[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hranire cu white worms, detalii?  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 07/10/2010 21:32:59
Messages: 404
Location: Târgu Jiu
IP:
Offline

Am comandat de curand de pe net o cultura de white worms (Enchytraeus albidus) pentru pestii mei, mai exact guppy, cory paleatus albino si betta (nu dati cu pietre ca betta-nul e in alt acvariu ). Din ce am citit am inteles ca sunt foarte nutritivi si stimuleaza reproductia, eu nu urmaresc sa inmultesc pesti ci doar sa-i mentin sanatosi pe cei pe care ii am dar nu prea stiu cum se administreaza. Trebuie aplicat vreun tratament inainte de a hrani pestii cu ei sau pur si simplu se scot din cultura si se dau pestilor?
Multumesc!
RedLace
Junior member

Joined: 29/07/2011 14:56:52
Messages: 27
Location: Fishroom2009
IP:
Offline

Salut,

Sunt mai multe metode de administrare, eu personal le practic pe toate pe care ti le voi spune:

1. pui bucati de plasa de plastic peste cultura ta, plasa trebuie sa aiba ochiurile cat mai mici, viermii se vor urca pe ea si tu o iei si o scufunzi in acvariul / acvariile tale atat cat trebuie pentru a desprinde numai cantitatea de viermisori pe care vrei sa o administrezi ...
2. recoltezi cu degetul de pe capac si de pe peretii laterali ai cutiei in care tii cultura ...
3. cu o penseta aduni de pe pamant viermii respectivi si ii administrezi pestilor ...

Eu cresc de mai bine de un an aceasta specie si am vandut destule culturi de viermisori dar am fost atent de fiecare data la pamantul pe care l-am folosit, nici eu nu am avut probleme si nici nu am auzit sa fi avut cei care au cumparat de la mine, ideea este ca daca folosesti pamant fertilizat, fertilizantii ajung in viermi si de acolo, prin administrarea lor la pesti pot provoca destule afectiuni acestora ... daca ai incredere in pamantul folosit la substratul culturii poti administra fara probleme in metodele prezentate mai sus, daca nu mai bine ai procura un substrat corespunzator si ai restarta cultura ... Am tinut sa subliniez aspectul cu pamantul pentru a te scapa de eventualele griji, folosind metodele de mai sus o sa administrezi si ceva pamant odata cu viermisorii, poti sa stai linistit, daca nu contine chimicale nu o sa afecteze pestii, eu asa le dau si nu am probleme, pamantul acesta il sifonez cand fac curatenia ...

Daca te mai putem ajuta sa lamuresti vreun aspect posteaza si o sa o facem cu placere, pana atunci,
Week-end placut,
Florin
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline


Eu am nevoie de cantitati mai mari in timp mai scurt, asa ca folosesc mai mult substrat, turba granulata pentru acvarii, care a fost deja folosita si nu mai este foarte acida, si-l temperez la ca. +18°C intr-un congelator. Bacteriile din substrat produc caldura. Substratul lipseste la unul din capetele cutiei ca sa pot scoate surplusul de apa rezultat din hrana.
Daca storc apa din hrana se usuca substratul. As putea sa-l umezesc, dar sucul din hrana anunta viermii din adancul substratului cand apare hrana la suprafata, pentru ca fac uneori pauze de 1-2 zile intre hraniri, cand uit de ei sau n-am hrana pregatita, sau n-am nevoie de multi viermi.
image
image
Am inceput probele cu morcovi fierti, mixtura de inima de vita si spanac maruntit.
image
La urmatoarea incercare n-am mai pus spanac pentru ca nu-l mananca bine, dar l-am inlocuit cu carne din conserve pentru pisici.
image
Proba cu paine cu iaurt si smantana, ultima din cele trei imagini a fost facuta dupa 42 de ore.
image
Imaginea aceleiasi probe facuta dupa 76 de ore.
image
A patra incercare a urmat cu un amestec de carne din conserve cu morcovi fierti.
image
Asa intind hrana pe placa de sticla.
image
Asa pastrez si intretin cultura.
image
Cand recoltez viermii iau o parte din substrat, il trec intr-un vas inalt, borcan de 3 litrii, vaza de flori, etc. clatesc totul de 3-4 ori, cand s-a limpezit apa o rotesc, turba cade mai repede decat viermii si-i aspir cu un furtun, curati, fara bacterii sau resturi de hrana care ar murdarii apa din acvariu.
In felul acesa pastrez si substratul lipsit de paraziti si daunatori.



This message was edited 2 times. Last update was at 31/07/2011 07:04:33

 
Forum Index » Hrana
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com