[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou inceput...cateva intrebari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
simovi
Unripe member

IP:

Cu toate ca am inceput de mai mult timp sa citesc acest forum, am inca unele nelamuriri, poate si din cauza faptului ca nu l-am parcurs cap-coada(de peste). Problema sta in felul urmator : am inceput acum vreun an cu un acvariu de 50 l, amenajat, asa, ca la inceput cu plante de plastic, crocodili cu bule, pietre de marmura aduse de la mare, scoici si corali, care mai de care mai frumoase si mai nepotrivite. Dar nu are rost sa va mai impui capul cu prostiile facute la inceput, ca nu asta-i subiectul topicului.
Mi-am cumparat un acvariu mai mare (80/35/40), se numeste Startup 80, cu capac, filtru...ma rog toate cele. Intrebarile mele sunt :
1. Substratul : am 20 kg de EVODECOR negru. Ajunge, sau mai trebuie ? Dupa o formula de aici de pe site am vazut ca am nevoie de aprox. 26 Kg. Mai trebuie altceva in afara de Evodecor ?
Altceva in legatura cu substratul : cum il pregatesc pentru introducerea in acvariu ? Il spal ? Daca da, de cate ori, cu ce fel de apa ?
2. Plantele : cu toate ca nu o sa-mi fac un acvariu pentru cultivarea acestora, o sa am evident si niste plante in acvariu. Plantele care le am deocamdata sunt 3 anubia, 2 ceratopteris thalictroides, o spathiphyllum wallisii si un ghemotoc din acela care sta pe fundul apei, nu stiu exact cum se numeste. Credeti ca sunt suficiente sau mai am nevoie? Daca da, ce-mi recomandati tinand cont ca nu am experienta in cultivarea acestora, deci as prefera ceva mai rezistent/nepretentios/frumos.
3. Pestii : pestii care ii am acum si pe care o sa-i mut(?) in acvariul nou sunt asa : 2 apteronotus albifrons, 4 ramirezi, 8 zebre, 1 guppy, 5 corydoras, 3 carasi, 3 kuli kuli, 2 botia clovn si 4 ancistrus. Ce nu e bine in aceasta populatie, si/sau ce ar mai trebui ?
4. Acvariul : are dedesubt o rama de plastic care nu lasa sticla de pe fundul acvariului sa atinga suprafata de sustinere, deci sticla sta efectiv cam 1 cm in aer, sustinuta pe marigini de acea rama. E ok asa , sau sa pun sub acvariu o mocheta sau altceva ?
5. Am niste pietre aduse de la mare si din alte locuri. Testul cu otetul este decisiv ? Eu am otet din vin de 9 grade, e bun pentru test ? Daca nu sfaraie pietrele sunt OK pentru introdus in acvariu ?
Deocamdata atat imi amintesc, dar orice alte sfaturi sunt binevenite. Cu scuzele de rigoare pentru lungimea postului, inchei si astept cu interes raspunsurile voastre.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2011 08:28:57

Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mai intii te rog sa treci pe la rubrica Detalii despre noi unde iti faci o scurta prezentare din punct de vedere acvaristic. Apoi te mai rog sa-ti completezi locatia la profil.

simovi wrote:am 20 kg de EVODECOR negru. Ajunge, sau mai trebuie ? Dupa o formula de aici de pe site am vazut ca am nevoie de aprox. 26 Kg. Mai trebuie altceva in afara de Evodecor ?

Daca obtii un strat de 4-5 cm e bine. Ar fi indicat sa pui sub el ceva fertil: Aquabasis, Florapol .......

simovi wrote:cum il pregatesc pentru introducerea in acvariu ? Il spal ? Daca da, de cate ori, cu ce fel de apa ?

Spala-l cu apa de la robinet pina devine apa limpede. Spala cite putin.

simovi wrote:Pantele : cu toate ca nu o sa-mi fac un acvariu pentru cultivarea acestora, o sa am evident si niste plante in acvariu. Plantele care le am deocamdata sunt 3 anubia, 2 ceratopteris thalictroides, o spathiphyllum wallisii si un ghemotoc din acela care sta pe fundul apei, nu stiu exact cum se numeste. Credeti ca sunt suficiente sau mai am nevoie? Daca da, ce-mi recomandati tinand cont ca nu am experienta in cultivarea acestora, deci as prefera ceva mai rezistent/nepretentios/frumos.

Spathiphyllum wallisii mi se pare ca-i planta emersa si nu rezista prea mult submers.
In plus, iti sugerez plante care merg acceptabil fara CO2 si la lumina mai slaba: Bolbitis, Microsorum, Limnophila sessiliflora, Riccia (dac-o lasi sa pluteasca), Vesicularia, unele Cryptocorine, ceva Echinodorusi mici .......

simovi wrote:2 apteronotus albifrons, 4 ramirezi, 8 zebre, 1 guppy, 5 corydoras, 3 carasi, 3 kuli kuli, 2 botia clovn si 4 ancistrus. Ce nu e bine in aceasta populatie, si/sau ce ar mai trebui ?

Nu e bine ca-s prea diferiti. Eu zic ca e obligatoriu sa renunti la carasi, la Apteronatus si la Botia.

simovi wrote:Acvariul : are dedesubt o rama de plastic care nu lasa sticla de pe fundul acvariului sa atinga suprafata de sustinere, deci sticla sta efectiv cam 1 cm in aer, sustinuta pe marigini de acea rama. E ok asa , sau sa pun sub acvariu o mocheta sau altceva ?

Daca masa e plana si rezistenta e in regula.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si raspunsul la punctul 5. Daca ai pus o picatura doua de otet pe piatra si nu a facut nici un fel de bule, atunci poti folosi linistit piatra respectiva.
Pentru a vedea cam ce pietre se potrivesc si cum se aranjeaza acestea intr-un bazin, intra putin la Aquascaping

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: