame doctor a studiat stomatologia, nu piticii de pe creier

De Austria sa nu aud, m-am saturat de occident

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Andrei, fac apel la memoria ta. Discutam noi despre un coral de la tine din bazin (parca era ceva gen carpeta si se bucura Nemo de el). Nu gasesc discutia, poate ma poti ajuta cu o denumire.

Intrebare pentru toata lumea: de unde pot lua si eu o mana de Chaetomorpha?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E cel din acvariul acesta?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/340/27478.page

A propos de clowni, uite ce clown am facut eu azi la cina:

[Thumb - 20160423_190227.jpg]

[Thumb - 20160423_190247.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 23/04/2016 20:14:05

[Avatar]

IP:

Exact, Sarcophyton. Stiu ca sunt 2 tipuri de Sarcophyton, tu pe care-l ai?
Nu te mai juca cu mancarea

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Exact, Sarcophyton. Stiu ca sunt 2 tipuri de Sarcophyton, tu pe care-l ai?
Nu te mai juca cu mancarea

Parca ai fi maica-mea.
Sarcophytonul meu e de ala cu polipi lungi care creste mare. Palaria tinde sa nu faca folduri daca are suficient loc si nu se imping clownii in el. Si se cheama Sarcophyton. Si creste MARE.

LE. al meu are pedigree, ii stiu parintii, nu gasesti asa in Ro.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2016 21:00:39

[Avatar]

IP:

M-am uitat, sunt 2 tipuri:

Sarcophyton Ehrenbergi

image

Sarcophyton Elegans

image

Al tau pare a fi v2, Elegans, nu?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:M-am uitat, sunt 2 tipuri:

Sarcophyton Ehrenbergi

image

Sarcophyton Elegans

image

Al tau pare a fi v2, Elegans, nu?

Al meu e primul, nu stiam ca exista doar doua specii de Sarcophyton sau ca e posibil sa identifici specia dupa aspect (vezi in acvariul meu doi Sarcophyton unul langa altul, cu unul parand sa fie o specie pitica).

[Thumb - 20160424_190151.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2016 20:03:36

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: