[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
discus cu coditele arse,rupte  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

salut,am 6 discus care au fost tinuti 2 zile intr un acvariu de 30 de l,cel mare pe care il am nu era gata,acvariul este echipat complet plus o tetratec ex400,cei bolnavi mananca dar mai si se odihnesc pe fundul acvariului,ii hranesc cu mixtura si tetradiscus,deci?

cei bolnavi au 4-4cm,ceilalti 6-7,acvariul este semiplantat

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2011 14:44:18

adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

3-4cm
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

Fii mai explicit .in urma cu doua zile acvariul tau mare nu era gata si azi e gata? . daca e asa ,cum am inteles eu, atunci e grav. pt ca nici acum nu e gata .
ar trebui sa te documentezi un pic despre ciclarea unui acvariu .

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
siracan
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,posteaza daca ai,cateva valori ale apei,de aici pleaca aproape toate problemele...

Ciclare usoara si rapida!
[Email] [Yahoo!]
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

nu am nici o valoare a apei,dar ma bucur ca de o juma de ora de cand ii privesc nu se mai lasa pe fundul acvariului
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. si scuze ca intervin, dar sa stii ca apa influenteaza foarte mult starea discusilor si sanatatea lor , o sa vezi ca sunt discusi tinuti in apa de la robinet si discusi care sunt tinuti cu apa de osmoza , insa depinde acum de unde ii ai cum au fost tinuti inainte , cum ii tii tu acum si asa mai departe , nu poti sa faci trecerea brusca de la un fel de apa la alt fel , fara sa aiba de suferit. Iar fara niste valori ale apei nu o sa ai niciodata discusi fericiti. Si eu vreau sa imi cumpar discusi , dar mai am de cititi , studiat despre ei , plus ca inainte de toate imi voi cumpara teste de apa )) fara de care e jale ti-o zic din experienta proprie , pentru ca am un acvariu plantat cat de cat , dar in care nu am facut niciun test de cand il am si credema ca nu e chiar stralucit. Exista un forum dedicat discusilor , unde se vorbeste numai si numai de discusi daca doresti iti voi da un pm cu el , unde gasesti aproape orice informatie despre discusi si unde sunt persoane cu foarte multa experienta in cresterea discusilor.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2011 12:29:35

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

sunt de la ida bucuresti,deci mediu steril,cat priveste testele de apa am sa le cumpar ca se pare ca nu se poate fara ele,
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ma intelege gresit. Doua acvarii sterile pot fi foarte diferite din punct de vedere al calitatii apei. Acvariu cu apa de la robinet are o duritate mai mare , ph mai mare etc etc, pe cand cea de osmoza este o apa mult mai moale si mai pe placul discusilor , incearca ca pe viitoar daca ai posibilitatea sa cumperi un osmozor pentru mititei , iti vor multumii in fiecare zi prin frumusetea lor , sau macar incearca sa faci rost de niste apa de osmoza.

P.S. Sau ar mai putea fi o cauza. Si anume , daca discusii sunt puiuti, ei se pot adapta cu noua casa foarte repede si usor , dar daca nu se obijuniesc cu noul stapan, pot deveni apatici , melancolici, si sa le fie "dor" de casa. Chestia asta am citito la un nene mai in varsta , insa nu stiu cat de adevarat este , dar am luato ca atare caci el avea mai multa experienta. Iar daca ajungi cu ei in acel moment cica ar fi cam greu sa-i recuperezi , le trebuie multa atenti grija si cel mai important sa te vada cat mai des prin fata acvariului.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2011 12:57:02

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

fata de ieri par cu mult mai bn,tetratecul ex400 ieri l am montat,inoata in card vad cu ceilalti,sper sa fie bn
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Auzi , dar cati litri are acvariul tau ? este ciclat ? Daca este destul de maricel , ai putea baga pana pe la 10 discusi , pana cresc mai mari , si dupa sa mai dai din ei ,caci e mai bine sa fie mai multi pana cresc , asa daca ai 6 bucati , boss`ul o sa-i fugareasca pe cei mai timizi , pana vor muri caci nu se vor putea hrani cum trebuie.

Sa stii ca ei au nevoie de cateva zile sa se obinuiasca cu noul mediu daca doar ce i-ai mutat, pot fi inca stresati , lasai sa se obijnuiasca 1-2 saptamii si vezi dupa cum reactioneaza.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2011 13:25:27

[Yahoo!]
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

125l
momentan nu vad nici o bataie sau alergatura intre ei
urmeaza sa mai imi iau,sper

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2011 14:41:50

Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai putea sa mai bagi inca vo` 3-4 daca ai de unde sa iei , dar tine minte e doar provizoriu pana vor mai creste , pentru ca acvariu nu este chiar asa de mare pe cat crezi pentru discusi , la maturitate poti tine maxim 3-4 exemplare.

[Yahoo!]
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

mai am unul mai mare de 180l dar este cu alti pesti,este facut de mine,daca scap de ce am in el o sa l fac steril pe asta mare

im i plac foarte mult si nigrofasciatum,bineinteles au acvariile lor mult mai mici,astept sa mi iasa cu puiuti la plimbare

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2011 14:43:13

Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai de ce nu faci schimb intre ele , pui discusii in ala mare si pe ceilalti in asta de 125l , ar fi mult mai bine pentru discusi , si o sa creasca mult mai bine in cel mare o sa aiba spatiu sa inoate.

[Yahoo!]
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

momentan ii las asa,sa se faca cei 2 bine si mai vedem,vad ca nu prea mai stau la odihna
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Ti-am zis daca doresti sa nu ai probleme cu agresivitatea , mai cumpara 3-4 bucati , si astfel nu va exista un singur sef si va fi o situatie mai linistita , vor manca cu totii , nu zic ca nu exista posbilitatea ca 1-2 sa ramana in urma si sa nu manance cum trebuie , si ii ti in asta mititel 3-4 luni pana se fac maricei , si dupa ii muti in cel mare . Insa sa stii ca nusj cat de eficient este acel ex400 , eu la acvariu de 65 litri am un ex700 , si zic asta pentru ca discusii sunt mai sensibili si au nevoie de filtrare de calitate si o apa foarte curata. Ai putea sa mai bagi un filtru intern ceva ca sa mai suplimentezi filtrarea mecanica si sa umplii externul cu ceramica si bio balls pentru cea biologica.

Ce specii de discusi sunt , niste poze cev cu ei ca sunt curios sa ii vad si eu

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2011 16:14:33

[Yahoo!]
adi1974
Junior member
[Avatar]

IP:

filtru intern eheim,sunt cei de la avatar,nu i cunosc ca si specie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: