[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce firma de neoane m-ar avantaja ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
OvidiuGL
Junior member

IP:

Momentan am un acvariu de 125 L brut si am doar 2 x 28 w T5 juwel (day + nature ). Problema este ca nu incap mai multe si vreau sa am un acvariu bine plantat.
Vreau sa imi fac un capac home-made ca la carte si nu am gasit vreo opinie pro sau contra firmei Juwel ca sa merg pe aceeasi firma. Acvariu are o lunigme de 80cm.
Neoanele la care am acces sunt cele de pe site-urile cunoscute gen ( nevertebrate , reef etc. ) si gasesc doar la firmele Osram , Juwel , Sylvania , Aqua Medic.
Ce combinatie ma sfatuiti sa folosesc avand in vedere ca ma intereseaza calitatea ?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2011 18:48:32

[Email]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

LEgat de neoane sunt cateva sectiuni pe forum unde sunt explicate destul de amanuntit, pareri ale utilizatorilor, etc. Dar daca tu vrei calitate iti recomadn un sistem cu MH ( metal halide = halogenuri metalice ). Pe departe la cum se vede un acvariu iluminat cu sursa punctiforma si raportul lumeni pe watt.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
OvidiuGL
Junior member

IP:

Am citit sectiunea despre iluminare . Eu sincer as merge pe osram daylight ( 965) si ceva de la aqua medic pentru plante . Asta e parerea mea.
Pe mine ma intereseaza o combinatie optima intre daylight si nature.
La juwel de exemplu nu am auzit pe nimeni daca sunt bune sau nu. Asta as vrea sa stiu pentru ca mai am 2 si ar fi mai practic sa merg tot pe aceeasi firma.
@ scificuss Cu ce combinatie de neoane te-ai inteles cel mai bine ?

L.E. Sunt de acord cu tine in legatura cu randamentul iluminarii metal halide dar nu imi permit deocamdata mai ales ca sunt la inceput de drum .

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2011 20:40:43

[Email]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

neoanele juwel sunt foarte ok. le-am folosit si am fost multumit de ele. problema pe care tu o ai este ca nu ai spectrul complet. ai nevoie de toate cele 3 feluri de neoane juwel (day, color, nature)

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
OvidiuGL
Junior member

IP:

Asta nu ar fi o problema . Pana acum sunt multumit de ele.
Tin foarte mult sa am o lumina de calitate si daca merg pe juwel la 125L ar insemna : 2 x 28w Nature + 1 x 28 w Day + 1 x 28 w Color.
As putea sa merg si pe 2 daylight si 1 nature...
Daca am gresit va rog sa ma completati !
[Email]
OvidiuGL
Junior member

IP:

Revin cu o intrebare:

Sa merg pe varianta cu 2 neoane Juwel nature (tenta galbena 4100 k ) sau sa merg pe 2 neoane Juwel color ( tenta roz 6800 k ) ??

Voi cumpara tot spectrul de culori de la juwel dar , pentru ca am 4 neoane doua din ele vor fi la fel .

Cum este mai bine sa procedez ?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2011 16:34:10

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: