[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ACVARIU TIP PLASMA  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
realfish78
Unripe member

IP:

Vreau sa fac un acvariu tip plasma, in felul asta e si mai ferit de pustiul meu.
As avea nevoie de un sfat sau mai multe.

Dimensiuni: L/l/h 100/15/40 cm aprox. 60l.
A. Ma intereseaza ce grosime ar trebui sa aiba sticla;
B. Cum ar trebui sa arate sistemul de prindere pe perete al acvariului pt a sustine greutatea;
Ca sa arate cat de cat a tablou viu intentionez sa-i fac un chenar din pal de 18mm care sa acopere
si muchiile acvariului si capac tot din acelasi material pe care sa fixez lumina.
De background la dimensiunile astea nu cred ca se pune problema.

Ce sfaturi imi puteti da mai ales cei cu experienta in acvaristica.

Merci.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2011 21:10:58

dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

grosimea sticlei eu zic ca ajunge de 5mm,daca vrei sa dormi linistit de 8mm,chenarul fal din pal de 3mm max 5mm ,pentru a reduce greutatea totala ,daca il faci din geam de 5mm ar cintari vreo 20 kg (gol),sistemul de prindere eu l-as face exact ca la un "tv tip plasma"

stiu ca sint agramat ,treceti cu vederea daca se poate ><((((º>
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Astfel de acvarii nu recomand. Dimensiunea e foarte dificila din toate punctele de vedere, iar ideea de acvariu tablou/plasma e un kitsch total....

.
[Email] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

15 latime ... nici filtru nu intra acolo ... e prea putin. De ce nu faci un acvariu ... clasic? sa zic 100x50x50 pus pe un stand/masa, poti sa-ti "ascunzi", depozitezi, echipamentele calumea, poti sa gasesti si capac gata facut. Daca faci standul inalt de 100 cm cum ajunge pustiu de 2 ani la el? si chiar daca ajunge ... nu are ce sa-i faca (doar daca e echipat cu un ciocan ), dar de daramat nu are cum, nici 3 oameni nu poate sa-l clinteasca. Eu zic ca este dificil de intretinut un acvariu cum vrei tu, dar decizia iti apartine.

Don't force it ... Get a larger hammer.
realfish78
Unripe member

IP:

Intradevar copii sunt imprevizibili si chestia cu ciocanul la un moment dat poate fi chiar reala .

In fine ideea a plecat si din lipsa spatiului din casa care este foarte bine gestionat astfel incat,
un acvariu de dimensiuni 100x50x50 ar fi chiar greu de introdus in decor.

Nu e un moft ceea ce vreau sa fac.
Spatiu mai am doar pe pereti .

Da, ajutorul pe care vi l-am solicitat si pe care al solicit este:
1. Prindere daca a mai facut cineva chestia asta;
2. Ce pesti ar trebui sa pun in acvariu pt o intretinere cat mai usoara si numar (banuiesc ca putini);
3. Cum as putea sa pastrez calitatea apei pe o durata mai mare de timp (sa zicem doua saptamani);
4. Ce plate ar ajuta si s-ar incadra in ecosistem.

Mentionez ca am un filtru intern Resun de 700 l/h si unul de la un acvariu mai vechi Aquael Fan 1 plus 260 l/h.
Incalzitor de 50W.

Ma gandesc poate sa duc dimensiunea la latime de la 15 la 20 cm.

Multumesc astept cat mai multe sfaturi.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2011 14:12:03

Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa-l sprijini pe podea cu ajutorul unor bare de metal, dar acelea ocupa loc si arata rau. Poti sa faci gauri in perete si sa fixezi doua bucati de fier vinclu cu laturile de 40 x 40 x 5 mm, la o adancime de minim 15 cm, mai bine 20cm in perete si cat ai nevoie afara, sub acvariu, 10-15cm. Nu cu ghips, ci cu ciment! Deasupra acvariului va trebui sa fixezi tot in perete un sistem de prindere, care sa asigure acvariul impotriva rasturnarii spre incapere. Daca ai un filtru biologic bun si potrivit ca marime, pe care-l poti pune in acvariu, si daca nu trebuie sa introduci prea multa hrana pentru ca ai prea multi pesti, vei putea amana schimburile de apa mai multe saptamani. Pesti mici si zglobii sunt cu siguranta mai potriviti decat unii care cresc pana la 7-10cm. Plante poti sa pui de care-ti plac, daca ai apa obisnuita pentru pesti obisnuiti, si nu apa moale si acida pentru neoni sau rasbora. Poate ca te vei ocupa cu trecerea timpului mai intens de acvariu si vei avea pretentii mai mari fata de aspectul sau. Atunci poti sa optimizezi compatibilitatea pestilor cu apa si plantele. Invata cat poti mai mult despre filtrarea biologica si consider-o un factor de prim ordin in stabilitatea echilibrului biologic al acvariului. Mascarea/ascunderea filtrului va fi complicata. Daca vrei sa scapi de problema asta, poti sa filtrezi apa prin substrat. Cauta poze pe net sub titlul "Undergravel Filter", ca sa vezi cum functioneaza. Daca-i bine ciclat, s-ar putea sa n-ai nevoie de filtru pentru colectarea suspensiilor, care ar fi si el inestetic.
Va fi ceva mai complicat de intretinut, ca trebuie sa stai pe scara sau scaun ca sa ajungi la acvariu pe deasupra, dar cu timpul sunt sigur ca vei gasi solutii la eventuale probleme marunte.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: