[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
algele din iaz mor iarna?  XML
Forum Index » Terariu si pond
Author Message
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poate sa-mi spuna cineva daca algele din iaz mor iarna? Presupunand ca plantez in iaz niste plante si odata cu ele aduc si niste alge, vor muri oricum iarna, sau la anul vor reaparea?

Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !!
[Email] [Yahoo!]
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai mult ca sigur ca o sa le ai an de an, chiar daca le aduci tu cu plantele sau se formeaza singure. Poti rezolva problema cu niste crapi care sa le pape.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu sunt sigur 100% dar cred ca algele se pot inmultii sexuat prin spori, care ar trebui sa supravietuiasca perioade vitregi indelungate pana conditiile devin prielnice si te trezesti din nou cu alge.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

Sustin ideea ca o sa le ai muuult timp
Este greu sa stapanesti algele intr-un acvariu, ce sa mai spun de iaz ...
Frigul nu ucide algele, cel putin le estompeaza din crestere, intra si ele intr-un fel de hibernare
Nu stiu cum se face ca tot ce e rau (alge sau x) este mai rezistent decat ceva mai bun (plante sau y) ... de aici si intrebarea care mi-a trecut prin cap ... exista o planta care sa creasca din/pe alge ? asa cum fac algele la planta .... da stiu...algele sunt si ele tot plante daca vb general

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Va trebui sa plentezi destule plante (preferabil cele cu crestere rapida) astfel incat sa tina nutrientii sub control si sa creeze umbra peste masa apei.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

OK, merci mult la toti de raspunsuri. Momentan reusesc foarte bine sa tin in frau algele din iaz, de aceea nu as vrea sa fac o greseala prosteasca si sa sufar multi ani de acum incolo. Concluzia e ca mai bine nu risk cu plante din natura.
Merci mult.

Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !!
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

GeorgeT wrote:Poate sa-mi spuna cineva daca algele din iaz mor iarna? Presupunand ca plantez in iaz niste plante si odata cu ele aduc si niste alge, vor muri oricum iarna, sau la anul vor reaparea?

Spre exemplificare, cunosc o fantana, situata intr-o zona de deal si care este asftel construita pentru a putea servi si la adapatul oilor, avand zidite 4 bazine, cu comunicare intre ele, asezate in serie, iar primul dintre ele este cel in care curge apa de la teava fantanii - fiind, practic, cel cu apa cea mai curata iar cel din capat cu apa cu cel mai lung timp de stationare. Aceasta fantana este descoperita si a apucat peste 80 de ierni. Alge are tot timpul atat iarna cat si vara, intr-o proportie crescatoare, cel mai curatel fiind primul (cel alimentat direct de la fantana) si cel mai invadat de alge ultimul. Ca unitate de comparatie, caii nu beau apa decat din primul (se stie ca ei sunt pretentiosi la apa).
Daca te edifica sau nu, concluzia ar fi ca, oricat ar scadea temperatura, coloniile vegetale de alge supravietiuiesc.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Terariu si pond
Go to: