[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nedumerire Eleocharis acicularis  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am o problema cu Eleocharis acicularis (Dwarf Hairgrass). In acvariul mic, de 8L, nu reusesc sa o cresc fara sa aibe varfuri galbene.

Insa nedumerirea vine din faptul urmator: Am pus un smoc (scos mai dedemult) in acvariul de 30 (unde e ceva mai departe de lumina, caci e de doua ori mai adanc acvariul) si chiar daca nu se raspandeste atat de repede, totusi nu are nici un varf galben!

Am fertilizat cu tot ce am putut:
a) dar drumul la CO2 la liminta suportabilitatii (verde spre galbui).
b) supradoza de E15 (fierul de la Dennerle) - se dizolva in coloana de apa, nu in substrat insa.
c) supradoza de V30 (alte minerale, ei zic de crestere).
d) supradoza de A1 - NPK.
e) pus suplimentar si Easy Carbo. Am adaugat si PlantaGold.

Meh. Nu mai inteleg.
Adica are o gramada de radacini (a trebuit sa tai caci ajunsesera in fata buturugii si invadau prim planul), am tuns-o la vreo 3cm, nimic. Vreo 5mm din varfurile frunzelor sunt galbene maro, cu unele frunze fiind intregi culoarea asta. Nu trage sa moara, adica da in continuare si o vad ca vrea sa se intinda - deci ceva ii convine. Pare mai preocupata sa se intinda decat sa-si refaca frunzele taiate / bolnave.

Pe de alta parte, in acvariul de 30L, nu am supradozat la fel caci a prins alge mai repede. Ce difera sunt urmatoarele:
a) substrat noname (in acv. de 30L) fata de substrat de la Dennerle
b) mult mai mult curent de apa (caci e in dreptul unui perete de sticla pe care se 'lasa' spre substrat apa suflata de spraybar)
c) ceva mai putina lumina caci e distanta mai mare intre capac si substrat.
4) mult mai multi pesti (aici am vreo 8-10 creveti, si 3 pestiuti mici mici).

Programul de curatare este la fel in ambele acvarii, cam 40-50% din apa saptamanal schimbat. Cantitatea de lumina e tot in zona de 1W / L.

Azi de dimineata am pus si Easy Fosfo, sa vad daca observ schimbari in urmatoarele zile.

Dar nu mai stiu ce sa cred ...

Singurele presupuneri sunt acum ca ar avea ceva mai putin curent de apa (nu stiu daca ii convine, dar ma gandesc in 5L de apa totusi se amesteca repede substantele, nu ar trebui sa fie o problema), 2 ca ar prefera Fe in substrat si nu in coloana de apa.
Fe in substrat am pus ieri, sa vedem sa vedem.

Orice idei sunt binevenite

Acvariul de 30L - se observa in dreapta jos iarba aceea, nu are nici un varf galben:

image

Iar aici acvariul de 8L, se vede in spate dupa buturuga - firicelele acelea - destul de multe varfuri maro:

image

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Scuza-ma de off-topic, dar vreau sa-ti laud crevetele. Ma da pe spate Cred totusi ca si camera buna are un efect...

Gata, scuze, nu m-am putut abtine

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 02:11:46

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

"I found that a fine, nutrient laden substrate will enable the plant to grow and spread. Without it, the heavier substrates will hinder growth and eventually kill the plant. Make sure you have good water movement on the plant to keep algae at bay. Shrimp and Otocinclus will keep it clean without eating it. CO2 (pressurized or liquid) and good lighting will really help this plant take off."
Sursa: http://www.aquahobby.com/garden/e_Eleocharis_acicularis.php

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum imi dau seama din poza, nu par a fi muguri de flori in varf, nu?
http://www.shootgardening.co.uk/plant/eleocharis-acicularis

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Multumesc de link, dar contribuie si mai mult la nedumerire

1. Substrat fertil este de la Dennerle.
2. E un Oto in acvariu, dar ala sta pe geam, pe ea nu l-am vazut inca. Presupun ca nu are alge de mancare (si confirm, caci nu le vad) si curent e ceva dar nu vijelie.
3. CO2 este, presurizat.
4. E la maxim 15 cm de lampa de lumina (speciala acvariu) care are vreo 9W peste 7L de apa. Mai aproape si s-ar coace

Despre al doilea link, nu sunt bulbi... ci moate uscate, daca trag de ele cu penseta se dezintegreaza ..

PS: Stefan, nu stiu ce soi e crevetele asta, pentru ca pe langa el, toti ceilalti sunt mici. Restul de femele (vreo 2-3) care sunt mature ca le vad saua sunt mai mici decat el. Masculii de asemenea, mai mici decat acele femele. Doar el e mare si gras, are acelasi pattern aparent, dar nu stiu ce sa zic. Ceafa e prea rosie ca sa vad daca e femela sau nu, dupa burta ar fi femela (e curbata in stilul caracteristic).
Suspectez ca e vreo varianta de CRS, insa nu vad absolut nici o pata alba, oricat de mica pe el. E ciudat - si crevetele asta ma nedumereste.

This message was edited 2 times. Last update was at 14/02/2012 02:34:33

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce am mai gasit, e ca lumina si curentul apei trebuie sa ajunga cat mai aproape de baza frunzelor.
Crevetele nu e Fire Red Shrimp?

[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, am mai citit in alt loc ca numai emersa infloreste, submersa nu.

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:Crevetele nu e Fire Red Shrimp?

Ba da!! Super multumesc ca ai gasit. Nu stiam ca exista si asa de mari. Se pare ca intr-adevar e doar un RCS mai gras (si ca toate coloniile ar aduce cativa shrimpi mai mari, care sunt apoi vanduti cu alt nume). Aici am gasit ca se discuta despre asta: http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/shrimp-other-invertebrates/72769-cherry-sakura-will-they-hybrid.html

[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Din ce vad in poza mi se pare ca frunzele mai vechi s-au ingalbenit. E posibil sa fie din cauza schimbarii conditiilor. Sau se ingalbenesc si frunzele noi, crescute in acvariu?

Poze: smilie ... Poze cu plante
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Super idee. Mie nu mi-a trecut prin minte ... dar asa e.
Tot ce creste nou (in sensul ca si-a intins radacinile si ma trezesc cu ea prin toate partile) creste corect, chiar si in zonele mai umbrite.

Nu m-am gandit ca vechimea e deoarece am si tuns frunzele vechi, si tot se usuca la varfuri (dar vechile frunzulite). Probabil o sa o tund de tot, si macar sa creasca curat. O sa arate rau acvariul o vreme ...

[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Probabil o sa o tund de tot, si macar sa creasca curat. O sa arate rau acvariul o vreme ...

Mai las-o putin sa mai faca niste frunze tinere, apoi poti s-o tunzi .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: