[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect nou...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Just4M3
Member

IP:

La ultimul test de apa mi-au iesit urmatoarele valori:
NO3 = 10
NO2 = 0
GH = 4-7
KH = 6
pH = 6,4

Pe cutia testelor ( EasyTest 5in1 de la JBL ), pH-ul de 6.4 este dat ca nefiind tocmai ok...Ar trebui sa ma ingrijorez? Credeti ca ar trebui sa mai limitez CO2-ul? Sau este ok valoarea pH-ului?
Just4M3
Member

IP:

Intrucat nu pot edita postul anterior, o sa fac ( cu scuzele de rigoare ) un dublu post cu o a doua "problema" in care as avea nevoie de experienta voastra. Asa cum stiti, acum o saptamana si ceva am achizitionat o pereche de Microgeophagus Ramirezi...Insa la o saptamana si ceva, incep sa ma indoiesc ca..."perechea" este de fapt o pereche, si incep sa cred ca m-am pricopsit cu doi masculi...
Imi cer scuze si pentru calitatea pozelor, insa nu am timp sa stau de capul Canon-ului si sa ii descopar cele mai bune setari. Pozele sunt facute cu telefonul si sper sa fie edificatoare. In poza 2 (cea cu piatra) este cel pe care vanzatoarea m-i l-a recomandat a fi mascul si cred ca avea dreptate. Oricum este masculul dominant ca sa zic asa. In poza 1, este presupusa femela, insa nu reusesc sa-mi dau seama daca este sau nu femela. Mie m-i se pare ca si acesta este mascul, au acelasi desen, nu tu pata rosie pe burta, nu tu aripioare mai scurte...si in plus mai este si "fugarit" prin tot acvariul de celalalt...
Cand i-am luat avea niste culori destul de sterse datorita stresului/zgomotului/agitatiei in care stateau, si nu am putut decat sa ma incred in cuvantul vanzatoarei...
V-as ruga sa ma ajutati cu identificarea. Multumesc anticipat!
[Thumb - ramirez 2.jpg]

[Thumb - Ramirez 1.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2010 17:29:37

LUPmic
Senior member

IP:

In poza a doua ai o fetita, in prima e posibil baiat.
asteapta si alte pareri.
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

@LUPmic: Zi-mi, te rog, dupa ce iti dai seama? Si atunci fata il fugareste pe baiat? ( Deci vanzatoarea m-i i-a dat exact pe dos...)

In legatura cu pH-ul, ceva pareri?
LUPmic
Senior member

IP:

Ai pm.
Este un link din alta parte si nu stiu daca e voie
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

Multam fain, acum ma la ei ( pe viu )....sper sa reusesc sa-i identific...( insa astept in continuare si alte pareri - no offence LUPmic )
LUPmic
Senior member

IP:

Pentru putin si stai linistit ca n-am de ce sa ma supar!
Acolo am gasit eu deosebirile intre sexe cel mai bine (adica asa ca la nestiutori )
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

Update...am mai umblat putin pe la aranjament si am introdus un bolovan nou, in coltul din dreapta...sper sa le placa si ramirezilor ( la cateva minute dupa ce l-am pus in bazin, masculul (cred ) ii da tarcoale foarte curios ) . As mai avea nevoie de o planta de fundal pentru coltul din stanga, in spatele cioatei de vita. Am avut cateva fire de Heteranthera zosterifolia acolo, dar nu m-i s-a prins. Am pus acum cea mai mare cyptocoryna pe care o aveam, dar tot nu m-i se pare ok, pare foarte gol coltul ala...Si as mai avea nevoie de niste plante de mijloc pentru ca e foarte abrupta trecerea de la marsilea la celelalte...
In alta ordine de idei, de cateva zile imi da batai de cap un biofilm foarte urat de care nu stiu cum sa scap( sa fie din cauza bombei de CO2? - pe care va trebui sa o schimb zilele astea, am vazut pe aici pareri contradictorii in legatura cu biofilmul aparut din cauza CO2-ului din bomba sau din alte cauze ) iar punctele verzi de pe geam ma enerveaza la culme...
[Thumb - Fotografii-0261.jpg]

Just4M3
Member

IP:

Un mic update dupa ce am adaugat vreo 2 plantute de limnophila aquatica in coltul din stanga ( acum nu mai este asa de gol ) si niste moss pe varfurile cioatei de vita, pe care as vrea sa o fac sa semene ( dupa ce mai creste mossul ) cu un copacel...Sper sa-mi si iasa.

Am o idee pe care as vrea sa o aplic insa am nevoie de niste pareri si sfaturi de la voi ( daca se poate ). Stiti problema mea cu acel compartiment din sticla inestetic, pe care nu am reusit sa o remediez...M-am gandit, oare nu as putea sa imbrac acel compartiment in moss? Si atunci ar aparea cumva ca fiind din peisaj, si , in plus, am vazut pe undeva pe aici niste poze cu moss la suprafata apei chiar inflorit ...Dar marea dilema este cum sa prind moss-ul pe el? Ca nu cred ca "adera" si la sticla...iar cu guta nu prea am cum sa-l prind...deci ce alte modalitati de prindere as putea folosi?!

PS : Scuzati melcii din planul 2....sunt niste romantici incurabili... :18:
[Thumb - Fotografii-0264.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 26/10/2010 15:52:08

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In legatura cu acel compartiment inesteti. Nu mai tin minte ai bagat lumina acolo, sau nu? Ca din poze nu-mi prea dau seama.
Poti pune moss si acolo, doar pe partea din fata, dedesupt nu stiu daca ar merge si nici n-ar avea rost. Pentru asta, poti face un "perete de moss". Personal nu sunt adeptul unei asemenea solutii, deoarece intre plasa pe care ai pus planta si sticla iti pot intra pesti, care daca nu mai pot iesi, isi vor gasi acolo loc de odihna, loc cu verdeata. Pe de alta parte, frumusetea unui astfel de aranjament m-a atras intotdeauna.
Pentru biofilm, cauta putin pe forum, ca s-a discutat si rasdiscutat. Iar punctele de pe geam, pot fi GSA sau GDA. Daca ce scrie pe forum nu te lamureste pe deplin, mai zi-ne si mai discutam

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

alber wrote:In legatura cu acel compartiment inesteti. Nu mai tin minte ai bagat lumina acolo, sau nu? Ca din poze nu-mi prea dau seama.

Nu, nu am bagat lumina acolo, lumina este montata pe capac, dar in poza se vede asa reflectia neonului in acea sticla...( sincer nu-mi place deloc cum arata asa gol si mi-am tot stors creierii pentru o idee, idee care azi mi-a venit in timp ce ma uitam la o cantitate cam mare de moss pentru nuca de cocos din acvariul mic....)
alber wrote:Poti pune moss si acolo, doar pe partea din fata, dedesupt nu stiu daca ar merge si nici n-ar avea rost. Pentru asta, poti face un "perete de moss". Personal nu sunt adeptul unei asemenea solutii, deoarece intre plasa pe care ai pus planta si sticla iti pot intra pesti, care daca nu mai pot iesi, isi vor gasi acolo loc de odihna, loc cu verdeata. Pe de alta parte, frumusetea unui astfel de aranjament m-a atras intotdeauna.

Arata foarte bine acel perete de moss insa intradevar, folosind acele "ventuze" e posibil sa se intepeneasca niste pesti mai micuti intre sticla si acea plasa ( mai ales neonii )...o sa incerc sa gasesc o solutie pentru a nu lasa spatiu pe laturi intre plasa si sticla pentru a putea intra pestii....o sa ma gandesc cum fac, poate reusesc sa o indoi cumva in asa fel incat sa nu mai poata intra nimic acolo. Oricum mersi mult pentru idee si pentru link
alber wrote:Pentru biofilm, cauta putin pe forum, ca s-a discutat si rasdiscutat. Iar punctele de pe geam, pot fi GSA sau GDA. Daca ce scrie pe forum nu te lamureste pe deplin, mai zi-ne si mai discutam

Biofilmul l-am rezolvat momentan cu niste servetele de bucatarie cu care l-am absorbit ( am gasit solutia pe forum ). Daca mai apare stiu cum sa ma ocup de el de acum incolo, iar punctele, am frecat azi cu un burete ( pentru a treia oara ) vreo 10 minute la ele pana le-am sters....sper sa nu mai apara pentru ca acvariul , dupa teste, pare stabilizat de acum...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Just4M3 wrote:iar punctele, am frecat azi cu un burete ( pentru a treia oara ) vreo 10 minute la ele pana le-am sters....sper sa nu mai apara pentru ca acvariul , dupa teste, pare stabilizat de acum...

Daca e vorba pe asa, inseamna ca este GSA. O alga care cica apare din lipsa de PO4 si dispare cand acesta este in cantitate mare. La mine nu a disparut. Dar saptamanal, folosesc o razuitoare magnetica, ceea ce iti recomand si tie

Stand si rumegand putin la treaba cu acel perete de moss, ai putea folosi ceva cleme mai dure cu care pur si simplu sa agati plasa cu moss de sticla acelui compartiment. Spun mai dure, pentru a tine slasa strans lipita de sticla. Mai rumega si tu, vezi ce iese

[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

alber wrote:Stand si rumegand putin la treaba cu acel perete de moss, ai putea folosi ceva cleme mai dure cu care pur si simplu sa agati plasa cu moss de sticla acelui compartiment. Spun mai dure, pentru a tine slasa strans lipita de sticla. Mai rumega si tu, vezi ce iese

Exact la asta ma gandeam si eu...dar problema intervine la partea inferioara a plasei, unde nu mai am cum sa o agat...si acolo ma gandeam sa o indoi cumva spre interior pentru a nu mai putea patrunde nimic intre ea si sticla

Referitor la alga...cum pot creste PO4? momentan folosesc Ferropol, Ferropol24 si CO2 din bomba....ar trebui sa mai bag ceva macro? Si daca zici ca la tine nu a disparut....nu-mi ramane decat sa-mi cumpar o razuitoare din aia sau bureti mai multi...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai clema aiaar trebui sa fie in forma de baston. Corect? Partea mai lunga, sa fie pe toata latimea plasei, partea mai scurta, in interiorul compartimentului. Daca vei folosi un material mai dur (nu-mi trece nimic acum prin minte) si il vei indoi astfel incat partea mai scurta sa atinga partea mai lunga, poate vei reusi sa lipesti plasa de sticla

Adica ceva de genul asta

..........___
........./......\
........I......./
........I....../
........I..../
........I../
........I.I
........I
........I
........I
........I

This message was edited 2 times. Last update was at 26/10/2010 23:42:36

[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

Ma gandesc la agrafe din alea de prins hartia?( paper clips )...cele mai mari pe care o sa le gasesc.... alea sunt destul de tari pentru a nu se indoi sau indrepta foarte usor....si o sa bag capetele sub plasa pentru a nu se rani/zgaria pestii in ele

This message was edited 2 times. Last update was at 26/10/2010 23:39:35

alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Mai sunt si agrafele de par de le folosesc fetele, cele vechi, care sunt destul de lungi 3-4cm
http://2.bp.blogspot.com/_aY4jzoYj074/TFNS5J_cMvI/AAAAAAAABvY/LTIwYzFqkJg/s1600/agrafe+palarii.jpg
Exact ca acestea dar fara palariile din capat
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hehe, exact de astea vroiam sa iti zic si io aseara, dar nu imi gaseam cuvintele. Ma mai gandeam la niste elastice trecute peste toata cutia si peretele de moss, ulterior acesta crescand nu se vor mai vedea. Acum nu stiu daca merge ”dat” elasticul peste toata cutia, nu imi dau seama din poze daca merge. Daca nu, clemele fetelor par cele mai bune.

L.E. Sau, mi-a mai venit acu o idee. Dai 2 gaurele in partea de jos a cutiei, in colturi, pe partea pe care pui mossul. Bagi niste guta sau sfoara mai grosuta si prinzi realmente peretele de acea latura. Io stiu...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2010 12:39:51

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

cirotariu wrote:Hehe, exact de astea vroiam sa iti zic si io aseara, dar nu imi gaseam cuvintele. Ma mai gandeam la niste elastice trecute peste toata cutia si peretele de moss, ulterior acesta crescand nu se vor mai vedea. Acum nu stiu daca merge ”dat” elasticul peste toata cutia, nu imi dau seama din poze daca merge. Daca nu, clemele fetelor par cele mai bune.

Elasticele cad din prima pentru ca nu am cum sa le prind...."Cutia" este lipita cu silicon de acvariu deci nu am cum sa le dau peste....iar cu agrafele alea cu par....o sa incerc, insa geamul este de 5mm grosime...nu stiu daca o sa le pot "modela" eu cum vreau pentru ca daca le departez atat de mult, o sa-mi tina decat sus de tot, la "indoitura" aia...nu pe toata lungimea agrafei....insa o sa incerc

cirotariu wrote:L.E. Sau, mi-a mai venit acu o idee. Dai 2 gaurele in partea de jos a cutiei, in colturi, pe partea pe care pui mossul. Bagi niste guta sau sfoara mai grosuta si prinzi realmente peretele de acea latura. Io stiu...

Daca imi zici si cu ce sa dau "gaurelele" alea astfel incat sa nu pun in pericol "integritatea" intregului bazin ....
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai putea pune o poza clara, ca io tot nu inteleg ce e prins din cutie de acvariu si ce e liber... si apoi vorbesc prostii de te pun sa gauresti tot acvariul

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

Stai sa caut o poza cu acvariul cand era gol, ca sa intelegi mai bine
Uite aici, acel compartiment este pe latura posterioara, iar eu vreau sa prind moss-ul pe partea din dreapta( cum se vede in poza ), adica cea care vine in fata.
[Thumb - Fotografii-0237.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2010 13:44:40

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: