dan.pavelescu wrote:Oare pot baga Yellowtail Damselfish, sau sunt prea agresivi?
"Domnisoarele" alea sunt ca niste cichlidae americane... certarete si agresive.
Masculii isi aleg cate o "zona" pe care-o apara si-o pazesc de intrusi... bazinul tau e mic, eu nu as mai baga pesti acolo.
dan.pavelescu wrote:Cuvintele astea ma doare, chiar vreau sa mai bag 2-3 pestisori macar
Poti incerca si cu chromisi, chiar daca e loterie. Eu am luat 5 si traiesc toti, dupa mai bine de 3 luni de cand sunt in acvariu. Poate ca intr-un an o vor lua pe ulei, dar pana la urma, cam orice peste traieste 1-3 ani in medie.
Goby-ul e ok, insa daca nu e din ocean si e crescut in captivitate s-ar putea sa nu stie ca are nevoie de protectia crevetelui, mai bine iei o pereche. Al meu daca isi pierde crevetele o ia razna prin acvariu, zici ca sare.
Eu am domnisoara albastra si se intelege bine cu clownlii, goby-ul, si goby-ul ala cu sageata pe spate. Chromisii din 3 au ramas doar Luca si Matei si pe ultimul l-am luat din overflow, nu stiu cum dar a ajuns acolo ...
This message was edited 1 time. Last update was at 22/03/2016 14:28:18
Si intrebarea #2, trebuie sa-mi cumpar antifosfati. Ce functioneaza mai bine la un mini reactor la picatura, fara fluidizare, seachem phosguard sau rowaphos?
claudiu.marin
Membru de baza
IP:
Aveam impresia ca filmuletul are 2 minute, dar barbatilor mereu le place sa creada ca a durat mai mult. Plm, poate m-au speriat IT-istii, poate a înjurat copilul, poate a spus ceva....
dan.pavelescu wrote:Nu-mi spuneti va rog cum se numeste minunatia de coral in care sta Nemo?
Ne(re)cunoscatorule ...!!!!
Si la mine era preferat de (al treilea) Nemo ...
This message was edited 1 time. Last update was at 29/03/2016 07:16:39
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
dan.pavelescu wrote:Si intrebarea #2, trebuie sa-mi cumpar antifosfati. Ce functioneaza mai bine la un mini reactor la picatura, fara fluidizare, seachem phosguard sau rowaphos?
- Teoria zice ca Phosguardul s-ar preta si la functionare fara fuidizare... practic, eu am incercat (plm, le-am incercat pe toate ) si n-am vazut vreun rezultat spectaculos.
- La fel, gura lumii zice ca materialele antiphos bazate pe oxizi de aluminiu (Phosguard) irita cateodata coralii... eu n-am avut corali, deci nu pot emite pareri. In partea opusa, ca si rezultate nete, pare-se ca materialele bazate pe "rugina" (Rowaphos) functioneaza mai bine.
Concluzie:
- daca n-ai reactor cu fluidizare, tre' sa folosesti musai Phosguard,
- filtreaza bine apa aia pe care-o bagi inauntru, ca sa nu colmatezi mediile in cateva zile,
- stai cu testele-n mana si verifica zilnic... in felul asta o sa-ti poti face o idee despre CE si CAT. Ca sa stii cand materialul se epuizeaza si trebuie inlocuit.