[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aitutaki nano style  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Zsido
Clopotaru'
[Avatar]

IP:

Cyano 100%
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Zsido wrote:Cyano 100%

Cum sa actionez?

My nano reef

[Email]
Zsido
Clopotaru'
[Avatar]

IP:

1-schimburi dese de apa
2-schimba carbunele mai des
3-adauga bacteri
4-scade un pic intensitatea lumini
5-aspira mecanic cyano cu un furtun de-ala subtire
Cyano apare de obicei in bazinele neciclate sau deciclate.....spor!
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu n-as face nimic special, as continua rutina de mentenanta si as astepta sa dispara.
Evita diferentele mari de temperatura si salinitate.

Cyanobacteria apar atunci cand conditiile din acvariu favorizeaza cresterea cyano in defavoarea algelor. De indata ce reapar algele, inseamna ca ai echilibrat acvariul.
La mine apare cyano in acvariile noi fara ATO, ca o consecinta directa a lipsei de alge si evaporare/ variatie de salinitate.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2016 22:49:39

[Avatar]

IP:

Ok!, de vreo luna nu mai pot sa scap de materia organica plutitoare in dysplay, in sump apa e perfecta, am pus si perlon in overflow si in media bascket si nu reusesc sa scap de materia organica.....sa pun un filtru intern provizoriu in display sa imi scoata mizeria?

My nano reef

[Email]
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai bine aspiri substratul cu simt de raspundere, dar poti sa modifici pozitia pompei de valuri pentru a antrena mizeria.
Totusi cine face atata mizerie? Cum hranesti pestii?

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Blue14 wrote:Ok!, de vreo luna nu mai pot sa scap de materia organica plutitoare in dysplay, in sump apa e perfecta, am pus si perlon in overflow si in media bascket si nu reusesc sa scap de materia organica.....sa pun un filtru intern provizoriu in display sa imi scoata mizeria?

Cumpara-ti skimmerul de suprafata de la Eheim si foloseste-l de cate ori e nevoie. Apoi gandeste-te la un upgrade de debit pentru pompa de retur. In plus, modul in care se intoarce apa este important.

Acel film se formeaza si persista datorita cresterii tensiunii superficiale in apa sarata suprasaturata de organice. Daca skimmerul de proteine scoate organicele skimmabile din apa (~40% din DOC), inseamna ca e cazul sa schimbi mai des/ mai multa apa.

[Avatar]

IP:

mugurel wrote:Mai bine aspiri substratul cu simt de raspundere, dar poti sa modifici pozitia pompei de valuri pentru a antrena mizeria.
Totusi cine face atata mizerie? Cum hranesti pestii?

Pestele (e doar un clown momentan) il hranesc cu fulgi jbl.....
Mizeria e de la alge mai mult.....cand le curat raman prezente in apa.....
Sa imi iau fiole d-alea de aveai tu pentru cyano?

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:
Blue14 wrote:Ok!, de vreo luna nu mai pot sa scap de materia organica plutitoare in dysplay, in sump apa e perfecta, am pus si perlon in overflow si in media bascket si nu reusesc sa scap de materia organica.....sa pun un filtru intern provizoriu in display sa imi scoata mizeria?

Cumpara-ti skimmerul de suprafata de la Eheim si foloseste-l de cate ori e nevoie. Apoi gandeste-te la un upgrade de debit pentru pompa de retur. In plus, modul in care se intoarce apa este important.

Acel film se formeaza si persista datorita cresterii tensiunii superficiale in apa sarata suprasaturata de organice. Daca skimmerul de proteine scoate organicele skimmabile din apa (~40% din DOC), inseamna ca e cazul sa schimbi mai des/ mai multa apa.

Nu am biofilm.....
Trebuie sa fac un upgrade de la compact 1000 la compact 2000....de la vreo 800 l/h sa ajung pe la 1500...

My nano reef

[Email]
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Alea sunt capsule, nu fiole, inlatura doar efectul nu si cauza ...
Fii barbat si lupta cu cauzele, redu lumina alba, schimba antifosfatul, dar mai inainte aspira temeinic si asigura curenti buni ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
Zsido
Clopotaru'
[Avatar]

IP:

mugurel wrote:Alea sunt capsule, nu fiole, inlatura doar efectul nu si cauza ...
Fii barbat si lupta cu cauzele, redu lumina alba, schimba antifosfatul, dar mai inainte aspira temeinic si asigura curenti buni ...

+11111
La un moment dat am avut si eu aceleasi probleme,pana nu faci lucrurile mai sus enumerate eu nu cred ca vei scapa de cyano

This message was edited 2 times. Last update was at 30/01/2016 11:04:03

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Zsido wrote:
mugurel wrote:Alea sunt capsule, nu fiole, inlatura doar efectul nu si cauza ...

+11111

Ok, reduc lumina alba, adaug rowaphos (nu am Avut de loc in acest acvariu da am o cutie plina), adaug si carbon (am tot o cutie plina ).....
Cu curentii trebuie sa rezolv, ori inca o jebao rw4 ori un vortech......
Momentan am pompa la jumatate si la primul program.....sa ii maresc puterea?
Bazinul meu este de 65/35/33 cm, sa maresc capacitatea pana imi iau alta pompa?

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2016 11:09:09

My nano reef

[Email]
Zsido
Clopotaru'
[Avatar]

IP:

Sfatul unui coleg "batran si obosit" la momentul respectiv a fost sa fac cele enumerate de noi mai sus si sa opresc lampa timp de trei zile....FARA LUMINA! si am scapat de mizeria aia de cyano bacterie
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Zsido wrote:Sfatul unui coleg "batran si obosit" la momentul respectiv a fost sa fac cele enumerate de noi mai sus si sa opresc lampa timp de trei zile....FARA LUMINA! si am scapat de mizeria aia de cyano bacterie

Fac asta si opresc lampa 3 zile.....nu au ce sa pateasca coralii mei presupun.....

My nano reef

[Email]
Zsido
Clopotaru'
[Avatar]

IP:

ABSOLUT NIMIC!

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2016 11:16:18

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Zsido wrote:ABSOLUT NIMIC!

?
Am inteles...

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2016 11:33:06

My nano reef

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ca tot ii da lumea cu antiphosul, cine imi explica si mie cum afecteaza cyanobacteriile, care din cate stiu sunt capabile sa foloseasca surse de azot si fosfor anorganice.

Singurul tratament viabil in afara de bezna de 72 de ore este continuarea curateniei si mentenantei de rutina (care include schimbarea optima a mediilor de filtrare) cu sifonarea cyano la schimbarea apei si mentinerea temperaturii si salinitatii cat mai stabila. Dureaza mai mult, dar e modul natural de a echilibra un acvariu. Telul e sa bati cyano cu alge. Cyano tolereaza o paleta mai larga de conditii decat algele, ca atare au un avantaj biologic in sisteme cu parametri care variaza mult.

Daca omori cyano cu bezna, urmatorul pas va fi GHA, intrucat nutrientii fixati de cyano vor ramane in acvariu.

Daca ai multa materie in suspensie in display inseamna ca ai o circulatie eficienta in display (pompele de valuri) si o filtrare cu debit subdimensionat (pompele de valuri tin detritusul in suspensie dar overflowul nu reuseste sa-l suga atunci cand e aproape de pieptene. Probabil un filtru mecanic suplimentar temporar ar face o diferenta aici, dar rezolvarea e tot o pompa de retur mai mare.

[Avatar]

IP:

Imi pregatesc acum apa prntru un schimb.....
Se poate sa fi aparut cyano din cauza faptului ca am schimbat osmozorul?, cu osmozorul vechi ultima oara aveam tds 60 si cu asta nou 0...
Urmeaza sa schimb recirculanta....

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2016 18:01:39

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am o intrebare, daca pe moment nu mai adaug o pampa ci doar bag odata pe saptamana pentru cateva ore un filtru intern cu perlon ca sa scot mizeria din dysplay ar fi o problema?

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am renuntat la varianta cu filtrul intern si la cea cu cumparatul de inca o pompa....
Am curatat filtrul de la acvariul de apa dulce (eheim ecco pro 300 pe care l-am avut si nu am avut probleme cu el la fostul marin) si l-am intalat in dysplay.....cu 2 litri de combinatie eheim substrat pro si inca ceva poros de la eheim...plus vata de perlon....ca sa scot mizeria care ma enerveaza.....am de gand sa il curat des deci nu ma gandesc la probleme.....
Trebuie sa imi iau niste lily pipe ca nu arata bine tevile verzi in acvariu....
In sump mai am doar skimmerul si recirculanta......am scos media bascket-ul.....
Urmeaza in sump niste reactoare (carbon, antiphos, biopellet...).

My nano reef

[Email]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: