[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reconditionarea ventuzelor uzate (!?)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Stie cineva vre-o metoda de reconditionare a ventuzelor din cauciuc uzate? Nu se mai prinde de geam ventuzele de la incalzitor si nici de la testerul premanent de CO2, nici dupa o curatare temeinica. Hai ca la prima mai gasesti ventuze de schimb, dar la ultima trebuie sa cumperi tot pachetul desi mai am solutie pentru un an intreg. Ar fi pacat sa le arunc. Dimineata le lipesc iar seara gasesc plutind pe suprafata apei.
Se poate face ceva in privinta asta? (uleiuri, chimicale, spirt, baie de sare, lasat la uscat - asta nu merge, am incercat -, soc termic, pus la rece, pus la cald, pus in tomberon, etc...)

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Ultima varianta si revigorarea lor cu un set nou. La indicator poti face un locas pe centru unde sa bagi o singura ventuza mai mare. Locasul creat precum sunt cele doua mai mici.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
cristiandrei
Junior member

IP:

Un sfat ce l-am primit eu: bagate in apa care da in clocot, pentru vreo jumatate de minut, unse si cu glicerina si tinute o zi.
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Cand ei specifica ca nu e bine sa bagi pompa sau subansamblele in apa mai calda de 50 grade celsius.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
cristiandrei
Junior member

IP:

E vorba de ventuze, OK? iti apreciez comentarile dar uneori cam exagerezi.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Cand ei specifica ca nu e bine sa bagi pompa sau subansamblele in apa mai calda de 50 grade celsius.

Nici eu n-as face asta. Cine poate sa mai stie ce se mai poate intampla cu cauciucele alea; sau silicoane, ce-or fi ele.
Dar hai sa-ti spun altceva. Atunci cand o ventuza nu mai tine, pentru mine este "pa". Nu ma mai pot baza pe ea si din cauza asta o arunc. Prefer s-o inlocuiesc, decat sa stau cu frica deplasarii echipamentelor prin acvarii. Ce-ar fi daca pompa de valuri din acvariul marin s-ar deplasa si mi-ar valatuci tot substratul? Sau daca mi-ar pluti sonda de Ph pe unde ar vrea muschii ei? Nu, atunci cand o ventuza se duce de suflet, iau alta si dorm linistit. Fara baite de apa fierbinte sau mai stiu eu ce siretlicuri care nu fac decat sa amane cumpararea uneia noi.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Mersi Cristi de sfat asa o sa fac, doar sa vad unde gasesc glicerina... (gasesc oare intre lucrurile ale femeii?). Mai mult oricum nu stric si daca nu are efect oricum ajunge la tomberon. Alber: dupa cum ai vazut am postat la Atelier DIY, prin urmare vreu sa fac ceva cu manuta mea asumand responsabilitatea. Cu bani o sa cumpar alte trebuiri mai utile.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu contest dorinta ta de a face singur singurel ceva. Ce am vrut sa arat este faptul ca nu se merita sa-ti pierzi timpul cu asa ceva, avand in vedere costul foarte redus al unor asemenea accesorii si faptul ca pe moment rezultatul poate parea multumitor, ca ulterior sa treci prin ceva patanii neplacute.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cristiandrei
Junior member

IP:

Glicerina boraxata gasesti la farmacie.
Oricum dupa tratament ai sa vezi daca mai sunt bune de ceva, daca nu, la gunoi. Riscul de care vorbeste Alber exista si la ventuze noi, le cumperi, le montezi, totul bine si frumos si intr-o zi gasesti pompa de valuri zburdand prin acvariu (recomand prindere magnetica).

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: