[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru sp 900l  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

sal
am un filtru sp 900 l
in rezervorul lui se afla un burete si o cutiuta de plastic a carei utilitate nu o cunosc exact
inainte puneam in acea cutiuta carbuni, nu stiu daca procedam corect sau nu
pot pune altceva in acea cutiuta?
1. buretele ajuta la filtrarea mecanica
2. cutiuta / in functie de continut ajuta la filtrarea biologica/chimica ...... eu ce ar trebui sa pun in acea cutiuta ?

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
bizar79xxx
Junior member

IP:

Pai ma gandesc eu asa... chimic nu prea vad de se sa filtrezi apa, daca nu cumva ai probleme clare identificate cu apa... insa biologic e absolut necesar. Baca niste bioballs, siporax, sau alte inele ceramice, sau altceva pe care sa se formeze bacteriile necesare pentru ciclul azotului. Acvasriul e deja-n functiune, ca nu pare sa fie ciclat ? mai ai vreun filtru care merge in paralel si care are mult timp de cand e in bazin? Vezi ca ey credeam ca e o mare prostie treaba cu ciclatul gandindu-ma ca daca bazinul nu e supraaglumerat nu vor creste substantele nocive la nivel periculos niciodata... Asta pana alataieri cand am facut o prostie si-am deciclat bazinul. Rezultatul: Nu prea se mai chiama bazin de Malawi ca nu prea mai are populatie de MAlawi in el... decese in masa. Deci baga-i ceva din cele de mai sus, si daca nu e ciclat vezi pe forum cum faci treaba asta.

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Insa despre primul nu sunt sigur! (A. Einstein)
[Email] [Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

La filtrul asta, pe care îl am din anii 90 mai ca adi tinde sa mi cump?r un filtru extern nou

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: