[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mor plantele  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
kpac
Junior member

IP:

Am un acvariu de ~ 50l iluminat cu 2 x 18 w T8 osram 840 9 ore/zi

Fertilizare micro + pps-pro de 1 saptamana + plantamin

filtrare: aquael fan 1 plus

apa la 26 grade

fauna: 7 neoni, 2 cory, 1 betta

Absolut toate plantele din acvariu mor pe zi ce trece. pu si simplu se topeste tulpina si la atingere se rup. teste de apa nu am facut pana acum. care ar fi problema ?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/01/2012 17:53:47

[WWW] [Yahoo!]
crimson
Member

IP:

de cand ai introdus plantele? sunt plante nou introduse?daca da, in perioada de acomodare or sa aiba o decadere.
fertilizare co2 ai?ce plante ai in acvariu?
kpac
Junior member

IP:

valliseria gigantea - care rezista cel mai bine
Hygrophyla polisperma - dintr-o tufa a ramas un ciot de 3 cm fara frunze

si inca 3 plante introduse de 1 saptamana, odata cu inceperea fertilizarii

- Rotala rotundifolia
- Mayaca fluviatilis
- Staurogyne repens

CO2 nu am
[WWW] [Yahoo!]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

1. Daca fenomenul e dinainte de a incepe fertilizarea, o sa le ia ceva timp sa se refaca, ai rabdare...
2. Daca vezi asta e doar la plantele nou introduse, e foarte posibil sa fie crescute emers... in acest caz, mi se pare greu sa le acomodezi... eu nu iau plante din piata, iar din magazin, doar dupa ce le urmaresc vreo 7-10 zile, timp in care le vad cum se acomodeaza la conditiile (precare, zic eu) de acolo.
3. Ce substrat ai? Mai ai si alte obiecte prin acvariu? Eu, de exemplu, pateam asta in urma cu vreo 10 ani, cand, incepator fiind, pusesem un coral pietrificat in acvariu (imi placea cum arata), si se dizolva facand apa dura... Verifica nisipul/pietrisul sa fie de rau, nu de mare (il incerci cu otet - daca sfaraie, nu e bun).

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
bogdan94
Member

IP:

Eu zic ca de vina ar fi si lumina, 840 nu e printre cele mai recomandate pentru plante.
[WWW] [Yahoo!]
kpac
Junior member

IP:

pai si inainte aveam aceeasi lumina si mergeau bine plantele. substratul e pietris necalcaros luat din pet shop si sub el ceva fertilizant ocean free. Cam dupa cat timp isi face efectul fertilizarea? la Hygrophyla polisperma de cand am inceput sa fertilizez pe ciotul ramas au aparut frunzulite mici, insa daca dau peste tulpina aceasta se dezintegreaza
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

kpac wrote:pai si inainte aveam aceeasi lumina si mergeau bine plantele

Ce plante aveai inainte? Acuma am indentificat cel putin doua cu nevoi un pic mai...speciale.

Oricum, ce faci tu acolo e cam 0, atata vreme cat nu ai deloc CO2. Incearca sa folosesti niscaiva Carbo Green. IAr de lumina nu mai spun nimic, ti s-a mai spus odata.

Aaaa, si inca ceva. Miro plus macro plus Plantamin? De ce si Plantamin? Vezi ca din ce torni tu acolo, nu stiu cat este consumat de plante in lipsa CO2-ului si a luminii corespunzatoare. Mai redu din fertilizare, ca sa nu dai in alge, pana te pui la punct cu cele doua componente.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/01/2012 23:51:40

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si eu banuiesc lipsa CO2-ului cu toate consecintele ei.
N-as da vina pe lumina ....... intr-adevar, nu-i cea mai buna ....... da' JBL face tuburile pentru plante la 4.000 K , Dennerle la 3.000 K ....... am vazut plante frumoase la lumina asta, cauza e in alta parte.

Cei aproape 40 W la 50 litri inseamna mult, "forteaza" plantele sa se hraneasca si n-au cu ce, nu le dai CO2, principalul nutrient, cred ca aici e problema.

Poze: smilie ... Poze cu plante
kpac
Junior member

IP:

da. toate plantele s-au distrus. pana si radacinile la pistia s-au topit. sa dau un reset la acvariu ?
[WWW] [Yahoo!]
Razvan Bebi
Junior member
[Avatar]

IP:

In locul tau as incepe fertilizare cu gama JBL...Feropol + Feropol 24. . Am tot citit aici pe forum ca ar fi dintre cele mai bune. Nu prea am incredere in fertilizantele de la Tetra. Cred ca Jbl exceleaza la capitolul asta.

P.S. Si bineinteles ceva aditie de CO2.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2012 10:29:59

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18818.page
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu cred ca-i obligatoriu un restart, incearca sa sifonezi substratu' putin, schimba apa si baga CO2, ar trebui sa mearga treaba.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: