[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
L-am salvat, acu ce fac?  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Hai noroc!

Povestea incepe asa:
Intr-un acvariu 40x80x35h am acasa un testos de Florida, ramas singur dupa ce consoarta lui a murit. Negasind o alta testoasa sa pun in acvariu, m-am gandit sa bag 1-2 pesti neaosi la testos. M-am gandit ca daca iau niste pesti mai rapizi sau un peste mai mare, testosul nu va fi tentat sa guste din vecinul lui.
Prin urmare, am ajuns la hala de peste in Ploiesti marti seara, uitandu-ma dupa pesti vii (obleti, carasi mici). Am gasit intr-un acvariu un caras cot la cot cu niste crapi. si am zis "asta e ziua norocoasa a carasului, mai bine la mine in acvariu decat intr-o tigaie" si l-am cumparat. Nu voi povesti acum despre fata pe care a facut-o vanzatoarea dupa ce mi-a zis pretul pestelui (3.70RON)...
Am adus pestele acasa, l-am bagat in acvariu acomodandu-l treptat, numai ca gagiu' tot nu mananca (am incercat sa ii dau bobite de mamaliga nesarata). Testosul nu se ia de el, se inteleg. Apa este la 25 - 26 grade, este oxigenata, am filtru, lumina la acvariu. Cineva mi-a zis ca e mare lucru daca pestele va trai o saptamana.
Intrebari:
- cu ce sa mai incerc sa il hranesc?
- daca reiese ca nu pot sa il tin, il vrea careva? Nu am nici un iaz pe langa casa in care sa ii dau drumul...
Stiu ca post-ul pare aiurea dar am luat un peste local gandindu-ma ca e mai rezistent. Ma gandesc sa il tin macar pana la primavara si atunci sa ma duc cu el la un lac undeva sa il eliberez.

PS: cu toate astea, sa stiti ca voi gusta glumele voastre ce includ cuvintele "tigaie, gratar, tava, legume, cuptor etc"
numai bine!

[Thumb - Fotografie0960.jpg]

[Thumb - Fotografie0961.jpg]

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa e cam calda, prefera o apa mai rece. Un maxim de 20 de grade ar fi bun.

fost cesrobis
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa te dezamagesc, dar in bazin ai un pui de crap si nicidecum un caras! Carasii nu au mustati!
Ca si greutate acestia pot trece si de 20 kg (bineinteles nu in acvariu).

Omnia tempus habent!
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Io ziceam ca e crap ddar altii mi au zis ca e caras. Ma bucur ca am avut dreptate. Daca scad temperatura la 20grade nu o sa ii fie bine testosului...la primavara daca mai traieste ii dau drumul

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Crapii nu sunt pesti asa pretentiosi. Daca ai rabdare sa tii curat in acvariu si o sa-i oferi o apa bogata in oxigen, o sa-ti traiasca cu siguranta. Singurul inconvenient in cresterea crapului la temperaturi de 24 25 grade este ca ii este afectat mucusul protector si este mult mai vulnerabil la boli.

Omnia tempus habent!
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

se poate inchide, a murit pestele... l-am gasit vineri teapan. ms de informatii. un Craciun fericit tuturor!

Forum Index » Cyprinidae
Go to: