[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
dimorfism hoplo  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am si eu o intrebare pentru cunoscatori:
cum se poate deosebi un mascul hoplo de o femela?

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

"Masculul are aripioarele pectorale mai lungi decat femela"
Sursa - google
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

inotatoarea codala despicata longitudinal, pe axa mediana, este un element de dimorfism?

[Yahoo!]
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

In general hoplo sunt activi noaptea, nu ca ar conta, dar isi cauta deseori , pe lumina ascunzisuri, daca ai in acvariu asa ceva pot fi taioase, sau cine s-a jucat cu el [tetrazona] dar in general hoplo nu are asa ceva, cel putin la mine in care aveam primul acvariu timp de 3 ani 4 hoplo
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

despicatura este exact pe mijlocul inotatorii codale si este perfect transversala
cam cum am incercat eu sa reprezint in imagine

ceea ce nu pare a fi de natura unui accident, dar nu exclud aceasta posibilitate
daca zici ca ai avut mai mult timp sanitari hoplo, cam cat de mari s-au facut?
eu am 3, iar unul a depasit deja 8 cm, tb. sa vad ce fac cu ei, cred ca sunt cam mari pentru bazinul meu
[Thumb - despicatura coada hoplo.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 08/04/2011 21:59:50

[Yahoo!]
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

cresc foarte mari ai mei au ajuns la 12-13 dar cand i-am vazut asa, salut si l-revedere...
Cat despre despicatura, cred ca pana la urma se ia cineva de ei, cum am zis ei nu sunt chiar asa de ajunsi pentru astfel de boli, totusi sunt sanitari, i-am bagat si in apa neciclata si au rezistat
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nici un senior nu s-a-ndurat sa-si sacrifice 5 minute ca sa ma lumineze putin cu dimorfismul la sanitatii hoplo ...

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:nici un senior nu s-a-ndurat sa-si sacrifice 5 minute ca sa ma lumineze putin cu dimorfismul la sanitatii hoplo ...

Nu fi suparat, e posibil ca nici unul sa nu fi avut Hoplo ....... eu am acvarii din anii '80 si n-am avut niciodata Hoplo, probabil nici altii. Iar sa ne-apucam de cautat pe net si sa-ti scriem aici nu cred ca are rost, poti cauta si tu .

Din ce-am vazut pe vremuri la cineva care-i inmultea cred ca masculul are pectoralele mult mai solide si osoase. Ca paranteza, omu' a hranit puii cu ....... lapte praf.

Poze: smilie ... Poze cu plante
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in primul rand ar trebuii sa dai macar o poza sau numele complet..sunt mai multe varitetati de hoplosternum.
dupa cum spune si faraonu` ,masculul are pectoralel mai ingrosate.
daca ai banalul hoplo intalnit la noi poate te mai ajuta link-ul aceasta cu alte informatii:
http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=14
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sa nu mai deschid altul, scriu tot aici

de cateva zile/saptamani, de cand a aparut salata verde de gradina/solar si cand am dat printre frunze de cate un pui de lipitoare/melc/limax sau ce o fi, am fugit repede cu ganganiile la acvariu - iar acolo, care cum a avut norocu', odata hoplo, alta data casarii, dupa cum am vazut eu, cred ca nu le-a venit sa creada ca delicatesa au halit
pentru constiinta mea, totusi, sper ca n-am facut vreo negandita, chestia e ca le-am dat de mai multe ori, iar de la prima incercare sa fi trecut cateva zile/saptamani si nu vad sa aiba vreunul cufureli - sau poate, saracii, ca n-au degete la innotatoare sa-mi arate vreun semn international smilie

in alta ordine de idei, molustele/mini-molustele, dupa logica mea, banuiesc ca n-ar trebui sa aiba interzis la dieta pestilor, doar daca n-ai fi tradate cu pesticide/insecticide in exces - eu, totusi, le-am spalat

voi ce ziceti?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/05/2011 13:53:02

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

la Hoplo observ ca inotatoarele laterale au prins un contur mov aprins

[Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: