[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Malawi - 700 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Cand am deschis sa-ti urmaresc clipul Pomi,mi-am aprins si-o tigara,cu atat de multa atentie l-am urmarit
ca am si uitat ca am tigara aprinsa si ca sa spun asa"s-a fumat" singura

Genial arata

http://africancichlidsofmalawi.webs.com/apps/photos/album?albumid=13940198

[WWW] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

e vis ce-ai facut acolo ... foarte tare acvariul, pietrele alea parca is din alta lume
cum se numeste melodia din clip?

Don't force it ... Get a larger hammer.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Foarte, foarte tare... bravo!

PS: Ca sa carcotesc totusi ceva , mi se pare ca ai cam putini pesti...

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2010 15:00:52

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:

PS: Ca sa carcotesc totusi ceva , mi se pare ca ai cam putini pesti...

E criza

Am 25 de bucati dar nu au ajuns la dimensiunea maxima, mai ales ca Daktari abia au 4 cm. Partea proasta la filmari este ca se ascund, dar in rest misuna toti pe acolo, se vad toti. Oricum, numarul pestilor si/sau speciilor nu e batut in cuie, poate mai bag in viitor.

mayagrasi si eu patesc faza cu tigara . Astept si eu un film cu al tau ;)

mihai86, melodia se numeste John Tobin and Liewellyn - Sari Karma

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2010 21:17:51

Biotop Malawi || Biotop Amazon
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos acvariul, arata foarte bine si fara fundal
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Cand au auzit ca nu mai scad pensiile, pestii tineri s-au luat la harta cu "batranii" Pana si cucoanele Caeruleus au avut o mica disputa, posibil una dintre ele este bugetara

Pustiulica Pulpican a prins curaj si l-a infruntat pe Nasul Elongatus, dar si-a luat-o in freza, ca de obicei. Mai are de crescut pana sa fie o lupta de la egal la egal.

http://www.youtube.com/watch?v=XhZli-RJiIo

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

image

image

image

Oare am vreo femela printre Acei de mai sus ? In total am 5, iar cel mare sunt sigur ca e mascul, dar cu ceilalti 4 nu sunt sigur. Ce ma face sa cred ca am doar masculi e faptul ca nu am avut nici o depunere de la ei intr-un an de zile.

Poate are cineva ochiul format si poate sa isi dea cu parerea.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/07/2010 23:44:06

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

P. acei sunt pesti foarte frumosi si foarte interesanti. Dimensiunile si coloritul femelelor este aproape identic cu a masculilor, astfel ca e 99% imposibil sa-i diferentiezi. Sunt, de asemenea, poate singurele mbune care prefera inotul in card. Cat priveste depunerea, eu zic ca-s pesti sfiosi si daca ai in bazin perechi reproducatoare de la alte specii, cu siguranta acestia (acei) nu se vor inmulti. Spun asta pentru ca am si eu o pereche sigura in bazin si de mai bine de un an jumate nu au facut pui. Stiu sigur ca am o femela pentru ca, periodic lasa icre prin bazin. Ea e foarte docila, masculul "circula" dupa ea, dar nu se realizeaza dansul nuptial ca lumea, astfel ca femela da drumul icrelor prin bazin. Si sunt pesti adulti, chiar maricei la cei 13-14 cm cat au, ambii. In schimb am in bazin ca specie reproducatoare dominanta P. flavus...rar se mai reproduc L. perlmutt, asa, cam o depunere la jumatate de an, P. saulosi red coral deloc ptr ca mai am doar un mascul, iar Iodotropheusii se sexeaza, dar femelele, desi adulte, nu tin ponta decat rareori...este, in mod cert, vorba despre o competitie interspecifica in reproducere, iar specia dominanta, care se reproduce continuu, inhiba capacitatea reproducatoare a celorlalte specii...in natura nu se intampla asa ceva, ca au spatii vaste, dar in bazinele noastre e un fenomen adesea intalnit, din pacate.
Despre diferentiere, eu am constatat o singura treaba, confirmata si de altii....femelele au o tenta de albastru usor mai inchisa decat masculii, iar la masculi sunt foarte usor mai pronuntat sesizabile niste dungi verticale cu o tenta de albastru inchis, dar astea doar cand fac curte femelelor. Discut acum de P. acei msuli, cum vad in poza ca ai si tu. Am si cativa ngara, dar is tinerei si inca nu le-am sesizat anumite particularitati.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu stiam de alt mod de diferentiere, confirmat de multi, femela ar avea inotatoare dorsala complet galbena, in timp ce masculii o au mai mult albastru-bleu. Dungi la ai mei chiar nu am observat.

Ideea cu inhibarea reproducerii e plauzibila, avand in bazin Pulpican si Elongatus Mpanga, care se reproduc frecvent si sunt mult mai agresivi decat Acei, dar pana nu fac rost de o femela 100% si observ ca nu se reproduc, nu sunt chiar sigur ca asta ar fi motivul. Caeruleus se reproduc si ei frecvent, fiind si ei o fire mai docila.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am observat un comportament nou la masculul Elongatus Mpanga.

Pana acum o luna, doua, nici nu il baga in seama pe masculul Pulpican, mult mai mic ca dimensiune, dar in ultimul timp masculul Pulpican creste mai rapid ca Elongatus, ajungand acum cam la 3 sferturi din dimensiunea Elongatusului. Mai mult, a inceput sa si depuna cu femelele lui si sa il provoace pe masculul Elongatus la batai, pana acum Elongatus pare sa castige orice inclestare, dar parca luptele dureaza din ce in ce mai mult, iar Pulpican e din ce in ce mai tupeist si mai agresiv.

Ca si teritorii, le au in colturile opuse ale acvariului, Elongatus in dreapta si Pulpican in stanga.

Acum vine si partea interesanta. In ultimele 2-3 saptamani, de fiecare data cand masculul Pulpican curteaza vreo femela in partea lui de acvariu, masculul Elongatus se baga peste el, ii intrerupe curtarea si nu pleaca de acolo pana cand femela Pulpican isi pierde interesul pentru depunere. Evident, in acest timp au loc si batai intre cei doi masculi.

Oare masculul Elongatus "se simte" din ce in ce mai amenintat de Pulpican si incerca sa ii inhibe reproducerea, sa nu piarda locul 1 in ierarhia acvariului?

Curios e ca Elongatus nu prea a mai crescut in ultimul timp, ramanand pe la 9-10 cm, in timp ce Pulpican creste vazand cu ochii, ajungand pe la 6-7cm acum. Sunt curios ce se va intampla cand Pulpican il va ajunge din urma pe Elongatus la dimensiune, daca de pe acum are curaj sa se incaiere.

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Competitie pentru teritoriu si reproducere. Curand, dupa ce pulpicanul va fi mai mare, ierarhia se va schimba si probabil va deveni hiper-dominantul acvariului. Moment in care eu iti indic renuntarea la acel mascul de pulpican si procurarea altuia, nou. In caz contrar se poate ajunge pana la moartea unui dintre ei, consecutiv batailor. Si se pare ca elongatusu' va pierde.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu sper ca Elongatusul, in caz ca se va schimba ierarhia, va fi destul de destept incat sa stea in partea lui de acvariu, astfel incat sa nu se ajunga la decese. Mai ales ca nu vreau sa ma despart de "pitbullul" ala mic, are un colorit ca la carte, dungile sunt perfecte, simetrice pe ambele parti, forma si proportiile corpului sunt STAS. De cand il am si pana acum ii fac poze aproape lunar ca sa ii urmaresc evolutia.

Ps. Chiar acum ma uit la ei si se plimba unul pe langa altul fara nici o treaba, aproape par prieteni Problemele apar doar cand Pulpicanul curteaza femelele.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa 3 luni:

image

image

image

image

image

image

image

image

MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Africanilor tai le merge excelent,femelele gusate,pesti sanatosi
Masculul de kingsizei arata demential
Frumoasa si cultura de alge de pe pietre,chiar imi place Silviu
In urma unei ponte separi femela sau o lasi cu ceilalti in acvariul mare ?

[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu mai separ, nu am sanse sa prind femelele, cum faceam in acvariul de 200.

Kingsizei-ul e ala de la tine, cu 2 femele. Creste frumos.

MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Am avut mana buna

[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

O mica observatie: se pare ca Elongatus Mpanga este o specie cu o rata de supravieturire a puietului mult peste Caeruleus sau Pulpican.

In ultimele luni, pestii s-au tot inmultit si am vazut pui din toate cele 3 specii ascunzandu-se printre pietre, dar numai puii de Elongatus au supravietuit pestilor maturi, ajungand pe la 1,5 cm. Instinctul lor de supravietuire este foarte puternic.

Chiar ieri a eliberat puii o femela de Caeruleus, am vazut cativa printre pietre, dar azi nu am mai zarit niciunul.

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

pomi wrote:O mica observatie: se pare ca Elongatus Mpanga este o specie cu o rata de supravieturire a puietului mult peste Caeruleus sau Pulpican.

In ultimele luni, pestii s-au tot inmultit si am vazut pui din toate cele 3 specii ascunzandu-se printre pietre, dar numai puii de Elongatus au supravietuit pestilor maturi, ajungand pe la 1,5 cm. Instinctul lor de supravietuire este foarte puternic.

Chiar ieri a eliberat puii o femela de Caeruleus, am vazut cativa printre pietre, dar azi nu am mai zarit niciunul.

eu zic ca nici nu trebuie sa zaresti vreun puiut daca l zaresti tu, e clar ca este vazut si de cei care l vaneaza ,nu?! ai si tu rabdare si vei vedea ca la un moment dat se vor arata si alti tinerei, poate chiar de Pulpican
in natura ata de supravietuire sau sansele de a ajunge la maturitate sunt destul de scazute..

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
Maniacs
Member
[Avatar]

IP:

pomi wrote:O mica observatie: se pare ca Elongatus Mpanga este o specie cu o rata de supravieturire a puietului mult peste Caeruleus sau Pulpican.

la mine e invers, desi pui au facut atat careuleus, membe deep si elongatus cei care au supravietuit mai mult sunt cei din primele 2 specii, pui de elongatus nu am vazut nici unul sa depaseasza stadiul de 0,5 cm sa zicem ... pana acum vreo 2bucati de caeruleus au crescut pana la aproximativ 2-2,5 cm dar dupa un timp au disparut ... de umblat dupa femele nici nu se pune problema, toti puiutii (3-4 in perioade diferite) pe care i-am scos din acvariu au decedat in cateva zile

Vremurile frumoase au trecut ...
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

pomi, la mine puii de caeruleus sunt cei mai putini, apoi membe deep, cei mai multi sunt puii elongatusilor Mpanga, e plin acvariul de ei
au ajuns si la 5-6-7 cm ... am vreo 10 sa zic asa marisori, vreo 6 membe deeo si vreo 4 caeruleus, asta fara sa pun la socoteala pe cei mici-mici de 1-2 cm care se ascund printre pietre
Problema e ca nu pot sa prind pestii in acvariul meu, am prea multe pietroaie cu ascunzatori, grote, o retea intreaga prin care se ascund ... ca as mai fi scos din ei cativa.

Don't force it ... Get a larger hammer.

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: