Author |
Message |
DCTyto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 19:40:18
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
DCTyto
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/6a30e32e56fce5cf381895dfe6ca7b6f.jpg)
IP:
|
Salut..Probabil ca v`ati prins ca sunt incepator..Acum cateva zile mi`a dat un prieten un acvariu (30x30x21) aprox 20 litri, incalzitor cu termostat, furtun cu piatra de aer si termometru. Mi`a dat acvariul cu tot cu puii de xipho. Sunt foarte mici. Sa zic asa..aproape un centimetru are fiecare pestisor. As vrea sa stiu si eu cam care este timpul lor de crestere si la ce dimensiuni pot ajunge. As mai vrea sa stiu ce substrat imi recomandati pt astefel de pesti si ce fel de plante. Si as vrea sa pun in acelasi acvariu si o pereche de guppy..procedez bine? sau astept pana cresc cei mici?
|
|
 |
alexacv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 19:42:09
|
alexacv
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c6943e764b46c1c95fa6dd19904a055d.jpg)
IP:
|
Off topic: cum ai reusit sa pui un avatar asa mare?
|
|
 |
DCTyto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 19:44:25
|
DCTyto
Junior member
IP:
|
Am luat link`ul de pe google si l`am pus acolo...si eu m`am mirat cand l`am vazut atat de mare
Ai putea sa ma ajuti si pe mine in problema de mai sus?
|
|
 |
alexacv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 19:50:21
|
alexacv
Member
IP:
|
Nu pot sa-ti spun decat ca ai inceput prost.
Din cate vad nu ai filtru la acvariu. Iti trebuie NEAPARAT filtru.
Pana achizitionezi filtrul schimba 30-40% din apa zilnic (schimbul de apa se face cu apa statuta pentru declorinare) si hraneste pestii foarte putin.
Chiar si dupa achizitonarea filtrului trebui sa mentii acest proces, asta pana se cicleaza acvariul.
Citeste aici: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Nu te interesa de alti pesti pana nu iti pui acvariul la punct
|
|
 |
DCTyto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 19:56:50
|
DCTyto
Junior member
IP:
|
Am citit ghidul si am vazut ca fara filtru sunt mort! Am acvariul de vineri seara si de atunci azi de dimineata am schimbat cam 20 la suta din apa. A fost weekend dar maine primul lucru pe care o sa il cumpar va fi filtrul. Am tinut apa la declorinare de sambata dupa amiaza dar am inteles ca se tine si 2-3 zile? E ok? Pot tine si mai mult de atat apa la declorinare? Sau mi`a zis cineva sa o fierb apoi sa o racesc...dar toate nutrimentele din apa nu dispar atunci cand apa fierbe?
|
|
 |
alexacv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 20:07:58
|
alexacv
Member
IP:
|
24 de ore sunt suficiente pentru eliminarea clorului dar o poti tine si mai mult.
Nu o fierbe.
|
|
 |
Technics
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 20:24:46
|
Technics
Junior member
IP:
|
Si in nici un caz sa numai bagi in acvariu alti pesti chiar si guppy pana nu cresc mai mari.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 21:13:44
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Te rog foarte mult sa treci pe la rubrica Despre noi sa te prezinti, sa citesti Regulamentul forumului si sa modifici marimea avatarului, ca e cit casa.
Multumesc!
|
|
 |
Technics
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 21:18:17
|
Technics
Junior member
IP:
|
Fara suparare, o fi marimea avatarului cat casa ... dar nu al meu ...eu nici macar nu am avatar, sau a fost un fel de 2 in 1? O seara buna.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/10/2011 22:03:46
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Da, a fost un fel de doi in unu, daca nu te superi. Primele doua cerinte ale lui Dolly sunt perfect valabile si pentru tine.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
Technics
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 09:34:48
|
Technics
Junior member
IP:
|
Daca nu va este nici dumneavoastra cu suparare tin sa mentionez faptul ca un este obligatoriu sa trec inainte pe la rubrica Despre noi ... si nu inseamna ca nu respect pe ceilalti si ca nu pretind acelasi respect din partea tuturor. O zi buna.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 17:16:58
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Technics wrote:tin sa mentionez faptul ca un este obligatoriu sa trec inainte pe la rubrica Despre noi
Ca orice regulament de ordine interioara, devine obligatoriu daca doresti fii in "interior", daca intelegi ce spun.
E un proces prin care trecem toti. Si la o adica asa e frumos cand intri in casa cuiva, sa te prezinti.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
DCTyto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 18:08:55
|
DCTyto
Junior member
IP:
|
Dolly wrote:Te rog foarte mult sa treci pe la rubrica Despre noi sa te prezinti, sa citesti Regulamentul forumului si sa modifici marimea avatarului, ca e cit casa.
Multumesc!
Imi cer scuze pt dimens. avatarului...eu pur si simplu l`am luat de pe net si nu ma asteptam ncii eu sa apara atat de mare. M`am gandit ca poate forumul vostru redimensioneaza imaginea si deasta l`am lasat asa...in fine l`am schimbat si acum presupun ca numai exista nicio problema  M`as bucura daca m`ati ajuta si pe mine cu ce am scris in topic mai sus...
|
|
 |
Technics
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 19:22:22
|
Technics
Junior member
IP:
|
stefanp wrote:
Technics wrote:tin sa mentionez faptul ca un este obligatoriu sa trec inainte pe la rubrica Despre noi
Ca orice regulament de ordine interioara, devine obligatoriu daca doresti fii in "interior", daca intelegi ce spun.
E un proces prin care trecem toti. Si la o adica asa e frumos cand intri in casa cuiva, sa te prezinti.
Daca tot doriti sa lungim discutia asta la nesfarsit, iata un extras din REGULAMENTUL DE ORDINE INTERIOARA la care faceti dumneavoastra referire si sa-mi spuneti si mie unde este mentionat cuvantul "OBLIGATORIU" sau fraza in care apare acesta.
Te rugam ca primul tau post pe acest forum sa fie la rubrica DESPRE NOI cu urmatoarele date ...
P.S. Nu exista nici un forum care sa oblige un viitor membru sa faca accest lucru.
Poate sesizati si diferenta de adresare dintre mine dumneavoastra.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 20:17:47
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Nu inteleg de ce te "ataci" asa. Nu e nimeni nerespectuos fata de tine (chiar daca nu ti-a spus nimeni dumneavoastra). Poate daca treci la rubrica mentionata si ne spui ce varsta ai, iti vom spune si dumneavoastra. Dar cum n-ai facut-o, discutam la persoana a doua (care repet, oricum nu e cu lipsa de respect).
Si chiar trebuie sa scrie cu fonturi mari si bolduite, OBLIGATORIU ? Daca urmaresti un pic forumul, ai sa vezi tuturor noilor veniti (care nu fac primul post acolo) li se spune sa faca topicul. Nu esti primul si nici ultimul.
Si daca tot ai pomenit de respect, repet intrebarea: nu e respectuos si frumos sa te prezinti cand intri intr-un grup nou?
Intreb si eu, nu dau cu parul.
Edit: poate vei avea si tu o rugaminte de la userii forumului si iti vor raspunde, ca nu scrie in regulament ca e OBLIGATORIU sa ajuti pe cineva...
This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2011 20:19:20
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Technics
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 20:46:36
|
Technics
Junior member
IP:
|
stefanp wrote:Nu inteleg de ce te "ataci" asa. Nu e nimeni nerespectuos fata de tine (chiar daca nu ti-a spus nimeni dumneavoastra). Poate daca treci la rubrica mentionata si ne spui ce varsta ai, iti vom spune si dumneavoastra. Dar cum n-ai facut-o, discutam la persoana a doua (care repet, oricum nu e cu lipsa de respect).
Si chiar trebuie sa scrie cu fonturi mari si bolduite, OBLIGATORIU ? Daca urmaresti un pic forumul, ai sa vezi tuturor noilor veniti (care nu fac primul post acolo) li se spune sa faca topicul. Nu esti primul si nici ultimul.
Si daca tot ai pomenit de respect, repet intrebarea: nu e respectuos si frumos sa te prezinti cand intri intr-un grup nou?
Intreb si eu, nu dau cu parul.
Edit: poate vei avea si tu o rugaminte de la userii forumului si iti vor raspunde, ca nu scrie in regulament ca e OBLIGATORIU sa ajuti pe cineva...
Stimate domn, va rog sa va pastrati parerea pentru dumneavoastra.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 20:49:35
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Pacat ca esti atat de incapatanat. Eu unul nu vad bine atitudinea ta pe forum.
Dar faci cum vrei, era doar un sfat ce te va ajuta pe viitor aici. De altfel nici nu vad ce ai de ascuns.
In fine, procedeaza cum vrei. Vor hotara moderatorii si administratorii cum e mai bine.
Te salut.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2011 21:04:24
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
DCTyto wrote:Am tinut apa la declorinare de sambata dupa amiaza dar am inteles ca se tine si 2-3 zile? E ok? Pot tine si mai mult de atat apa la declorinare? Sau mi`a zis cineva sa o fierb apoi sa o racesc...dar toate nutrimentele din apa nu dispar atunci cand apa fierbe?
Este indeajuns daca tii apa "la statut" doar 24 de ore. Cu conditia ca vasul in care tii apa sa fie unul cu gura larga, cum ar fi bidoanele de muraturi. Sticlele sau biboanele de apa plata nu sunt tocmai indicata. Inca un lucru. Apa de schimb, trebuie sa aibe o temperatura cat mai apropiata de cea din acvariu, pentru a evita producerea unui soc termic asupra pestilor.
Prin fierbere nu obtii mare lucru si te mai si chinui, asa ca nu-ti recomand metoda aceasta. Nutrienti nu prea ar trebui sa fie in apa de robinet, asa ca n-ai ce sa elimini. Daca te referi la calciu, magneziu si altele, stai linistit, alea nu se elimina prin fierbere si nici nu ne deranjeaza in concetratia in care exista acolo.
Off topic.
Domnule Te chnics, vad ca tot stati si urmariti cuminte ce se intampla pe forum si pe topic, poate reusiti sa citit si acest mesaj, poate reusiti si faceti un efort (daca nu va cer prea mult) si intelegeti ce este acela bunul simt si buna crestere. Daca Dumneavoastra (a propos, se scrie cu litera mare) credeti ca este o dovada de buna crestere si de bun simt faptul ca intrati in casa cuiva cu opincile imbacsite de noroi si aruncati caciula pe lavita, trantindu-va in acelasi timp oasele ostenite in capul mesei, fara a va prezenta, a spune cum va cheama si de unde sunteti, dati-mi voie va rog sa-mi scot umila palarie in fata Dumneavoastra (da, stiu, ma repet) si va cer scuze pentru gafa comisa. In scurta-mi viata am trait intr-o eroare grava, am cerut un lucru indecent si umilitor noilor colegi, carora le cer iertare pe aceasta cale. De acum incolo voi incerca sa-mi reevaluez atitudinea si comportamentul si nu voi mai cere nimanui sa se prezinte. Voi cere in cancelaria forumului si modificarea regulamentului, prin reconsiderarea acelui articol, prin modificarea lui in sensul de a interzice cu desavarsire prezentarile la rubrica Despre noi. Ba chiar voi cere si desfintarea acestei rubrici.
In concluzie, nu-mi pare rau decat de un singur lucru. Acest topic a devenit o lectie de bun simt si buna crestere, atat de necesara unora, si ca poate colegul care l-a deschis este nevoit sa piarda timpul citind la nesfarsit spusele unora care incearca sa arate ce inseamna civilizatie.
A, si inca ceva. Pentru a nu ramane nelamurit intr-o privinta. Nu exista cuvantul "obligatoriu" in paragraful pe care l-ai citat cu atata emfaza si siguranta puerila, tocmai pentru ca ne bazam pe bun simt si buna crestere. Asa cum ti-au explicat si colegii, atunci cand intri intr-o casa straina, intai te prezinti, apoi spui ce vrei.
Si crede-ma, ti-ai face un mare bine daca vei rumega bine cele scrise de mine si nu vei ceda primului impuls, acela de a-mi raspunde.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
mihaibaciu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/02/2012 23:30:26
|
mihaibaciu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/cc4af25fa9d2d5c953496579b75f6f6c.jpg)
IP:
|
scuze ca scriu pe topicul tau,dar am si eu o problema cu pui de xipho,am o femela care mia fatat prima oara doar 4-5 pesti si aceia au murit la cateva ore de la nastere,eu stiam ca fata 20-30 de pui ,am tinuto in maternitate,acum ia scazut burta femelei dar tot mai are pata neagra pe spate adica in zona anala,imi puteti da un sfat?
|
|
 |
|