Bah, sunt nevinovat, va jur!

... ieri, dimineata, zaceam linistit pe canapea si incercam sa-mi revin dupa "nenorocirea" de sambata noaptea. Bausem cu Radu o intreaga "colectie" de beri artizanale.
Colegu' nostru de forum Lucian (barbosu') era pe undeva pe la munte si-a inceput sa trimita poze d-alea "enervante".

... colegu' Dragos (kirucd) era la Vama Veche si n-a vrut sa se lase mai prejos, asa ca pozele nu conteneau sa curga pe telefonu' meu.
Plm, atunci m-am enervat teribil si mi-am zis: "Ce,
io-s mai prost?"
- am imbarcat familia in masina si-am luat-o catre munte, spre Ploiesti... vroiam sa ma opresc la o destinatie gen "han", unde sa fie mancare romaneasca si sa stau "in natura".
- la plecarea de-acasa, cele 2 optiuni pe care le aveam in cap erau "Conacul Domnitei Ralu" (din Chitorani, pe Drumu' Vinului), sau "Pensiunea Cetatuia" (din Magura, pe langa Buzau).
- evident ca am ales drumu' clasic pan' la Ploiesti (pe DN1), in defavoarea autostrazii A3... mie-mi place sa merg incet, sa trec prin sate si sa vad "lumea". Nu ma grabesc niciodata.
- pana sa ajung in Ploiesti, mi-am adus aminte ca cineva imi povestise de un han aflat pe drumu' de Targoviste - Sinaia... am cautat pe net si l-am gasit relativ repede: "Hanul din meri" - in Buciumeni.
- de la Ploiesti, traseul clasic era pe DN1 pan' la Breaza, unde faceam stanga si-o luam prin satele alea de pe judeteanul 710 - Valea Tarsei, Adunati, Bezdead, etc. Am fost pe-acolo de cateva ori, e un drum frumos prin sate de munte.
- ca sa evit portiunea de drum national dintre Ploiesti si Breaza, am iesit de pe centura de Vest si-am luat-o pe judeteanul 1011 - prin Buda, Filipesti, Minieri pan' la Moreni... si de-acolo, pe judeteanul 710A - Moreni, Iedera, Valea Lunga, Ulmetu, Miculesti, Buciumeni.
- bah, partea asta de 710A (de la Iedera la Buciumeni) este un vis, manca-v-as gura!... sate mici, insirate "ca pe atza" intr-o depresiune aflata intre dealuri... totul e verde, plin de liliac inflorit si campuri de rapita galbena ca paiu'. Rar de tot, mai vezi cate o masina pe strada...
- pe la 13.00 am ajuns in Buciumeni, la hanul ala... sunasem de pe drum, ca sa fac rezervare (si bine-am facut!)... o locatie "remote", aflata pe un deal, undeva in afara satului... un drum prafuit se termina intr-o parcare destul de mare.
- hanul are camere la etaj si carciuma (sala) la parter... in spate are "curte boiereasca": dupa ce strabati tot restaurantul de la parter iesi "in spate" unde se gaseste o curte mare, patrata, cu mese asezate de jur imprejur, ca in filmele alea cu Margelatu.
- locatia este destinata cu precadere evenimentelor, deoarece spatiul ala din mijloc e perfect pentru
dantzuiala & dezmatz.
- m-am felicitat pentru faptul ca am sunat si-am facut rezervare, deoarece parcarea era plina (aici m-a durut la bascheti, pentru ca am urcat Jeepu' pe un tapsan inaccesbil masinilor mici si aia a fost

) iar carciuma era full.
- din ce-am vazut eu prin parcare, se pare ca locatia e o destinatie de "weekend" pentru oamenii din Targoviste, Fieni, Pucioasa, Moroeni... ca un fel de "Snagov" pentru bucuresteni.
- am mancat "romaneste": ciorba de vacuta, MBS (mamaliga cu branza si smantana), fasole-n paine, mici cu mustar, ceafa de porc cu cartofi si salata de ardei copti... fetele mele au vrut peste: somon (fii-mea) si crap prajit (nevasta)... 1 litru de limonada, o sticla mica de vin alb (nevasta) si 2 beri NA pentru mine (nu beau niciodata alcool, atunci cand sunt sofer).
- mancarea a fost foarte buna, portiile sunt mari iar preturile sunt "de provincie"... toata treaba asta a costat 200 de lei cu tot cu spaga ospatarului.
La intoarcerea acasa am luat-o "pe Targoviste" - Fieni, Pucioasa, Doicesti, Targoviste, Tartasesti, Chitila... drumu' gol, relaxat.
Am ajuns acasa pe la ora 17.30 iar la ora 20.00 eram pe terasa din spate de la Carturesti (Verona) si beam Stela bruna... asta e declaratia pe care o dau, sustin si semnez.