Salut echipa acvaiu.ro Salut membrilor . HELP!
Am un acvariu de 50 l cu 4 zebre 2 sanitari negri cu mustati si 3 gupi (doi galbeni si unu negru ) Se pare ca am o bacterie, pot spune, apare la cateva zile si creste repede adica in 2 zile ajnge la 1 cm .Este vorba de o bacterie in forma de baston la capat avand doua cornite defapt antene ca au aceeasi grosime cu bacteria, acesta se infige langa aripioare, langa branhii , la sanitari am scos si de pe langa bot dar in general la baza aripioarelor. Prima data am depistat pe sanitari un fel de ciuperca maro care se muta ? am citit am folosit albastru de metil si inca o subst care se gaseste pe oriunde ... a disparut respectiva ciuperca si am dat de bacteria detaliata in forma de baston de care nu scap am spalat acvariu, am oparit nisipu, am oparit filtru ,pompa, am pus apa fierbinte pe plante (rezistente nu au patit nimic ), am scos din nisip lasand un strat foarte subtire ,am pus o lingura de sare in apa, poate e putin si tot nu dispare aceasta bacterie sau ce o fi ea !?. A intalnit cineva asa ceva ? Poate sa fie apa de vina? sa aiba deja aceste bacterii in ea? bine inteles am apa provenita din put, eu stau la curte insa apa din zona nu stiu cat de potabila este deoarece am fost afecati de inundatii acum cativa ani iar de atunci nivelul apei din put este ridicat ! Nu stiu ce sa mai elimin am incercat sa fac o poza acestei bacterii dar nu am aparatura sofisticata sa mareasca atat in cat sa se vada clar insa incerc sa merg la un microscop .
HELP!
Multumesc!
|