[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
APA ALBICIOASA IN ACVARIU  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MELNOX
Unripe member
[Avatar]

IP:

MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT ?

MI-AM FACUT UN ACVARIU DE 100 LITRI SI LA VREO 3 ZILE DUPA CE L-AM UMPLUT, APA SA TULBURAT ESTE ALBICIOASA. AM 2 FILTRE DE 600 LITRI PE ORA SI POMPA DE AER SI NU INTELEG DE CE S-A TULBURAT APA DEOARECE AM DECAT 4 XIPHO IN EL???

Se poate si fara majuscule!!!Dogibeer.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/05/2011 18:40:27

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

MELNOX wrote:MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT ?

MI-AM FACUT UN ACVARIU DE 100 LITRI SI LA VREO 3 ZILE DUPA CE L-AM UMPLUT, APA SA TULBURAT ESTE ALBICIOASA. AM 2 FILTRE DE 600 LITRI PE ORA SI POMPA DE AER SI NU INTELEG DE CE S-A TULBURAT APA DEOARECE AM DECAT 4 XIPHO IN EL???

Probabil ca nu ai asteptat sa se incheie ciclul azotului. Daca nu stii/nu intelegi la ce ma refer, treci pe la sala de lectura (search "ciclul azotului" - pe acest forum sau pe google.com) si citesti/recitesti aceste documentatii. Intre timp, sa nu mai bagi pesti in acvariu pana ce apa nu ajunge la parametrii optimi (cateva saptamani 3-4).
Cu parere de rau, din cei 4 xipho o sa scape doar cei foarte rezistenti.
De ce e albicoasa apa? - nici nu mai conteaza, in acest moment nu este un mediu optim pentru pestisori, probabil ca amonicul are o concentratie ridicata, in plus, caracteristicile apei pot fi influentate si de parametrii fizico-chimici ai apei: nivelul duritatii sau al ph-ului, etc.
Alte greseli pe care le mai fac incepatorii: pun elemente calcaroase in apa (pietris calcaros, scoici/melci), pietris nespalat sau nefiert.

Vezi daca nu cumva te regasesti intr-una din situatiile de mai sus si, nu uita, lectura la ciclul azotului, compatibilitati pesti ...

off topic: este bine sa-ti completezi locatia din profil

This message was edited 1 time. Last update was at 15/05/2011 18:44:49

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

MELNOX wrote:......... SI LA VREO 3 ZILE DUPA CE L-AM UMPLUT, APA SA TULBURAT ESTE ALBICIOASA.

Ti-ai raspuns singur, apa proaspata , acvariu nou setat si filtrele neciclate sunt cauza!

Te rog sa te duci sa te prezinti!!

[Yahoo!] [ICQ]
MELNOX
Unripe member
[Avatar]

IP:

OK.
FILTRELE CAND SE CURATA?
[Yahoo!]
MELNOX
Unripe member
[Avatar]

IP:

DACA TOT TREBUIE SA ASTEPT O LUNA........SE POT PUNE PLANTE IN ACVARIU IN PERIOADA ASTA?
[Yahoo!]
zyku83
Member
[Avatar]

IP:

MELNOX wrote:DACA TOT TREBUIE SA ASTEPT O LUNA........SE POT PUNE PLANTE IN ACVARIU IN PERIOADA ASTA?

Salutare, si bine ai venit!

Ti'sa spus mai sus sa nu mai scri cu majuscule (caps look activ) deoarece acest lucru inseamna ceva

Daca citesti http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati o sa intelegi de ce ai apa albicioasa si cand se spala filtrul...pana citesti tu iti spun eu... In perioada ciclarii, adica urmatoarele 3-4 saptamani nu se spala filtrele si se lasa sa mearga non-stop (asta e valabil tot timpul nu doar in perioada ciclarii), si daca vrei sa iti scape pestisorii fa schimburi de apa zilnic ( 10-20% din volumul de apa, NICIODATA toata apa). Legat de apa albicioasa o sa se limpezeasca in cateva zile cand ciclul azotului isi "intra in drepturi"

Da si tu mai multe detalii despre bazinul tau...ce substrat ai (daca ai) lumina etc...ar fi bune si niste poze. Legat de plante poti pune linistit.

P.S.: treci pe la rubrica despre noi si spune'ne cateva cuvinte despre tine, cum te'ai apucat de acvaristica s.a.m.d. si daca lumea o sa vada ca iti dai interesul. 100% te va ajuta cu tot ce ai nevoie pt a'ti crea un acvariu frumos si sanatos

Bafta!
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Acvariul neciclat, ca sa grabesti ciclarea poti folosi colonii de bacterii, intreaba la petshop si vei avea rezultate in doar 2-3 zile . Coloniile de bacterii le pui si in apa de acvariu si in filtrele avute .

This message was edited 1 time. Last update was at 15/05/2011 21:11:44

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

MELNOX wrote:
OK.
FILTRELE CAND SE CURATA?
DACA TOT TREBUIE SA ASTEPT O LUNA........SE POT PUNE PLANTE IN ACVARIU IN PERIOADA ASTA?

daca sunt noi, nu se pune problema curatirii lor, colegul nostru a zis ca nu sunt ciclate, referindu-se la faptul ca in buretele/elementele filtrului nu este inca formata o colonie de bacterii specifice, ce au rolul de a transforma (cicla) amoniacul (ce contine azot) in alti compusi familiari mediului acvatic (nitrati)

curatarea filtrelor (a buretilor sau a altor elemente filtrante) este imperioasa in momentul in care se observa o scadere a debitului, cauzata de infundare/opturare/imbaxire a porilor din mediul filtrant (ca periodicitate, mai mult de o luna)
curatarea buretelui filtrului se face in asa fel incat sa nu distrugem colonia de bacterii de care am vorbit mai sus, caz in care se procedeaza doar la o clatire a acestui burete si nu in orice fel de apa (exclus apa de la chiuveta ce contine clor), cel mai bun mediu de clatire poate fi un borcan mai mare sau o galeata ce contine apa din acvariu scoasa odata cu schimbul periodic de apa - asta inseamna curatarea filtrului, nimic mai mult

trebuie sa ai putina rabdare, ciclarea acvariului este o etapa obligatorie pentru fiecare nou acvariu,
plantele - desigur, chiar sunt recomandate, ele de fapt sunt primii locatari ai noului acvariu, apoi un pestisor de sacrificiu, dupa care, daca totul este OK, mergi din nou la petshop si-ti alegi pestii, bineinteles tinand cont de compatibilitati, cerinte specifice (volum de apa necesar, temperatura preferata, duritatea apei, ph etc.)

pentru a vedea cum evolueaza parametrii apei, exista seturi de testare a apei

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: