[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema mascul guppy  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
tudy_xxl
Junior member
[Avatar]

IP:

am o problema cu un mascul de guppy, nu stiu de ce sta pe fundul acvariului, nu are coada stransa, dar nici nu innoata. daca bat in peretele acvariului reactioneaza, dar apoi se aseaza la loc. oare ce are?

ochi pentru ochi...pana ramanem cu totii orbi
[Yahoo!]
vladxxl
Member

IP:

Mai multe detalii de ex daca ai alti pesti , daca prezinta ceva pete sau nu ...

Stiu ca unii pesti sufera(nu radeti) de "singuratate"
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

La masculii batrani am mai observat sa se lase pe frunze (mai rar ce-i drept). Posibil sa fie bolnav sau sa nu-i convina ceva din parametrii apei. De singuratate pun pariu ca nu sufera . Ce (cati) pesti mai ai in acelasi acvariu? Da-ne mai multe detalii: marime acvariu, plantat sau nu, temperatura.. etc.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
tudy_xxl
Junior member
[Avatar]

IP:

acvariu este de 140 l, plantat , populatie numai guppy adulti si pui, este singurul care prezinta aceasta problema, restul sunt ff vioi. adulti am 15. problema de suprapopulare nu exista, masculului nu este batran deoarece iam achizitionat pe toti fiind juvenili, parametrii apei sunt normali, temperatura 25 si peste cateodata

This message was edited 1 time. Last update was at 06/03/2012 18:38:20

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

tudy_xxl wrote:acvariu este de 140 l, plantat , populatie numai guppy adulti si pui, este singurul care prezinta aceasta problema, restul sunt ff vioi. adulti am 15. problema de suprapopulare nu exista, masculului nu este batran deoarece iam achizitionat pe toti fiind juvenili, parametrii apei sunt normali, temperatura 25 si peste cateodata

Si eu am patit asa,exista o medicatie,o pastila galbena,mai mult de atat nu pot spune.Nu stiu cum se numeste medicamentul dar stiu ca e pentru o boala la branhii,un fel de parazit.Practic pestele nu inoata deoarece nu poate respira bine,rezulta ca oboseste mai repede,deci prefera sa ramana pe nisip ca sa poata respira linistit.Cat despre medicament,nu am reusit sa imi salvez masculii dar am salvat femelele[si ele prezentau aceleasi simptome].S-ar putea sa iti moara daca nu ii procuri un medicament si il tratezi.Succes!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Gabry3ll
Junior member
[Avatar]

IP:

Si eu am patit-o si nu-mi mai doresc... Finalul la mine a fost decesul masculului. Curios e insa faptul ca era singurul afectat din acvariu. Tot la batranete ma gindisem si eu; dar nici in ziua de azi nu stiu motivul..... Era cel mai frumos si voalat mascul pe care l-am avut. Asta e! Astazi, tot guppy cresc, sunt o ezplozie de culori si vioiciune.

My advice is free and worth every penny.
[Email]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Posibil o problema interna... de aici lipsa unei "urme" externe. De obicei moartea este sigura in aceste cazuri...
Nu stiu daca e cazul sa va faceti atatea probleme in cazul unui guppy; de obicei medicamentatia (daca exista) e mai scumpa decat el insusi (nu vreau sa ma intzelegeti gresit).
[Email] [Yahoo!] [MSN]
tudy_xxl
Junior member
[Avatar]

IP:

nu imi fac probleme pt el neaparat ca doar mai am o multime, problema este ca daca in caz ca este bolnav sa nu ii imbolnaveasca si pe restu

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu de asta ma tem.Eu am avut 3 masculi si toti au murit la o diferenta de 4 zile.
@Amnesia : Medicamentul folosit de mine a costa in jur de 1,5 RON/pastila.Si a functionat,deci este ieftin.Acum depinde si de unde il cumperi si ce alt medicament mai este.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

xenon wrote:Acum depinde si de unde il cumperi si ce alt medicament mai este.

Foarte corect!
[Email] [Yahoo!] [MSN]
tudy_xxl
Junior member
[Avatar]

IP:

masculul a murit..... cauza necunoscuta, dar ma bucur ca a fost un caz singular, restul sunt vioi si nu este nici un semn rau, multumesc pt raspunsuri....cred ca se poate inchide

[Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

sa presupunem ca a murit de batranete
daca nu mai ai probleme cu ceilalti guppy in urmatoarele 2-3 saptamani da-ne un semn
....mai invatam si din experientele altora

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
ancuta33
Junior member

IP:

Buna ziua
Am si eu aceeasi probleme cu masculul moly care sta pe fundul acvariului. In urma cu o luna am avut si o femela dar a murit si acum e singur alaturi de 4 gupy 2 neoni si 2 zebre. De atunci e foarte retras si nu-mi place sa-l vad asa. Ce as putea sa fac sa nu mai fie asa?
tonnydea
Member

IP:

Sa cumperi de la mine niste femele de molly

"Betta barracks"
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: