[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
fertilizare CO2 cu carbon organic in stare lichida  XML
Forum Index » Apa
Author Message
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Am citit undeva despre fertilizarea cu CO2 si am ramas surprins ca foarte succint recomada, pentru a nu influenta PH, a se utiliza carbonul organic in stare lichida.
E prima oara ca aud ca ar mai exista si varianta aceasta.
Daca stiti despre ce e vorba, puteti sa imi explicati care ar fi metoda?!
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Seachem Flourish Excel FAQ: http://www.seachem.com/support/FAQs/FlourishExcel.html

"Q: Is Flourish Excel a replacement for CO2 in a planted aquarium?

A: Yes and no. It provides the same benefit as CO2, i.e. it provides the plants with a source of carbon for growth just as CO2 provides them with carbon. However CO2 by itself will give you quantitatively more growth than Excel by itself, although Excel does provide a substantial amount in comparison. If CO2 is a 10, Excel is a 6-7. Using both together provides additional benefit. One of the advantages of the Excel is no up front equipment costs and complexity of valves, hoses and regulators, etc."

Si am mai gasit asta: http://www.simplyhydro.com/carbon_liquid.htm

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
ezatemi
Member

IP:

Cred ca in primul rand ar trebui facut un calcul relativ la investitia pe care o presupune o instalatie de co2 presurizata versus consumul zilnic de Seachem Flourish Excel. In cat timp se amortizeaza investitia cu instalatia presurizata? Sincer nu stiu. Presupun ca dpdv financiar balanta inclina spre Seachem Flourish Excel.
Insa eu iau in calcul alt factor: aditia de carbon lichid trebuie facuta zilnic, ceea ce din punctul meu de vedere implica neajunsuri (uneori am altele de facut, mai si uit etc.).
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Merci ptr lamuriri!
Deci, tot cu gaz e mai eficient.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

monoceros wrote:Deci, tot cu gaz e mai eficient.

Intr-adevar, inca nu s-a gasit un inlocuitor "decent" pentru gazu' din butelie si nu cred ca se va intimpla prea curind desi mi-as dori sa ma insel si sa apara ceva ieftin si comod.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2012 09:29:54

Poze: smilie ... Poze cu plante
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Stiti ceva despre eficienta electrolizei cu carbon? Adica gen: SICCE CO2 Life http://sicceus.com/co2.html
Fara a tine cont de costurile consumabilelor!

This message was edited 2 times. Last update was at 06/01/2012 13:34:38

Forum Index » Apa
Go to: