[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Are cineva testoase ?  XML
Forum Index » Alte vietati
Author Message
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare are cineva testoase care stie despre elle pe langa acvaristica o alta pasiune a mea sutn testoasele
[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

de care testoase? Am avut si eu candva doua testoase de florida....nu le-as recomanda pt ca se fac f mari si in general ajung sa fie crescute in conditii mizerabile, adica bazine mici, filtrare slaba, fara lumina corespunzatoare.....
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

De florida ) vreau sa imi iau si io dar nuy prea situ ce habitat le trebuie...
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai sa iti spun cam ce stiu eu, dar sunt informatii mai vechi, acum totul a mai evoluat, cel putin in ceea ce priveste echipamentele si acvariile. In primul rand, raman asa mici si dragute foarte putin timp, nu mai stiu exact dar cresc de la luna la luna. Trebuie NEAPARAT sa aiba un bec care sa imite spectrul solar (sper ca nu am zis vreo prostie)..., o plaja pe care sa stea cand nu vor sa inoate, un bazin mare si foarte bine filtrat. Caldura e importanta, la frig si apa rece fac imediat conjunctivita, o boala mortala pentru ele. Cam atat stiu eu, poate sunt si altii care stiu mai multe...

sexul nu se deosebeste decat mai tarziu, cred ca dupa un an, masculul e mult mai mic decat femela si se deosebeste si prin faptul ca are o coada f mare, asta pentru ca organul lui sexual este ingramadit in "coada". Stiu asta pt ca din cauza acvariului mic in care tineam perechea, femela i-a sfasiat masculului organul si evident am ajuns in mijloc de noapte la Ilioara unde mi l-au reparat doctorii de acolo.

deci sfatul meu e sa te mai gandesti....
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai nevoie de habitat semi-acvatic de 150 L sau mai mare, pentru numai o testoasa.
Jumatate trebuie apa incalzita si filtrata iar cealalta jumatate sa fie parte terestra (bolovani, lemne, scoarta de copac) cu lampa care emite caldura si ultraviolete (UV) unde testoasa va sta la "bronzat".
Nu are rost sa mentionez ca apa se va murdarii foarte repede, si trebuie schimbata des, plus ca ai nevoie de un filtru sanatos (gen canistra).

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Astea le stiam dar am gandema eo sa fac un bazin din sticla de 4mm ca inca mio mai ramas de la acvariul finalizat si ma gandem sa fac cam de 30lungime 30 latime si 10 cm inaltime pt ca nu vreu decat doua ca am citit eu ca nu cresc daca nu au loc adecvat ;)
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Incepatorul wrote:ma gandem sa fac cam de 30lungime 30 latime si 10 cm inaltime pt ca nu vreu decat doua ca am citit eu ca nu cresc daca nu au loc adecvat ;)

cred ca glumesti sau chiar iti doresti sa iti iti bati joc de ele..... o sa fie suficient pentru ele fix 6 luni, daca nu si mai putin.....stii la ce diametru ajung? 20cm.......nu cred ca ai citit cu atentie ce ti-am povestit mai sus.....si eu am povestit strict din experienta proprie....
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Incepatorul wrote:Astea le stiam dar am gandema eo sa fac un bazin din sticla de 4mm ca inca mio mai ramas de la acvariul finalizat si ma gandem sa fac cam de 30lungime 30 latime si 10 cm inaltime pt ca nu vreu decat doua ca am citit eu ca nu cresc daca nu au loc adecvat ;)

Tu-ti bati joc de noi....ce vorbesti ca astea le stiai??? eu ti-am spus ca ai nevoie de minim 150L pt o testoasa si tu-mi povestesti de un acvariu de 9 litri (daca poti numi asa ceva acvariu) pentru 2 testoase???
O sa fie bun ca sa le transporti acasa de la petstore....sau eventual sa le pui acolo cand schimbi apa, dar ATAT!!!
De ce nu iti cumperi si vreo 2 caini, ca sa-l tii pe amandoi in aceasi cusca cat se poate de mica??? smilie

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Eu te sfatuiesc prieteneste ca, daca vrei sa mai colaborezi cu noi, sa ne tratezi cu respect si seriozitate. Oamenii s-au straduit sa te invete lucruri utile, dar sfidarea de care dai dovada deja depaseste limita rabdarii multora.

Daca vrei sa-ti bati joc de niste animale, noi nu vrem sa-ti fim alaturi. Nu acesta este scopul forumului.

Topic inchis

Forum Index » Alte vietati
Go to: