[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inca un acvariu !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

Saluuuut acvaristilor, !!
am mai dat drumu la un nou acvariu ,, l-am pregatit , doar ca nu l-am plantat ,
intrebare !? acvariul imi este acuma la ciclat , trebuie sa'i fac tot la o saptamana un schimb de 30% de apa ,ca la un acvariu obijnuit ?
sau sa'l las la ciclat , sa mearga intr-una
Cam cat trebuie sa'l las ,, aproximativ ??

cateva poze cu acvariu nou !!!

[Thumb - DSC00277.JPG]

[Thumb - DSC00275.JPG]

[Thumb - DSC00276.JPG]

simpfzoli
Membru de baza

IP:

lasal cam o saptamina maxim. dar cind vei mai pune si plantele ai sanse ca apa sa se tulbure iar.
[WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

O saptamana nu e suficient ca sa ciclezi un acvariu asa cum trebuie. Daca baga pestii dupa o saptamana de ciclare, la ce valori o sa aiba in acvariu, ii poate si omora. Depinde si de pesti evident, dar mai bine stai cuminte 2-3 saptamani si apoi poti incepe sa bagi pestii.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

poi de pesti nu spune nimica. si eu zic ca o saptamina e suficient daca si nisipul e dezinfectat, fiert , prespalat. da toata lume decide cum vrea. am facut nenumarate acvarii de la zero si dup o saptamina am pus si pesti fara nici o problema.
[WWW] [Yahoo!]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu zic ca poate baga dupa o saptamana 2 3 pesti, dar sa fie specii mai rezistente. Ciclarea se face mai bine cu pesti (mai repede). Oricum dupa aceasta saptamana acvariul nu este complet ciclat, trebuie sa ti cont de treaba asta si sa faci schimbari de apa mai dese sa nu iti moara pestii bagati. De asemenea trebuie sa bagi si plante in acvariu, acestea te ajuta sa nu ai explozie de alge. Poti alege plante mai putin pretentioase si care cresc repede, cabomba ,egeria, valisneria. Succes

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2011 18:23:19

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Fiecare face cum vrea, dar prefer sa merg pe varianta sigura. Mai bine sa previn problemele de cat sa caut pe urma modalitati de a le rezolva.

[Yahoo!] [MSN]
Lutuvasile
Junior member
[Avatar]

IP:

la primul meu acvariu , am bagat dupa 2 zile pesti, am bagat 2 sanitari , si , si in ziua de astazi i mai am )
dar mna,, nu vreau sa risc ,asa ca-l las la ciclat ,, vad eu , pana imi pierd rabdarea )
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

La primul acvariu daca iti mai amintesti, ti-am adus plante de la mine si am bagat si solutia pentru coloniile de bacterii. Si ai bagat guppy si corydorasi, nu neoni cum vrei sa bagi acum. Atunci te-ai speriat cand ai vazut cum si s-a albit apa de la solutie. A doua zi era limpede.

[Yahoo!] [MSN]
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ah, da, am uitat am bagat si solutie de la JBL filterstart in prima sau in a2a zi de la start . Si da, trebuie sa bagi 2 sanitari ca sunt mai rezistenti

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2011 18:36:34

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: