[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Subwoofer+acvariu = ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Xeltic
Unripe member

IP:

Stiu ca s-a mai discutat in zeci de topicuri dar am si eu o intrebare.
Am un acvariu de arpox 230 de litri geam de 0.8 lipit sanatos. Mi-a zis cineva ca de la muzica tare se paote crapa geamul.
Am un z5500 la aprox jumatate de metru de masa acvariului(subwooferul), ascult la el de aprox o luna si nu am vazut ca vibreaza apa absolut deloc cand muzica este tare.
se simt vibratiile in fotoliu si alte chestii din camera.

exista vreun risc serios sa se crape acvariul ?
Giany
Membru de baza

IP:

logic ca nu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Giany wrote:logic ca nu

Deoarece vibratiile pe care le resimte sticla acvariului sunt amortizate de apa din el. Dar asta nu inseamna ca pestii nu sunt disperati.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Cine ti-a zis ca se sparge sticla de la muzica, mai mult ca sigur a ascultat/citit prea multe povesti, sau a vazut prea multe filme. Sticla intr-adevar se poate sparge cu ajutorul sunetului, dar la o presiunea acustica considerabila (oricum, de 10 ori sau chiar mai mult decat poate z5500) si la frecventa de rezonanta a sticlei respective...
Si eu am z5500 digital la mai putin de un metru de acvariu, si in masina am echivalentul a .... 6 x z5500 si atat in casa cat si in masina am geamurile intacte .

L.E. Treci te rog pe la rubrica "Despre noi" sa stim si noi cu cine stam de vorba...

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2011 01:33:29

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: