[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Easy carbo afecteaza moss-ul?  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am citit ca Easy carbo afecteaza moss-ul. e adevarat? Pt ca staghornu incepe sa mi se duca si la alte plante, inclusiv la moss, asa ca am dat cu easy carbo direct pe el, cred ca de maxim 3 ori si deja la baza incepe sa se albeasca. Evident alga nu cedeaza si am citit ca oricum componentul de baza din easy carbo nu afecteaza deloc tipul acesta de alga asa ca sper ca nu am omorat moss-ul....
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Easycarbo afecteaza... cam tot ce ia contact cu el. Este foarte acid, iar tot ce ia contact cu el sufera un soc de pH/arsuri... Eu am vrut sa curat un pomacea pe carapace de GSA cu easycarbo, si s-a dus putin si pe melcul efectiv... Instantaneu s-a inchis in carapace... a secretat un mucus alb, si 2 saptamani nu a mai iesit de acolo...

.
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

acuma depinde si in ce cantitate administram Easy Carbo.
eu folosesc de doi ani in acvariu cu moss,sincer nu am vazut sa fie afectat,
respecta indicatia producatorului ml/volum

fostul user ozy
[WWW]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

vereb djphazer se refera daca dai direct cu el...cu o seringa direct pe planta (in cazul respectiv moss) , daca dai in apa doza care trebuie nu afecteaza moss-ul

microgeophagus ramirez maniac
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

scuze @djphazer,
am inteles acuma la ce te refereai,
acuma face efect cafeluta de dimineata

fostul user ozy
[WWW]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Exact, daca dai direct pe el, asa cum mi-a fost indicat daca vreau sa scap de o alga, mai exact staghorn care am vazut ca mi se intinde si pe moss. Nu mai dau direct, oun doar in apa cantitatea specificata pe ambalaj. Am intrebat asta pt ca am dat direct si pe bacopa si nu parea sa aiba vreo problema, desi nici alga nu mi-a disparut. doar moss-ul a inceput sa se albeasca la baza, si am citit aseara ca nu ii convine sa fie dar direct cu easy carbo.

Intrebarea urmatoare este daca o sa isi revina? In mod clar nu mai repet actiunea dar isi revine?
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nimanui nu-i convine sa fie dat direct cu easycarbo sau orice alta forma de glutaraldehida. Este o otrava foarte puternica si omoara cam tot ce e viu. De fapt, tehnic vorbind, distruge cam tot ce e organic. Se foloseste prin spitale si cabinetele stomatologice ca dezinfectant, si in agricultura la dezinfectia grajdurilor, bateriilor avicole etc. Omoara atat bacterii cat si fungii.

In acvariu, asupra staghorn-ului va avea efect, pentru ca asa face ea. Omoara algele rosii, la un anumit dozaj. Dar data direct va omora si muschiul. De asemenea va omora si bacopa. Daca n-a murit pe loc nu inseamna ca i-a placut. E planta, nu tamplar . Nu te astepta sa cada din picioare...

Si eu te sfatuiesc sa ramai la dozajul si modul de intrebuintare de pe eticheta. Iti zice un om care a folosit trei feluri de glutaraldehida, cam in orice doze iti poate trece prin cap.

Toate cele bune.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

IN general urmez sfaturile, mai ales cand vin de la cei cu experienta, am facut cum am fost sfatuita. Din pacate nu mi s-a spus si efectul advers. Multumesc pentru lamuriri, o sa stopez dozarea directa pe orice planta si o sa continui cu dozajul conform etichetei.

Forum Index » Alge
Go to: