Salutari dragi acvaristi, eu sunt Mihai, sunt din Pitesti si acum o saptamana mi-am cumparat primul meu acvariu, lucru ce ma bucurat nespus de mult deoarece aveam si eu ocazia de a avea un colt din natura la mine in sufragerie.
Ca multi alti incepatori am inceput cu stangul. Inainte de toate sa va prezint, acvariul meu:
Volumul lui este de 35 litri si este format din: substrat pietricele de la magazin, 2 plante artificiale, un filtru resun magi-200 si un incalzitor resun rh-9000 25 w care pana acum merg bine

si cireasa de pe tort pestii: 2 carasi aurii + 1 sanitar + 3 titeia(seamana cu astia cel mai izbitor, deci banuiesc ca astia sunt) + 2 scalari(care din pacate au parasit lumea asta

(nu aveam atunci nici filtru, nici incalzitor, temperatura era pe la vreo 17 grade, aveam decat pompa de aer, una de 12 lei,al carei zgomot era asurzitor, apa era tulbure si am citit ca sunt cam pretentiosi acesti pesti).
Ajuns acasa cu pestii am pus pietricelele in acvariu+o mica parte nisip de la ele9 nu stiam eu de incalzit pietricelele, am pus si decorul de 2 plante artificiale, si m-am apucat sa umplu acvariul cu apa de la izvor(apa care era luata de vreo saptamana si pusa in bidoane de 2l)Nu stau la bloc, deci nu am decat apa de put sau izvor. Am umplut acvariul aproximativ 45%din volum, am bagat pestii cu tot cu punga (ca sa se realizeze echilibrul termic ) si dupa aceea pestii s-au instalat in noul lor camin
Acum o saptamana nu stiam de "ciclat apa", "de fiert pietricele" si multe alte lucruri facute deandoaselea.Apa era tulbure, cel putin spatele acvariului nici nu se vedea, iar a doua zi am umplut si restul acvariului cu apa lasata la un asa zis ciclat( aproximativ 24 h), in speranta ca apa sa nu mai fie asa tulbure9 si intradevar nu mai era) Dupa care m-am hotarat, sa cumpar filtrul si incalzitorul, si se vede ca pestii sunt mai vioi(acum temperatura este la 24 grade), iar apa este foarte curata, iar pestii mei o iubesc
Cam acesta este inceputul meu si sper sa gasesc aici raspunsuri la intrebarile mele.In primul rand ar fi unde sa adresez intrebarile( sa nu gresesc sa le pun unde nu trebuie, cum am facut la prima mea postare pe acest forum( dealtfel foarte interesant :X).
Va multumesc ca ati citit postarea mea! Toate cele bune, la revedere.