[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum sa construiesc un suport de acvariu ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
cms
Junior member
[Avatar]

IP:

In scurt timp voi intra in posesia unui acvariu home made din sticla de 10 mm cu urmatoarele dimensiuni : 110L x 60l x 55h. Dilema mea este legata de suportul acestui acvariu ,care o sa cantareasca aproximativ 500 kg( sticla+ apa + substrat + pietre). Ma gandesc sa fac acest suport din pal de 18 mm, clasic dupa forma acvariului si cu intaritoare pe mijlocul lui. O sa fie oare suficient de robust? este o anumita tehnica de imbinare a placilor pentru o rezistenta mai mare? sa folosesc cadru metalic( teava rectangulara), am nevoie urgent de sfaturi

http://profile.imageshack.us/user/all2nasty/
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Placile orizonatle poti sa le faci din blat de bucatarie, sunt de grosimi mari, pana in 40 mm dar si cel de 28 este suficent, iar peretii verticali, o sa fie 3 ori ii faci din pal de 22 mm sau dubli din pal de 12 sau 16. Spatele dulapului, pentru rigidizare il poti face dintr-o singura bucata si la fel ca si peretii trebuie sa fie intre cele doua placi orizontale.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
mircea_pedro
Junior member

IP:

as recomanda profil metalic....ca sa nu ai surprize....
dj_ando_83
Member

IP:

suportul care il aveam pana acum la acvariu era din cornier de 4 cm si gros de 5mm, 4 picioare din teava de 60mm cu grosimea de 5mm, inca 4 picioare din teava de 30mm groasa de 3mm al jumatatea laturilor, iar partea pe care se aseza acvariul era din teava de 40/20mm peste care aveam 2 foi de pal de 18mm. tot ansamblul era asezat pe 4 picioare din tabla de 4mm cu dimensiunile de 15/25cm(baza suportului a fost un container metalic care suporta pana la o tona greutate). acest suport, chiar daca arata urat, este mascat de rigips si era pentru un acvariu de 125/47/70. acum am modificat acvariul la 125/67/70 si nu mai am incredere in suport. dupa ce am scos vechiul acvariu, am observat ca placile de pal s-au "copait'.
eu unul nu as face un suport din pal pentru o greutate asa mare. trebuie sa te gandesti ca nu vei face mereu suporturi pentru acvariu si pal-ul lucreaza in timp. chiar daca la inceput pare perfect, cu timpul nu va mai arata asa. as opta pentru profil metalic imbracat in pal.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: