[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
boala rasbora arlechin ?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
deSCALAR
Junior member

IP:

Salut

Scriu acest post deoarece nu am gasit raspunsul cautat cu search
Astazi am observat la un rasbora arlechin (sunt 2 in acvariu, in pereche tot timpul) o problema la gura, parca se exfoliaza. Arata de parca ar avea o bucatica mica de vata in gura
Acvariul este in functiunde de peste un an, cu rasbora de la inceput in el+ 4 neoni, 2 scalari, 2 sanitari, 1 ancistus (60L-nu prea bun pt scalari, stiu, dar ei o duc bine), nu am introdus nici un peste nou de mai bine de 6 luni in acvariu, schimb apa saptamanal, am testat apa: ph 7-7,2, duritate ok, nitriti 0, poate nitratii putin cam mari, cam 50mg/l, dar acceptabil totusi nu? am schimbat apa chiar azi inainte sa observ problema
Sa ma ingrijorez ? e vreo boala ? parazit ? sa fie contagios ? (momentan doar cel in cauza e afectat) - sa-l scot din acvariu ?
Astept raspunsuri, pareri
Multumesc
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Din descrierea ta, cred ca este vorba de fungus Daca dai click pe pozele din link (intai deschizi meniul "visible on body, skin and fins"), vei gasi si tratamentul

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2011 22:58:04

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
deSCALAR
Junior member

IP:

salut
pana la urma era gris, mi s-a mai imbolnavit un neon, acum cu pete mici albe pe aripioare si corp
am tot citit si am deci sa aplic metoda naturala, anume sa ridic temp la 30-31 grade timp de o sapt
acum problema e asa: am fixat incalzitorul la 28gr, dar termometrul (tetra, lipit pe sticla) arata deja spre 32gr, care e temp reala ?
[Email]
dragos
Member

IP:

Daca ar fi 32 de grade unii neoni ar da coltu' .Nu ai nevoie decit de 28 de grade timp de 2 saptamini pt a scapa de ichtiofilius asa ca nu are rost sa ridici t la 30 de grade. Sarea ar ajuta si ea daca nu ai plante.Daca ai plante si bagi sare este posibil sa omori o parte dintre ele mai ales ca ai crescut si temperatura.
deSCALAR
Junior member

IP:

sper sa nu ii fierb, nu mai ating incalzitorul, il las asa la 28gr, termometrul arata in continuare aproape 32gr, dar probabil nu reda fidel temp
acvariul e plin de plante, ma gandeam sa pun sare, dar dupa post-ul tau m-am razgandit, am pus cateva picaturi de albastru de metil
sper sa scap de gris
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: