[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator si intrebari stupide despre plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alexandruv wrote:Salutare!

Cand mi-ati spus sa iau Heteranthera pt ca e planta cu crestere rapida, nu ati zis cat de rapida Cand am adus-o avea 3 firicele micute si amarate (dupa transport arata groaznic) si acum e luuunga cu multe radacini acvatice.

Ce nu inteleg este: de ce e asa ... "bleaga"? Pe net vad poze cu Heteranthera frumoasa care sta dreapta si stufoasa, a mea e lunga si ... indoita. Ce ma sfatuiti?

Uite aici raspunsul. Daca nu te descurci cu traducerea, intreaba fara probleme.
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Linkul tau ma trimite la Tropica. Asta ai vrut? Cunosc site-ul si despre Heteranthera scrie:

Heteranthera zosterifolia is an extremely beautiful plant which forms a lot of side shoots and thus quickly forms a bushy plant group. In strong light growth is intensive, and the plant must be pruned before it becomes so compact that no light reaches the lower leaves. Water roots often form on the stem. In open aquariums it forms small blue flowers if some shoots are allowed to spread on the surface.

Dar tot nu zice de ce e indoita si nu dreapta si frumoasa ;) Poti sa fii mai specific in link?

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

alexandruv wrote:Ce nu inteleg este: de ce e asa ... "bleaga"? Pe net vad poze cu Heteranthera frumoasa care sta dreapta si stufoasa, a mea e lunga si ... indoita. Ce ma sfatuiti?

Tu chiar vrei raspuns la asta? Daca ar fi lipsit numele plantei...iesea belea mare.
Serios acum. Lumina din belsug, sa nu-i lipseasca fierul si mai vezi ce zice si pe aici

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2009 13:03:12

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

) right. Dar ai sesizat bine ca e vorba de planta din acvariu...

Deci macro-nutrientii ar fi problema la mine si ... gazul Multumesc!

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Se poate ca firul sa aibe el un cusur, sa fi crescut asa din varii motive. Vezi sa nu fie umbrita. Se va indrepta atunci cand vei tunde si vei replanta. Am patit-o si eu cu ceva fire, dar nu creeaza probleme.
Am vazut dupa ce ai postat, asa ca editez.
Pai daca nu-i dai gaza macar... Ca fara macro poate s-o descurca, cu toate ca e lesinata dupa NO3

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2009 13:07:25

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alexandruv wrote:Linkul tau ma trimite la Tropica. Asta ai vrut? Cunosc site-ul si despre Heteranthera scrie:

Heteranthera zosterifolia is an extremely beautiful plant which forms a lot of side shoots and thus quickly forms a bushy plant group. In strong light growth is intensive, and the plant must be pruned before it becomes so compact that no light reaches the lower leaves. Water roots often form on the stem. In open aquariums it forms small blue flowers if some shoots are allowed to spread on the surface.

Dar tot nu zice de ce e indoita si nu dreapta si frumoasa ;) Poti sa fii mai specific in link?

Planta trebuie sa fie tunsa periodic deoarece devine compacta si lumina nu mai ajunge si la frunzele inferioare. Se planteaza in grup, iar in bazinele neacoperite face niste floricele albastre. Trebuie sa se bucure de lumina intensa pentru a se dezvolta frumos.
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

@Dolly: inteleg bine limba engleza, multumesc pentru traducere. Problema la mine nu e ca e prea deasa si nu mai ajunge lumina la celelalte frunze, ci ca e mai mult lunga decat stufoasa si indoita. Am inteles ca ii trebe lumina multa pt a se dezvolta.

In legatura cu algele mele Staghorn: cele de pe anubias cred ca au murit dupa "baia de co2 atmosferica" la care au fost supuse, dar pe Microsorum (care era prea jos si n-am putut scoate atata apa) inca mai este. Am dublat doza de Excel (stiu ca voi nu sunteti fani Excel dar asta am), schimb apa de 2 ori pe saptamana. Aseara am schimbat 10L: 5 apa statuta de la robinet si 5 apa distilata. Motivul algerii apei distilate a fost scaderea duritatii apei care am inteles ca favorizeaza aceasta alga.

Ce nu inteleg eu este cu citesc testul de JBL 5in1 cand ajung la duritate. Sunt 4 (daca-mi aduc aminte bine) randuri care indica duritatea de la <4 parca la nu mai tin minte cat. Cum imi dau seama care este exact valoarea mea?

Ce ziceti cu apa distilata? A fost o ideea buna/rea/inutila etc? Stiu ca nu se pune doar apa distilata fara adaugare de ce s-a peierdut bun in urma distilarii de aia am combinat-o cu cea de la robinet.

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu avem nimic impotriva Excel-ului. Nici a word-ului . Si eu folosesc de curand Easy Carbo, desigur cu aditie de CO2. Excel este considerat un nutrient care functioneaza (datorita compusilor) si ca un algicid, fara a distruge plantele.
Nu stiu ce sa zic de staghorn. Eu am scapat de alge (si aveam vreo 4 natii) doar prin schimburi dese de apa (zilnice) si prin echilibrarea bazinului. Atat cat putem face eu la vremea respectiva. A fost o perioada in care intr-adevar, plantele nu stiu ce mancau-poate doar lumina si CO2 -ca la cat schim de apa facem, dadusem in cianobacerii . Raman totusi la ideea de curatenie in acvariu si plante care sa inoate in nutrienti. Algele vor dispare, dar nu repede. Vor lupta pentru viata lor , dar no ivom invinge. Suntem ceva mai evoluati ca ele.
La testul 5 in 1, vezi cum ti se coloreaza patratelele de pe bagheta in comparatie cu cele de pe cutie. Daca ti se coloreaza 2, ai x dgh, daca se coloreaza 3, ai y dgh si asa mai departe.
De apa distilata nu stiu ce sa zic.

[Email] [Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Hmm. Mie mi se coloreaza toate in verde (din alea 4 de la duritate.) deci am apa foarte dura? Cred ca se cuvine un test destinat duritatii apei.

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Salutare!

In incercarile mele de a impaca si capra si ... varza mi-am achizitionat ieri Nutrafin CO2 Natural System care este o ... bomba cu drojdie moderna

Are cineva asa ceva? Reactorul lor pe care-l vedeti in poza mie nu-mi place, pot oare sa-l inlocuiesc cu unul din ceramica (pe care-l am deja?) .

Multumesc,

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ar putea functiona. Ideea este ca presiunea creata in bomba sa poata impinge gazul prin porii difuzorului.

[Email] [Yahoo!]
axl07
Member
[Avatar]

IP:

sper sa nu fie cu suparare, dar daca am vazut un thread cu "intrebari stupide despre plante" si am zis sa imi adaug si eu intrebarea aici in loc sa deschid unul nou:
Stie cineva cum se numesc plantele din poza atasata. Scuzati calitatea imagini , e facuta cu telefonul, care nu e tocmai de ultima generatie. Daca imi cresc prea mari plantele astea e bine sa le tai varfurile, sau sa le tai din radacini si sa le plantez din nou?
[Thumb - Image141.jpg]

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

axl07 wrote:sper sa nu fie cu suparare, dar daca am vazut un thread cu "intrebari stupide despre plante" si am zis sa imi adaug si eu intrebarea aici in loc sa deschid unul nou:
Stie cineva cum se numesc plantele din poza atasata. Scuzati calitatea imagini , e facuta cu telefonul, care nu e tocmai de ultima generatie. Daca imi cresc prea mari plantele astea e bine sa le tai varfurile, sau sa le tai din radacini si sa le plantez din nou?

Plantuta e Cabomba furcata, Si se pot taia virfurile si replanta. Mai multe informatii vezi aici - www.tropica.com. :-)
axl07
Member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
axl07 wrote:sper sa nu fie cu suparare, dar daca am vazut un thread cu "intrebari stupide despre plante" si am zis sa imi adaug si eu intrebarea aici in loc sa deschid unul nou:

Plantuta e Cabomba furcata, Si se pot taia virfurile si replanta. Mai multe informatii vezi aici - www.tropica.com. :-)

Multumesc pt raspuns
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E Cabomba, da' in nici un caz furcata.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:E Cabomba, da' in nici un caz furcata.

Corect, imi cer mii de scuze. E Cabomba aquatica. Sper ca nu o mai dau in bara si de data asta. :-)
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Buna seara!
Am marea bucurie de a va anunta ca...bomba de la nutrafin merge brici, pe 24 Decembrie am "incarcat-o" si de atunci scoate bule intr-o veselie. Sunt curios cat dureaza. Urmatoarea "incarcare" o fac cu reteta de pe aici, sper sa fie la fel de buna, daca nu si mai

In alta ordine de idei, am primit "materialele" si mi-am facut PPS Pro si am inceput sa dozez de ieri. Sunt curios ce efect va avea.

Am taiat Hetheranthera care se intinsese peste tot si am re-plantat-o in spate iar in fata am luat Ludwigia glandulosa. Stiu ca se face marisoara si nu e ok prea in fata dar acum sunt multumit sa le vad sanatoase, urmatorul acvariu o sa fie gandit mai mult din perspectiva aqua-scape.

HC-ul evident ca s-a inaltat asa ca am taiat din varfuri in speranta ca a inteles sa se intinda pe orizonala

Am incercat sa pun ceva poze dar se pare ca reader-ul nu-mi citeste SD-ul. Incerc cu un CF maine.

Seara buna,

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
alexandruv
Member
[Avatar]

IP:

Revin cu niste poze.
[Thumb - acvariu.jpg]

[Thumb - shrimp.jpg]

[Thumb - acvariu1.jpg]

====
Alex
[WWW] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

Foarte frumos bazinul! (mai ales daca il comparam cu pozele de pe prima pagina a postului). Plantele par a fi sanatoase. Nu-mi ramine decat sa-ti urez un traditional "la mai mare"
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

chiar e frumos, felicitari.
Singurul sfat ar fi sa scoti planta aia inalta din dreapta fata.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: