Am reusit zilele astea sa fac o filmare scurta cu scalarii tineret manacapuru red back...cred ca va fi ultima lor filmare in acest acvariu, si azi maine sau cand am timp am sa ii mult in acvariul de 450L alaturi de restul
Sunt 8 bucati...si au crescut bine! sper sa le placa in casuta mai mare.
This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2021 11:02:52
Inotatoare bine dezvoltate,spun asta pentru ca mai nou am vazut ca au aparut piticaniile indesate-corp mare inotatoare scurte(cel putin cat sunt pui, dar e un semn deja..) frumos crescuti!
ocean wrote:Inotatoare bine dezvoltate,spun asta pentru ca mai nou am vazut ca au aparut piticaniile indesate-corp mare inotatoare scurte(cel putin cat sunt pui, dar e un semn deja..) frumos crescuti!
Mersi Gelu!
Da, si eu am vazut cazuri cum spui tu...innotatoare scurte si corp mare...nu mi plac cu arata
Daca tot am reactivat aici topicul, as dori si eu putin ajutor/o recomandare.
In acvariul de 450L pe langa scalari, geophagusi, corydorasi o gramada si Luri la fel.....am avut si vreo 40-50 de neoni rosii f faini....dar in ultima perioada au disparut aproape toti nu stiu unde si cum ca morti nu i-am vazut prin acvariu....am mai ramas cu 2 amarati de neoni rosii care se tot ascund printre plante.....
Acum, banuiala mea e ca i-au halit scalarii sau geophagusii (astia chiar au o gura cam mare ).....ca de murit nu aveau de ce sa moara asa dintr-o data.
As dori sa trec pe alt tip de pesti de banc din zona Amazon putin mai marisori, colorati frumos si care sa mearga cu scalarii si ce mai am eu acolo.
Eu m-am gandit cam asa:
1. Hemigrammus rhodostomus (Rummy-nose tetra) - vreo 30 40 buc. Cu toate ca si astia nu cresc f mari (maxim 5cm)...dar parca putin mai mari ca si neonii rosii (cardinal tetra) care cresc maxim 3,5cm.
https://www.seriouslyfish.com/species/hemigrammus-rhodostomus/
IP:
Iti recomand cu o extrem de mare caldura emperor tetra. Nu ating 5cm, dar....in cazul in care vor fi haliti treptat, vei putea pe viitor sa adaugi si alte tipuri de pesti asemenea.
This message was edited 1 time. Last update was at 15/12/2021 18:06:48
Eventual sa ii cresti separat pana se mai dezvolta, sa nu ajunga hrana.
Tot pe hemigrammus as merge si eu. Puntius titeya sunt si ei foarte frumosi. Cresc putin mai rotofei decat hemigrammus si sunt mai longevivi. Doar ca femelele sunt mai sterse, masculii sunt rosu mai aprins. Un mascul am si eu ramas din vechiul setup, o frumusete.
paradoxx wrote:Iti recomand cu o extrem de mare caldura emperor tetra. Nu ating 5cm, dar....in cazul in care vor fi haliti treptat, vei putea pe viitor sa adaugi si alte tipuri de pesti asemenea.
Sunt prea mici, si ii papa scalarii sau geophagusii.....plus ca atunci merg pe neonii rosii, care sunt mult mai frumosi ca si emperor tetra, parerea mea.
This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2021 10:15:54