[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sex  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
piciul
Junior member

IP:

Salut,cum se deosebesc masculi de femele la urmatoarele speci:
-xipho
-molly
-sanitari
-guppy
-scalari

multumesc!
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

piciul wrote:Salut,cum se deosebesc masculi de femele la urmatoarele speci:
-xipho
-molly
-sanitari
-guppy
-scalari

multumesc!
Nu pot sa cred ca nu stii sa folosesti functia "search".Uite ce am gasit la o prima cautare:
Guppy sunt una dintre cele mai populare specii de pesti de apa dulce din intreaga lume. Sunt pesti alerti, vioi, mereu in cautarea hranei, pendulandu-se de la un cap la altul al acvariului. Guppy nu sunt agresivi, ci din contra sunt foarte prietenosi.
Masculul este intotdeauna mai viu colorat (similar curcubeului), in timp ce femela are un colorit mai sters, gri lipsit de luciu. Exista diferite varietati de guppy care se disting prin diversitatea culorilor si a modelelor coloritului, precum si prin aspectul innotatoarei codale (in forma de evantai, de ac, de spada, de val, de steag, de lopata sau rotunda). Masculul de guppy ajunge la o lungime de 3-3,5 cm, in timp ce femela, mult mai mare, poate atinge o lungime de 5-6 cm.
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

La xipho, guppy si molly se poate deosebi sexul exemplarelor daca ai ochiul un pic format chiar si inainte de aparitia culorilor studiind cu atentie inotatoarea anala, care la masculi se va transforma in organ copulator numit gonopodiu.
image
La scalari nu stiu cum ii deosebesti dar poate ne ajuta cineva....
La "sanitari" trebuie sa ne spui ce specie sunt.
Incearca sa nu mai creezi topicuri cu nume gen "Sex" sau "Ajutooooor" sau "Heeeeeelp". Mai vin si altii in urma ta care cauta informatii si ar fi frumos sa vezi numele topicului si sa iti dai seama la ce se refera.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: