[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
melci vs ph  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Salut aveti cumva o lista cu melci rezistenti la un ph sub 7 sau exista specii de melci in afara de asasini si comunitari care rezista unui mediu acid?

nihil sine Deo!
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Majoritatea celor care au plantate au melci din genul Neritina si stiu si cativa care au pH si sub 6...

.
[Email] [Yahoo!]
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Stiu ca neritinele in general au nevoie de un ph peste 7 si am doi prieteni care au incercat sa tina neritine intr-un plantat si s-au topit ... la mine nu a rezistat nici pomaceea... Tin ph-ul la 6.2. E interesant sa-mi spui ce specie de neritina au reusit sa o adapteze mai ales ca neritinele sunt f bune pt gsa si nu duc lipsa de asa ceva .

nihil sine Deo!
georeo
Member
[Avatar]

IP:

prin urmare nici-o sansa?

nihil sine Deo!
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema nu e numai a pH-ului cat si a duritatii. Melcii au nevoie de carbonat de calciu in apa pentru a-si forma cochiliile. Cum stai la capitolul KH ?

.
[Email] [Yahoo!]
georeo
Member
[Avatar]

IP:

kh 4

nihil sine Deo!
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca sursa reala a problemei este KH-ul mic. Am vazut melci tinuti in pH de la 5.8 la 8 .. si nu am auzit pe nimeni sa se planga ...

.
[Email] [Yahoo!]
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Stiu... dar am tonine in acvariu si nu vreau sa ridic kh-ul .. nu poti fi popa si hot in acelasi timp...In acvariu am killeri, melanoides si comunitari - ultimii fara voia mea si am sperat sa gasesc si alte specii de melci care ar rezista la valorile pe care le am in acvariu; valori pe care nu vreau sa le schimb, dar asa e viata nu le poti avea pe toate.

nihil sine Deo!

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: