[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eheim 2028 care curge  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
dino66
Member
[Avatar]

Joined: 16/10/2010 14:17:04
Messages: 127
Location: Navodari (Constanta)
IP:
Offline

Salutare, am tot citit prin topicuri, problemele legate de canistrele Eheim, dar nu mi-am gasit raspunsul ...
Am un eheim 2028 cumparat sh, initial avea doar 2 cosulete, i`am mai cumparat inca unul plus garniturile care se pun pe tevile de la cosulete. Am probat filtrul cand i-am luat cosuletul si pareau toate bune... Acum l-am umplut cu inele ceramice, deasupra i`am pus un burete grosier apoi perlon si la sfarsit sita aia a lui din plastic. Am uns garnitura de la capac cu vaselina, am pus capacul, si am pornit filtrul, amorsandu`l prin teava de out (tras cu gura). Dupa ce a inceput sa functioneze, parea ca mai are aer de eliminat... am asteptat 2-3 minute, apoi am zis sa inclin umpic canistra sa iasa tot aerul, dar in momentul ala am observat altceva... Pe langa cablul de alimentare, se stransese apa destula, iar cand am inclinat canistra a curs... L`am oprit imediat sa vad pe unde curge si de ce... si cand colo in spatele lui deja era o baltoaca... nu stiu pe unde cursese... dar cred ca printr`un colt pe la capac pe undeva... dar nu stiu exact. Canistra a stat plina cu apa zile la rand si n`a curs din ea..
Sa nu fie capacul prins etans.. sau ceva garnituri din interiorul lui...
Acum nu stiu care sa fie problemele... o sa desfac capacul sa vad pe acolo daca este ceva in neregula, probabil apa nu trebuie sa ajunga in capac... sau poate doar pana la un anumit nivel dar sa nu iasa pe afara...
Daca nu m-am facut inteles, mai puneti intrebari si incerc sa mai explic... daca nu astept ceva pareri .. poate au mai avut si altii probleme de genul asta.

L.E. Am desfacut si capacul, si dupa cum arata, apa nu avea cum sa ajunga in capac decat pe la garnitura de la "butonul" de amorsare. Are o garnitura rotunda, si probabil ea este cea care lasa apa sa treaca. Am scos-o, am spalat-o cu apa calda, am sters bine in interior pe acolo ... am uns`o cu vaselina si am ansamblat capacul inapoi. Am scos toate cosulete, le`am verificat daca "calca" bine unul peste altul, le-am asezat din nou in canistra... si i-am dat drumul din nou. Rezultatul =>> acelasi. In primele 2 minute... nimic.. Cat am umblat umpic la spraybar 2-3minute, apoi am verificat iar, deja cursese destul prin aceleasi locuri, adica pe la cablul de alimentare, si undeva prin spate sub piciorul din dreapa era apa...
Nu stiu ce sa-i mai fac... abia asteptam sa`l pornesc si sa dau drumu la ciclarea noului bazin

Astept ceva pareri.. Mersi

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 21:43:33


"..."
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2009 18:40:21
Messages: 870
Location: Ploiesti
IP:
Offline

Pe la adaptorul de furtun/conector, piesa aia in care intra furtunurile ai verificat?

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Poate de ajuta asta: http://www.njagc.net/articles/eheim_oring.htm ?

Oricum, e de la acel dispozitiv de amorsare, ori garnitura lui (si se vede mai sus cum sa ajungi la ea daca nu ai facut deja asta). E posibil sa fie defect unul din ele, si cum apa se aduna usor in compartimentul pompei, incepe sa curga usor.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
dino66
Member
[Avatar]

Joined: 16/10/2010 14:17:04
Messages: 127
Location: Navodari (Constanta)
IP:
Offline

@scificuss Adaptorul acela are garniturile la locul lui, le`am uns cu vaselina... Daca ar curge pe acolo, nu ar trebui sa dea afara, si nu inauntrul capacul cum face acum? O sa mai verific acum inca o data si acolo...

@viulian Mersi de link, exact la garnitura aceea ma refeream (in editarea postului) Doar ce am desfacut si inchis capacul... Asa zic si eu ca acea garnitura este de vina... Am gasit un topic mai vechi pe care il tot cautam, ai anume: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12586.page si cred ca am sa incerc sa pun niste banda de teflon in spatiul acela unde sta garnitura... apoi sa pun garnitura peste. Nu stiu daca gasesc sa o inlocuiesc, dar sper sa dea roade cu teflon.
"E posibil sa fie defect unul din ele, si cum apa se aduna usor in compartimentul pompei, incepe sa curga usor. " Unul din ele, adica ori dispozitivul de amorsare ori adaptorul de furtune? Da, apa intra in capac, si cum ajunge la acel nivel, incepe sa curga...

L.E. Am facut o proba: Am scos capacul... l-am intors, si am pus apa in spatiul acela al dispozitivului de amorsare, apa statea acolo, deci nu trecea pe langa garnitura, dar am apasat "sa amorsez", si imediat si`a facut loc apa, si s`a dus toata in capac, apoi a curs, el fiind intors. Deci ma gandesc ca atunci cand este pus, apa aia are presiune si nu mai e nevoie sa miste cineva dispozituvul ala, ca isi face ea loc singira.
Din moment ce am vazut si in linkul pe care mi l-a pus iulian ca acea garnitura este o problema si se schimba, si am cautat alte probleme legate de garnitura aia si am mai gasit un link in franceza, care la fel explica cum se schimba garnitura (si prin poze), ma gandesc ca aia este problema. Ma bucur ca am gasit`o si sper sa o rezolv. Maine ma duc dupa niste banda de teflon si o sa incerc iar, sper sa nu mai vad apa langa filtru ...
Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 22:58:19


"..."
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Intrebare: cand ai manipulat filtrul, plin cu material filtrant, sau chiar gol...de unde l-ai tinut? De capac? Sau de jos, de fund?
Eu am sesizat o problema la filtrele Eheim mai vechi...adica cele trecute de 1-2 ani. Daca sunt manipulate fiind tinute de capac, mai ales pline cu material filtrant, deci oarecum grele, incep sa curga pe la garnitura de la capac, adica pe la imbinarea capac - corpul filtrului. Problema a inregistrat-o si Clau Truta parca la un 2078, si eu la cateva filtre (2228, 2128). Chiar duminica, ridicand un 2128 de capac, in functiune, imediat am observat apa prelingandu-se pe la acea imbinare. Am sters totul bine, am apasat capacul bine, la locul lui si gata, de atunci nu mai curge. Probabil ca, in timp, garnitura originala se infunda in santul ei si creeaza un mic spatiu care la ridicarea filtrului tinut de capac se largeste si...curge.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Cred ca merge sa izolezi, dar poate ar fi bine sa nu mai amorsezi cu acel buton.

Umpli filtru cu apa din acvariu cat de mult poti, pui capacul, si dai drumul cu filtrul putin inclinat ca sa apuce pompa sa prinda niste apa si sa scoata si aerul.
La al meu (nu e acelasi model) mecanismul de amorsare e foarte rigid si mi-e mereu sila sa tot apas pe el asa ca-l incep in felul asta.
E mai usor daca si furtunele sunt pline cu apa.

Sa pui si poze cand repari

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
dino66
Member
[Avatar]

Joined: 16/10/2010 14:17:04
Messages: 127
Location: Navodari (Constanta)
IP:
Offline

@viulian Nici nu am folosit acea amorsare, si nici nu vreau s`o folosesc... Dar sper sa prinda cu teflonul. Acum ma duc sa iau.. Poze.. nu stiu cat de bine or sa iasa cu telefonul.. o sa fac, dar daca se vad infect, mai bine lasa )

@calin_gherman Da, am manipulat numai de capac... Mai ales cand il bag in cabinet, ca nu prea am pozitie. Dar apa nu iese pe la imbinarea din capac si canistra.. ci pe la imbinarea dintre cele doua capace (cele 2 parti ale capacului), prin spate.. si pe la cablul de alimentare (in maner)

Oricum m-am gandit ca o sa fac cu teflon si pe la adaptorul acela de furtune sa fiu mai sigur, ca l`am studiat si ar fi o posibilitate si aceea, daca cumva garniturile de acolo nu mai tin cum trebuie.
Multumesc de ajutor!

L.E. Am luat banda de teflon si glicerina boraxata (n-am gasit vaselina siliconica) si am refacut garniturile de la adaptorul de furtune, apoi o-ring`ul de la dispozitivul de amorsare, si am mai gasit in plus inca o garnitura mica la sistemul acela care iti arata cat de murdar este filtrul... si am pus si acolo teflon, apoi am dat cu glicerina... Am pornit filtrul, si mi`e cam frica sa stau mai mult de 5-10minute departe de el, asta dupa ce primele 20 de min am stat numai langa el, sa vad vre`o miscare. Deocamdata n`a curs nimic, dar imi e frica sa`l mai misc cat de putin, inca mai are umpic aer in el.. dar sper sa`l elimine pe tot.
P.s. L-am manipulat numai de jos, o sa evit sa-l mai apuc de capac. Mai greu dar asta e.
Si deocamdata cam asta este cu filtrul


Linkuri utile pentru cei cu probleme asemanatoare:
http://www.njagc.net/articles/eheim_oring.htm
http://www.atomicrice.com/atomic-o-ring-installation.pdf

This message was edited 2 times. Last update was at 21/02/2012 22:07:06


"..."
[Yahoo!]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com