[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta + tanin?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
exp
Member
[Avatar]

IP:

Salutare! Am un acvariu cu masurile 30x27x30 si vreau sa gazduiesc un mascul betta.
Acvariul a stat la ciclat de aproximativ 4 saptamani. Problema este ca acum o saptamana am adaugat o buturuga din hornbach.
Cel de la acvaristica mi-a spus ca nu trebuie sa o fierb, pt ca sunt pregatite anterior. Am spalat-o bine, am legat niste moss de ea cu guta si am bagat-o in acvariu. Problema este ca apa si-a schimbat culoarea, buturuga eliberand tanin. In prima zi era galbena apa, am inceput cu schimburi de 25% din apa, pe zi, iar acum este doar putin colorata. Nu vreau nici sa schimb mai multa apa, pt ca l-am ciclat degeaba.
Este ok sa cumpar pestele acum? O varianta pe care am evitat-o ar fi sa fac niste schimburi mai mari de apa si sa folosesc easy life easy start pt coloniile de bacterii.
Astept pareri, multumesc.

It is fear that gives men wings.
amp
Member

IP:

Eu zic ca cel mai bine ar fi sa o fierbi, este foarte bine ca ai ciclat acvariul, dar betta e un peste rezistent si nu o sa aiba nici o problema, doar filtrul sa stea in apa cand faci schimbul total. Adica scoti filtrul il pui intr-un recipint cu apa din acvariu, scoti buturuga o firbi bine total in apa, arunci toata apa din acvariu( ar fi bine sa-ti pui apa cu 24 ore inainte la declorinat) pui acea apa in acvariu buturuga si filtrul.
Succes, cred ca e mai bine asa.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/07/2011 12:56:50

vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

In hornbach au foarte multe produse... si pe langa cele de acvaristica sunt si cele pt terarii ... si eu am fost tentat sa iau o buturuga s-o bag in acvariu (desi era pentru terariu) pt aspect... dar dupa ce-am citit de pe ea am itneles despre ce-i vorba... partea proasta e ca le tineau la gramada...
Betta iti sta si in acvariu fara vre-un filtru (neciclat)... schimbata apa frecvent (sa nu se faca amoniac de la fecale si resturile de mancare...) si traieste bine mersi. Singurul lucru necesar pt ei e mentinerea temperaturii apei undeva intre 24-28 grade acolo am observat ca se simt cel mai bine.
Bafta

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

exp wrote:... Acvariul a stat la ciclat de aproximativ 4 saptamani. Problema este ca acum o saptamana am adaugat o buturuga din hornbach.
Cel de la acvaristica mi-a spus ca nu trebuie sa o fierb, pt ca sunt pregatite anterior. Am spalat-o bine, am legat niste moss de ea cu guta si am bagat-o in acvariu. Problema este ca apa si-a schimbat culoarea, buturuga eliberand tanin. In prima zi era galbena apa, ... Astept pareri, multumesc.

In principiu, trebuia s-o fierbi, in mai multe ape, si la fiecare schimb de apa ai fi constatat ca apa este colorata, asa ca sa nu te miri ca ti-a colorat apa din acvariu, dar, in aceasta situatie, nu este o problema, taninul nu este daunator. Nu mai trebuie sa faci acele schimburi de apa, va rezolva filtrul singur.
In general, sa nu mai ai incredere in vanzatorii de la pet-shop-uri - ei trebuie sa vanda, in plus, multi sunt noi si nu au experienta.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: