[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum micsorez un echinodorus?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Am un Echinodorus (subalatus sau cordifolius – nu prea stiu exact) care tot creste in inaltime. L-am mutat din acvariul initial intr-unul mai inalt (55 cm inaltime), dar continua sa creasca si frunzele au devenit mai inalte ca acvariul. Prin urmare, frunzele stau lipite de neoane (acvariul are capac) si se parlesc.

Exista vreo modalitate de a "regenera" planta? (adica sa inceapa sa creasca de mica, din nou). Ma gandeam sa-i tai toate frunzele, dar banuiesc ca ori moare, ori vor iesi noi frunze la fel de inalte.

Nu prea am cum s-o las sa iasa afara, pentru ca am nevoie de capac la acvariu (desi am vazut niste amenajari de acvarii neacoperite in care planta asta era lasata sa creasca in afara (supravituieste si emersa, din cate am citit/vazut).

Idei?
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Opreste un pui-doi si da altcuiva planta.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Pai nu a facut pui! E vreo metoda s-o fortez sa faca pui?
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

vrei sa faci un fel de "bonsai"..nu cred ca merge...eu am incercat cu un x barthii...nu a mers
[Email] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Incearca sa pui niste neoane cu dominanta albastra: LINK. Se stie ca asta stimuleaza ramificatia, dar inhiba cresterea in inaltime.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Mda, ceva gen "bonsai"... :sic: Apropo, poate trebuia sa mentionez: planta sta sub 2 neoane Aquaglo in combinatie cu un Sunglo. Inainte (acum fro 3 luni) statea sub 2 neoane daylight.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Mordax wrote:Exista vreo modalitate de a "regenera" planta? (adica sa inceapa sa creasca de mica, din nou). Ma gandeam sa-i tai toate frunzele, dar banuiesc ca ori moare, ori vor iesi noi frunze la fel de inalte.
Idei?

Vinde-o si ia-ti un Echinodorus schlueteri 'Leopard' de deasupra
Bonsaiu` nu face casa buna cu Echinodoru` decat pentru alte scopuri
Iar rezolvarea oricum prea apriga gandita de tine nu ar da rezultate decat pe termen scurt.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: