[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Curatarea plantelor inainte de introducere in acvariu  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Salutare.
Am cumparat recent niste moss de la cineva si n-as vrea sa il pun in acvariu asa.
Inafara de spalatul in jet de apa si curatatul de melci, resturi de printre fire, ce as putea sa mai fac?

Un mic tratament cu ceva? Dar si fara sa afectez muschiul.
Ma gandeam sa pun cateva picaturi de albastru de metil in apa care sta pana il pun in acvariu. Ce ziceti?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Nimeni nimic?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vastelian
Junior member
[Avatar]

IP:

daca este scos tot din acvariu nu necesita alt tratament ,decat spalat in apa de la robinet rece

nici o fapta buna nu ramane nepedepsita

telefon 0751 055 202
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Technics
Member

IP:

stefanp wrote:Salutare.
Am cumparat recent niste moss de la cineva si n-as vrea sa il pun in acvariu asa.
Inafara de spalatul in jet de apa si curatatul de melci, resturi de printre fire, ce as putea sa mai fac?

Este sufucient ce ai spus mai sus.
stefanp
Moderator

IP:

Multumesc.
Pana la urma l-am tinut o zi in apa, dupa care l-am clatit in jet la chiuveta si l-am pus.
Sper sa nu fie probleme.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Le-ai pus, le-ai pus... dar zic oricum, ce-mi amintesc.
Acum vreo 3 ani pe forum se discuta despre o solutie de clor (Domestos) diluata in apa - dar nu mai tin minte proportiile.

Plantele trebuiau tinute un minut doua acolo, si apoi spalate temeinic sub un jet puternic de apa (dupa ce le clateam asa, le mai inmuiam in niste apa cu solutie de declorinat).
Unele plante rezista mai multe minute (gen Anubias) altele erau mai sensibile si pierdeau ceva frunze - dar mai bine fara cateva frunze decat plin de alge.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
flo77
Senior member

IP:

Eu folosessc hipoclorit 6%. Il diluez cu apa 1:20 si scufund plantele vreo 40-50 sec , urmand o clatire temeinica.Folosesc metoda impotriva BBA. Bineinteles unele plante rezista mai bine tratamentului, altele pot avea probleme.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
volts
Member
[Avatar]

IP:

Albastru de metilen este de asemenea bun, pui cateva picaturi in apa astfel incat sa albastresti apa pana la saturatie, si apoi poti pune planta 1-2 minute, timp in care agiti putin solutia cu planta in ea.

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

este deajuns clatitul cu apa de la robinet
ar fi o cruzime sa speli mossul cu detergenti
chiar are alge si ai bagat mossul in acvariu, poti rupe firul cu moss cu mana, sa se desprinda alga de pe moss nu reusesti nici cu foc

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
albinik
Junior member
[Avatar]

IP:

Practic , ai vrut sa cureti mossul de alge sau doar sa-l dezinfectezi?

acvaristica este mai usoara decit credem noi!OK?
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Moss-ul nu are alge. Vroiam doar sa il curat sa nu aduc cine stie ce bacterii/paraziti in acvariu. Bine, stiu ca 100% nu scapi de monstri astia decat prin sterilizare, dar cat de cat ma gandeam sa il curat.
Albastru de metil puneam in acvariu putin cand eram mic. Stiu ca bunica pune si in apa la gaini. Dar surpriza, ca l-a pus pe tot si nu mai era
Domestos am, dar totusi mi se pare un pic cam dura metoda...

Oricum de-acu' e pus in acvariul cel mic cu creveti. Fizic sa zic asa e curat...biologic...om vedea.

Va multumesc pentru sfaturi

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu de Domestos se vorbea atunci, ci de clor, adica de Ace (simplu, nu cu arome de ... dud ) Proportia era de 1 parte Ace, si 19 parti apa. In aceasta solutie se scufundau plantele pentru un minut (parca) apoi se clateau abundent cu apa. Mortalitate a plantei...0-100%, in functie de specie
Tratamentul acesta se facea doar pentru alge, nu pentru dezinfectie.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

E bine de stiut
Mersi.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2012 00:58:23

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: