Am posibilitatea sa cumpar o planta Anubias Nana, despre care vinzatorul zice ca e variegata, varietatea galbena cu verde. Eu insa am niste dubii referitoare la ea. Are vreo 9-10 frunze. Frunzele mai batrine sint aproape albe complet, au doar niste firisoare verzi pe ele. Frunzele tinere (vreo 3-4) sint verzi complet si par crescute un pic chinuit. La anubiasul meu verde, frunzele noi sint ca niste mici sulite, cresc drept in sus pina cind se desfac. Ce mi se mai pare ciudat e faptul ca frunzele nu par zdravene, si grosute ca la un anubias nana verde, ci subtiri, cam ca hirtia. Voi ce parere aveti? E posibil ca planta sa fi fost crescuta intentionat in absenta vreunor nutrienti, ca sa se decoloreze? Ar putea fi vreo varietate de Anubias, alta decit nana, cu frunze nu asa groase?
Ideea e ca am intrat intr-o doara azi intr-un magazin Animax, am discutat cu vinzatorul, si cind i-am pomenit de anubias variegat, a zis ca poate sa-mi aduca la comanda, la pretul de 50 ron. Si pina seara avea planta...
Ce parere aveti?
Va multumesc mult pentru ajutor.
|