[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Siporax, cate grame/litru  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am inteles ca siporax-ul este cel mai indicat pentru filtrarea biologica si vreau sa-l incerc si eu. Stie cineva cam cate grame de siporax mini intra intr-un litru? Vreau varianta mini pentru ca am senzatia ca incape mai mult decat inelele.
siracan
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, 1L Siporax sustine puritatea biologica pentru 200L de apa....;)

This message was edited 4 times. Last update was at 08/02/2011 22:36:01

Ciclare usoara si rapida!
[Email] [Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu ma refeream la gramajul unei cantitati de 1 litru de siporax nu la cati litri de apa --> cati de siporax.
Ca sa fiu mai bine inteles, siporax mini se gaseste doar la gramaj (35, 270g), vreau sa iau in asa fel incat sa intre in filtru atat cat trebuie, nici sa-mi ramana prea mult dar nici sa nu ma trezesc ca mai trebuie sa cumpar.
Multumesc!
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai si daca-ti ramane, peste un an schimbi niscaiva inele cu alea noi si gata investitia

PS Gurile rele spun ca JBL Sintomec ar fi mai bun. Eu am Sintomec si sunt multumit, dar si de Siporax am auzit lucruri bune.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/02/2011 23:53:09

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:Pai si daca-ti ramane....... .

Pai si daca nu-mi ajunge, ce fac, injur si mai dau iar 20 ron pe transport pentru inca o mana de "pietricele"? Ma gandisem la 3-4 litri de filtrare biologica (am in plan un "tanc" de 200 litri), deci chiar nu am idee cate g/l.
bobesku wrote:
PS Gurile rele spun ca JBL Sintomec ar fi mai bun. Eu am Sintomec si sunt multumit, dar si de Siporax am auzit lucruri bune.

Despre sintomec nu prea am gasit multe, nu stiu....
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Inelele (sau bilele ori pietricele) ceramice nu trebuie schimbate dupa 6 luni sau 1 an sau cat zic producatorii. E vorba doar de marketing, ei vor sa-si vanda produsele cat mai mult posibil. La fel cum iti spun sa-ti schimbi buretii la fiecare 3 sau 6 luni, pe care in mod normal ii poti folosi linistit 1-2 ani.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

La SiporaxMini ai 270g/500ml iar la Siporax normal ai 290g/l . Daca zici ca vrei sa iei pentru un acvariu mare iti recomand siporaxul normal, inelele sinterizate. Discutia e lunga, parerile sunt impartite, etc.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2011 12:22:30

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:La SiporaxMini ai 270g/500ml iar la Siporax normal ai 290g/l . Daca zici ca vrei sa iei pentru un acvariu mare iti recomand siporaxul normal, inelele sinterizate. Discutia e lunga, parerile sunt impartite, etc.

Multumesc, acest raspuns il asteptam. In prima faza acvariul va fi de 120 litri, iar cel de 200 litri este un proiect ceva mai indepartat, voi opta acum pentru siporax mini 1 litru urmand sa completez cu inca 3 litri inele pentru cel de 200, acesta din urma fiind destinat africanilor.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: