Dupa cum scrie si in titlu am probleme cu faptul ca Rasbora nu prea manance iar plantele se decoloreaza si devin transparente .
Acvariul :
180 litri , substrat jbl aquabazis si manado , filtru jbl e900 lluat de curand care se cicleaza in momentul de fata impreuna cu acvariul, incalzitor 150w
Anamneza:
1---Acum cateva saptamani am avut o problema cu parazitii intestinali zic eu desi nu sunt foarte convins . Pestii au fost tratati timp de o saptamana timp in care nu au primit mancare conform prescriptiilor medicamentului . Inainte de tratament pestii nu prea mancau unii dintre ei iar altii luau mancarea in gura si o scuipau dupa aceea. Dupa o saptamana de tratament si nemancare , la prima masa rupeau acvariul toti pestii de disperare. Rasbora luau paletele de la suprafata apei de nerabdare si nu mai asteptau sa se scufunde mancarea , Dupa un timp au inceput sa nu mai manance din nou asa ca am zis sa schimb mancarea asa ca am luat JBL microgranule pe care le mancau cat de cat, . Intre timp am donat si vandut ceilalti pesti si am ramas cu Rasboras si 2 ANCITRUS pe care ii tin la un vecin pentru un timp.
Problema e ca nici acolo nu mananca si scuipa iar mancarea iar alti pesti nu mai am ca sa imi dau seama dupa excremente daca au ceva sau nu.
2--- Despre plante ce pot sa spun este ca Vallisneria s-a decolorat pana aproape de transparenta iar frunzele sunt casante si un microsorum windeloc s-a innegrit ca si cum ar fi putrezit . limnophila sessiliflora se dezvolta frumos dar frunzele din treimea inferioara capata o culoare usor maronie si se strang in jos ca o gheara si se si desprind crengute micute care circula prin apa si pe care sunt obligat sa le pescuiesc cu minciogul.
Astept ceva sfaturi de la voi iar daca sunt utile am sa incerc sa fac si niste poze cu limnophila sessiliflora.
Multumesc anticipat
|