Mai intii te rog sa treci pe la rubrica Detalii despre noi unde iti faci o scurta prezentare din punct de vedere acvaristic. Apoi te mai rog sa-ti completezi locatia la profil.
simovi wrote:am 20 kg de EVODECOR negru. Ajunge, sau mai trebuie ? Dupa o formula de aici de pe site am vazut ca am nevoie de aprox. 26 Kg. Mai trebuie altceva in afara de Evodecor ?
Daca obtii un strat de 4-5 cm e bine. Ar fi indicat sa pui sub el ceva fertil: Aquabasis, Florapol .......
simovi wrote:cum il pregatesc pentru introducerea in acvariu ? Il spal ? Daca da, de cate ori, cu ce fel de apa ?
Spala-l cu apa de la robinet pina devine apa limpede. Spala cite putin.
simovi wrote:Pantele : cu toate ca nu o sa-mi fac un acvariu pentru cultivarea acestora, o sa am evident si niste plante in acvariu. Plantele care le am deocamdata sunt 3 anubia, 2 ceratopteris thalictroides, o spathiphyllum wallisii si un ghemotoc din acela care sta pe fundul apei, nu stiu exact cum se numeste. Credeti ca sunt suficiente sau mai am nevoie? Daca da, ce-mi recomandati tinand cont ca nu am experienta in cultivarea acestora, deci as prefera ceva mai rezistent/nepretentios/frumos.
Spathiphyllum wallisii mi se pare ca-i planta emersa si nu rezista prea mult submers.
In plus, iti sugerez plante care merg acceptabil fara CO2 si la lumina mai slaba: Bolbitis, Microsorum, Limnophila sessiliflora, Riccia (dac-o lasi sa pluteasca), Vesicularia, unele Cryptocorine, ceva Echinodorusi mici .......
simovi wrote:2 apteronotus albifrons, 4 ramirezi, 8 zebre, 1 guppy, 5 corydoras, 3 carasi, 3 kuli kuli, 2 botia clovn si 4 ancistrus. Ce nu e bine in aceasta populatie, si/sau ce ar mai trebui ?
Nu e bine ca-s prea diferiti. Eu zic ca e obligatoriu sa renunti la carasi, la Apteronatus si la Botia.
simovi wrote:Acvariul : are dedesubt o rama de plastic care nu lasa sticla de pe fundul acvariului sa atinga suprafata de sustinere, deci sticla sta efectiv cam 1 cm in aer, sustinuta pe marigini de acea rama. E ok asa , sau sa pun sub acvariu o mocheta sau altceva ?
Daca masa e plana si rezistenta e in regula.